8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ani při práci s počítačem vás nemusí bolet záda

27. 09. 2009 | Nemoci
Počet lidí sužovaných bolestmi zad se stále zvyšuje. Odhaduje se, že aspoň jednou za život trpí problémy s páteří nejméně 80 % lidí. Bolesti zad se vyskytují dokonce ještě častěji než bolesti hlavy. V současné době k nim pak ve velké míře přispívá i práce s počítačem.

Bolesti zad, případně rukou, jsou spojeny zejména s nevhodným sezením. Často se doporučuje střídat polohy, každé dvě hodiny je ideální zařadit krátkou přestávku. A pokud se v této pauze stihnete dokonce rozcvičit, bude to jenom dobře.

Ergonomie je…


Ani při práci s počítačem vás nemusí bolet zádaNemalé nároky jsou kladeny na pracovní místo. Židle by měla být nastavitelná a horní část monitoru ve výšce očí. To je požadavek, který zabezpečí například manipulovatelný držák na monitor, ale při práci s notebookem je situace bohužel zcela odlišná. Práce s ním není příliš komfortní, člověk je při ní nucen ohýbat záda a šíji. Dobrou zprávou ale je, že i v této oblasti jde pokrok kupředu.


Více uvolnění pro záda i krk


Například firma Logitech přišla nyní na trh s novinkou – stojany pod notebook. Ty zvyšují polohu displeje, posunují jej do optimálnější výšky a vzdálenosti pro oči. Ta by mimochodem měla být mezi 50 a 70 centimetry. Tím přispívají ke správnému držení těla a snížení nepohodlí při práci s notebookem. Poloha zad, hlavy i šíje je přirozenější, vy jste uvolněnější a tím pádem můžete v důsledku vykonat více práce.

Prostor na klávesnici i myš


Mezi další výhody stojanu patří prostor vzniklý pro pohodlnou klávesnici v plné velikosti a pro myš. A protože je notebook zdvihnutý, stojánky rovněž minimalizují kontakt s nepříjemným teplem, které notebooky vytvářejí, a zlepšují cirkulaci vzduchu k větráčku chlazení.

Logitech také klade důraz na snadné použití, kdy by stojánky měly být rychle v pohotovosti a stejně snadno by se měly složit do cestovní podoby.

Zdroj: Revmatické nemoci.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zkuste si chodit někde v zaměstnání, když máte pracovat a pracovat. To jde asi u soukromníka těžko, vzdálit se od počítače. To si někteří lidé představují moc jednoduše. Nic není mírnix týrnix.
Obrázek uživatelky
profil
Také nevydržím dlouho sedět na židli, tak ty polohy různě střídám, projdu se po bytě, nebo se protáhnu na posteli.
Obrázek uživatelky
profil
Naše záda trpí téměř při všech povoláních, ale v sedavé poloze, zejména při práci na PC, určitě nejvíce. Já osobně se nažím občas protáhnout, sedím na balóně, čili se pohupuji, mám dobře opřené nohy a nutí mneto se rovnat.Rovněž záleží na správné výšce stolu, na kterém leží klávesnice a myš.
Obrázek uživatelky
profil
tak hodinu a to mam ještě klekačku abych to vydržela déle to nejde
Obrázek uživatelky
profil
já vydržim u počítače tak nejvýš hodinu a potom už nevim jak mam sedět
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles