8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Desatero proti plísňovým onemocněním

16. 07. 2013 | Nemoci
Přichází léto a s ním i spousta radovánek, kdy chodíme na boso. To je pro naše nohy sice velmi zdravé, ale neměli bychom zapomínat také na to, že mimo domov na nás čekají nepříjemná překvapení, třeba v podobě velmi rozšířených plísňových onemocnění. Riziko infekce lze výrazně snížit. Zde je několik důležitých rad od dermatologa MUDr. Josefa Karáska, jak se plísním vyhnout:

1. Každodenní mýtí nohou a používání čistých ponožek je základem péče o nohy. Důležité je i důkladné osušovaní nohou po umytí zejména v prostorech mezi prsty.

2. Pravidelně své nohy kontrolujte a všímejte si zvláště změn na pokožce. Poranění kůže či nehtů mohou být vstupní branou pro zárodky plísní.

3. Starejte se o správné klima v oblasti nohou, protože zejména v prostředí potu se plísním velmi daří a proto je důležité nohám dopřát dostatek čerstvého vzduchu. Nejlépe je používat ponožky a punčochy z přírodních vláken a prodyšnou obuv z kůže.

4. Cvičení nohou a chůze naboso udržuje vaše nohy ve formě. Svalstvo nohou zůstává dobře prokrvené a schopné výkonu a tím je odolnější vůči plísňovým infekcím.

plísňová onemocnění5. Na koupalištích a plovárnách se vyhýbejte malým bazénkům před vstupem do prostoru s bazénem. I když jsou tyto malé bazénky určeny pro desinfekci nohou, právě zde je zvláště vysoký výskyt původců onemocnění.

6. V prostorách kolem bazénu, v saunách a v hotelových pokojích nechoďte naboso, protože zde hrozí zvýšené riziko nákazy.

7. Pokud trpíte poruchami prokrvení dolních končetin nebo cukrovkou, jsou vaše nohy velmi náchylné k infekci. Kontrolujte proto pravidelně stav vašich nohou.

8. Pokud má některý člen rodiny plíseň nohou, nechoďte ani doma naboso a v žádném případě nepoužívejte stejné ručníky.

9. Ve veřejných prostorech používejte vlastní pantofle či žabky.

10. Pokud máte podezření na plísňové onemocnění, začněte svůj problém rychle řešit. Pro plíseň na kůži jsou vhodné přípravky s obsahem clotrimazolu, naopak pokud objevíte plíseň na nehtech, existují na to speciální séra.

Zdroj: Candibene


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tatínek ji má na nohou (nikdo z rodiny ale ne!?), ale že by to lékaře nějak bralo, to říct nemohu.

Léčba rozjeté plísně je dlouhodobá záležitost, i ATB, klidně to může trvat rok, ještě se to rádo vrací, ale nějak mu dali vždy mastičku a ámen, nyní mu to léčím já, protože ho ošetřuji a je patrné výrazné zlepšení, jdu na to spíš alternativní medicínou, leč masti proti mykóze používám taky...
Hlavně důslednost.Smajlík

Díky za přínosný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles