8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na odstáté uši u dětí?

27. 08. 2012 | Nemoci

Odstávající uši jsou jednou z nejběžnějších kosmetických vad. Odstáté boltce má spousta dětí, které bývají z tohoto důvodu terčem posměchu a šikany. Dítě má krásný obličej a přesto není něco v pořádku. 

Jedná se o vrozenou vývojovou vadu ucha, kdy dochází k nedostatečné modelaci a nadbytečnému růstu chrupavky boltce. Jedná se pouze o estetickou záležitost, jakou je i například křivý nos. Vše závisí na tom, o kolik uši odstávají, jak je dítě a jeho okolí vnímá. Psychickému strádání a pocitu méněcennosti můžete snadno zabránit plastikou uší.

jak na odstáté ušiNa odstáté uši panují rozdílné názory. Někteří rodiče se domnívají, že je lepší dítěti odstávající uši přišít včas, aby se nedočkaly posměchu a šikany od jiných dětí. Ideální dobou je jaro před nástupem do školy.

V zimě se operace nedoporučuje, protože je nutné uši chránit před chladem. Jiní rodiče se domnívají, že počkají, dokud se dítě nerozhodne samo. Například v období dospívání nebo dospělosti. Proto je na místě poradit se s lékařem jak vnímá pocity samotné dítě a jeho okolí. Pokud dítěti odstávají uši hodně, je na místě přišít ušit co nejdřív, aby se vyhnulo posměchu ve škole.

Účinná pomoc - plastika uší

Odstávající boltce jsou poměrně častou vrozenou vadou, která je velmi nepříjemná. Někteří se narodili bez nich, nebo o ně přišli následkem úrazu. Plastika ušních boltců u dětí se lépe hojí na rozdíl od dospělých.

Nejvhodnější doba je na počátku školní docházky. Nikdy se takový zákrok neprovádí u dítěte, které ji odmítá, přání mívají většinou rodiče. Růstem se většinou vada zvýrazní. Plastická operace uší je možná i v pozdějším věku, dospívání, dospělosti. Problém odstálých boltců spočívá v nesprávném postavení chrupavek. Zákrokem se všechno upraví tak, aby byly chrupavky přibližně v jedné rovině. Napraví se také jejich tvar. Děti celý průběh zákroku snášejí lépe než dospělí. Po plastické operaci uší je důležitý klid. Děti snáší pooperační průběh dobře, rekonvalescence je však individuální a závisí na daných schopnostech hojení organismu každého dítěte.


Autor: Marta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !