8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kvasinky - dlouhý boj s nimi a pár rad 1. díl

13. 06. 2012 | Nemoci
Kvasinky - Jistě se již každá z nás někdy potýkala s tímto problémem. Člověk se ke kvasinkám často dostane, ani neví jak a mnohdy ani pak už vůbec neví, jak se jich zbavit. Sotva skončí jeden boj, po pár dnech klidu propuká nový. I já jsem se s tímto nepříjemným problémem potýkala a ve vší zoufalosti jsem sháněla rady a tipy, kde se dalo.

Nakonec se moje potíže zlepšily o dobrých 80 %, a tak bych Vám ráda povykládala několik tipů, rad a postřehů, které se mi moc osvědčily. Fungují však zapojeny v celém konceptu. Jeden bod vytržený z kontextu Vám pravděpodobně nepomůže. Pro ty, které se s tímto problémem potýkají dlouhé měsíce či roky, to chce změnu o 100 %.

1. Kvasinky - Škodí nedostatečná, ale i přílišná hygiena

Kvasinky - dlouhý boj s nimi a pár rad 1. dílO denním mytí a udržování základních hygienických návyků se tu nebudu zmiňovat, jsme přeci všechny čistotné ženy znalé vody, toaletního papíru a čistoty a ne středověké ženštiny, které se po použití toalety otíraly do spodních suknic. Co ale rozhodně nesmím opomenout, je škodlivost z opačného konce - tedy přílišná hygiena. Rozhodně na ony intimní partie nepoužívejte běžná tekutá mýdla či sprchové gely. Jistě, můžete mít štěstí a můžete i mezi těmito výrobky narazit na takový, který Vám bude vyhovovat, ale vycházejme z toho, že máte chronické opakující se potíže a tudíž je v tomto případě pravděpodobnost úspěchu malá. Já sama jsem vyzkoušela asi pět mycích gelů pro intimní hygienu, než jsem našla ten pravý, který mi nezpůsoboval žádné potíže.

Naivně jsem si myslela, že první gel pro intimní hygienu bude ten pravý a já tělu pomohu. Jenomže jak mě vyvedla z míry moje gynekoložka, právě mnohdy většina nevhodných intim gelů může působit až 40 % našich obtíží. Nemohu doporučit přesný výrobek, který vyhovuje mně, protože každá žena je jiná a každé bude vyhovovat něco jiného. Doporučuji tedy zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. A když už jsme u toho mytí... rozhodně přímo nesprchujte intimní partii proudem vody ze sprchy zevnitř. Též jsem si myslela, že důkladné opláchnutí proudem vody pomáhá, ale opak je pravdou. Proud vody často rozdráždí citlivou pokožku a sliznici a narušuje přirozenou buněčnou strukturu a vnitřní mikroflóru.

Z vlastní zkušenosti také mohu doporučit vynechat vlhčené ubrousky pro intimní hygienu. Já sama jsem totiž i přes velké snahy nenašla ty pravé, které by mi sedly a nepůsobily mi žádné potíže. Opět jsme totiž u toho, že ubrousky narušují přirozené vnitřní prostředí, které je pak oslabené a nemůže se dobře ubránit sebemenšímu narušení, které pak způsobuje kvasinkové infekce či mykózy. Pokud jste ty své ideální našla, tak Vám gratuluji, ale pokud se stále potýkáte s opakujícími se problémy, raději tento hygienický výrobek na čas zkuste vynechat.

2. Kvasinky - Vložky, tampony a intimky...

Pokud zrovna při "svých dnech" nepoužíváte menstruační kalíšky, nezbývá Vám mnoho možností na výběr. Zvláště v tomto období jste velmi náchylná na propuknutí kvasinkové infekce - zvýšená vlhkost, teplo a zpocení udělají rychle své. Pokud používáte vložky, doporučuji Vám dbát při jejich výběru na prodyšnost. Musí být nejen neprosáknutelné, ale zároveň prodyšné. Mně osobně se naprosto osvědčily anionové vložky, které fungují na principu metody nanotechnologie.

Kvasinky - dlouhý boj s nimi a pár rad 1. dílPokud používáte tampony, i zde existuje pro kvasinkové trpitelky převratná novinka. Jedná se o tampony s probiotiky, která se v těle přirozeně uvolňují působením lidského tepla a posilují tak oslabené vnitřní prostředí. Jak anionové vložky, tak probiotické tampony jsou výbornými pomocníky při boji s kvasinkami. Nevýhodou však bývá jejich poměrně dost vysoká cena.
Používáte-li slipové vložky (takzvané intimky), tak i zde raději sáhněte po anionech. Intimky jsou sice vynikající věc, ale často mohou způsobit podobná podráždění, jako při používání vložek (neprodyšnost, která způsobí pocením či teplem množení bakterií a "dobrý sluha" se stává "zlým pánem"). Anionové intimky opět pomáhají ničit bakterie, které se na povrchu intimky tvoří a posilují naše buňky. Navíc jsou dokonalé prodyšné a neobsahují dráždivý chlor.

Jak u vložek, tak i u intimek se vyhněte parfemaci. Ženám, které mívají chronické gynekologické problémy, mohou více škodit, než pomáhat. Jejich parfemace (byť mnohdy jen jemná) může i tak ovlivňovat a narušovat vnitřní poševní prostředí, což opět může u oslabeného organismu začínat problémem.

3. Kvasinky - Ach, to sladké...

Pokud jste stejně jako já velkými milovnicemi sladkého, nebudete to mít lehké. Kvasinkové infekce totiž mohou být způsobeny i "nadměrným" požíváním cukrů. Každý z nás má tuto hranici samozřejmě jinou. Někomu stačí mlsat více sladkého dva dny a je to a jiný pocítí problémy až po týdnu vydatného pojídání dortíků, koláčů, bábovek či zmrzliny. V prvním kroku tedy zkuste omezit sladkosti. Odpusťte si odpolední dort ke kávě, místo banánu si dejte raději jablko a místo kakaa čaj. Existují i speciální protikvasinkové diety, které naprosto zakazují nejen sladkosti, ale například i bílé pečivo, výrobky z mouky a spoustu druhů ovoce. S těmito dietami Vám nejlépe poradí Váš lékař a nebo výživový poradce, který Vám dietu přizpůsobí přímo na míru.

4. Kvasinky - spodní prádlo

Ano, i spodní prádlo může ovlivňovat náš boj s kvasinkami. Muži nás často rádi vidí v sexy krajkovém průhledném a rafinovaném prádélku a světlé pohodlné jednoduché bavlněné kalhotky je příliš "neberou". Jenomže právě mnohdy to rafinované průhledné sexy prádélko bývá vyrobeno ze spandexu, polyesteru a podobných syntetických sloučenin. Tyto materiály pak naprosto nesají pot a snadněji způsobují zapařování intimních partií.

Proto je vhodné zvolit prádlo s co nejvyšším podílem bavlny, která se mnohem lépe vypořádává s potem a případnými tělesnými tekutinami, zapomněly-li jsme ráno na intimku. Pozor si ale dejte i na bavlněné kalhotky, které se dají pořídit za pár korun u stánků s levným prádlem. Toto barevné prádlo obvykle dost pouští barvu, která se při působení tepla a vlhka bude uvolňovat přímo k Vašim citlivým místům a může opět způsobit podráždění a další potíže. Proto buď takové prádlo nekupujte, nebo jej důkladně několikrát před použitím vyperte (takzvaně seperte a uvidíte sama, jak se změnila jeho barva po několika málo praních).

Avšak i zde jsou k dostání speciální novinky pro ženy trpící gynekologickými potížemi. Jedná se o kalhotky, které obsahují ionty stříbra, které mají podobně jako anionové vložky za úkol ničit nežádoucí bakterie.

Mamcakata - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky si myslím, že když to některé ženské přehání s hygienou tak je to jen na škodu..potom chytnou hned něco..já jsem na tyto věci bohužel taky háklivá, ale myslím, že to máme v rodině. Začala jsem užívat Laktobacily Imunit, právě na tento problém a pomohlo mi to hodně. Beru je preventivně. Hodně mi podpořil imunitu, cítím se celkově lépe.
Obrázek uživatelky
profil
to je potřebné..protože opravdu sladké a přílišná hygiena škodí..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mě byl spouštěč,stres a sladké,teď po dětech mám klidSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík chce to tak půl na půl - jak píšeš přílišná hygiena není také to pravé ořechové
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles