Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejen stres je příčinou bolestí hlavy a migrény

24. 09. 2008 | Nemoci
Každé ráno vstanu a jdu si uvařit čaj. Jelikož mi chvíli trvá, než se proberu, ještě téměř poslepu nahmatám dózu s čaji..
A téměř každé ráno sáhnu vedle a shodím si na hlavu krabičku ibuprofenu. Dobře vím, že tento lék nemá u čaje co dělat a okamžitě se mi rozsvítí: taťku opět bolela hlava (on jediný totiž neustále, nevím proč, neukládá prášky na chladné, tmavé místo, ale odloží si je na dózu s čajem). Přestože nejsem lékařka a chemie mi zrovna dvakrát nevoní, dobře vím, že častým používáním prášků proti bolesti se tlumí jejich účinek a že to není dvakrát zdravá záležitost.

Proto jsem taťkovi pěkně vyčinila a vám, kteří si při každém píchnutí v hlavě berete tabletku, radím, udělejte to samé! Jestliže máte strach, jděte k lékaři, který vám předepíše vyšetření a vy budete vědět, na čem jste. A kromě jiného, dříve, než z platíčka vyloupnete další „zázračnou piluli“, zamyslete se nad možnými příčinami toho, proč vás opět rozbolela hlava. Možností je opravdu mnoho.   

bolesti hlavy a migrénySTRES:

…máme všichni. A kdo říká že jej nikdy nezažil, ten lže. Stres však působí na každého z nás rozdílně. Někdo pod jeho vlivem dostane zažívací potíže, někdo sklouzne ke sklence červeného vína, někomu pomáhá v nasazení ještě větších a lepších výkonů v práci… A někoho z něj jednoduše rozbolí hlava. Obzvlášť často se to stane lidem, kteří neřeší krizové záležitosti hned, ale ukládají si je pěkně do hlavinky a čekají, než jim tam narostou do obřích rozměrů.


OČI:

Cítíte často tlak nad očima a mhouříte je, jako když si zapomenete vzít sluneční brýle? Zabolí vás hlava pokaždé, když mrknete? Předtím, než spolykáte další várku prášků či kapek, zkuste se objednat k očnímu. Možná se budete divit tomu, jaká úleva vám nastane, až si půjdete pro předepsané brýle.

SPÁNEK:

Opravdu se nemusíte stydět za to, že rádi spíte. Je sice hezké, že si přivstanete, abyste dětem upekla na svačinu koláč či abyste šla do práce o hodinu dříve a o hodinu dříve se zase vrátila, ale věřte tomu nebo ne, na vašem zdraví se to může velice citelně podepsat. Samozřejmě není dobré vstát v poledne, najíst se a jít opět do peřin, ale zdravý a vyvážený spánek je nesmírně důležitý.


JÍDLO A PITÍ:

Příliš mnoho čokolády, citrusových plodů, kofeinu a alkoholu může vyvolávat záchvaty migrény. Pravidlo zní: všeho moc škodí!


HORMONY:

Především ženy okamžitě zaznamenají změnu v jejich hormonální hladině. Ta se mimo jiné může projevit bolestí hlavy a může taktéž způsobit migrénu. Berete-li hormonální přípravky, musíte být přesná a svědomitá. Každá nepřesnost působí na hladinu hormonů v těle a může se stát spouštěčem špatné nálady, bolesti hlavy a mnohých jiných nepříjemností.


KRČNÍ PÁTEŘ:

Ne nadarmo nám v reklamách ukazují vylepšené ortopedické polštáře a radí nám navštěvovat čas od času masážní salony. Krční páteř je zrádná věc a stačí jediný špatný pohyb, zablokování či dokonce průvan a je zle. A pocítit to můžete právě prostřednictvím bolesti hlavy, která může být natolik intenzivní, že vám nedovolí ani jen tak koukat.



Alena Rašková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mně jí vyléčila antikoncepce a denní cvičení s krční páteří
Obrázek uživatelky
profil
Mě migrénu způsobila špatná antikoncepce, ted je to naštěstí ok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles