8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Znáte ty nejčastější mýty v péči o vlasy?

27. 04. 2023 | Péče o vlasy
Krásné a zdravé vlasy jsou snem nás všech. A není to žádná věda, základem je kvalitní domácí péče, používání správných produktů, dobrý střih, občas hloubková péče a případně barvení od odborníků.

Přesto však v oblasti péče o vlasy mezi lidmi koluje mnoho mýtů. Znáte tyto nejčastější? A neřídíte se jimi náhodou také?

Jaké jsou nejčastější mýty v péči o vlasy?


    • Kondicionéry a masky zatěžují a mastí vlasy
Použití kvalitního kondicionéru nebo masky na vlasy je velmi důležitá část péče o vlasy, která by se v rámci mytí vlasů neměla nikdy vynechat. Kondicionér ale nanášejte jen do vlasových délek (ne přímo k pokožce hlavy) a po uplynutí doby působení pečlivě vymyjte vodou. Důležitý je výběr kvalitního kondicionéru přímo pro váš typ vlasů.

mýty v péči o vlasy    • Na mastné vlasy kondicionér nepatří
Není to tak. Kondicionér patří na všechny typy vlasů, i na ty mastící se. Vlasy se mastí od kořínků, konečky vlasů mastné nejsou. Pomůže šampon pro mastné vlasy a kondicionér použijte opět pouze do vlasových délek.

    • Nechat vlasy volně uschnout je zdravé
Není. Pro pokožku hlavy to může být dokonce i nebezpečné, hrozí totiž zapaření a dokonce kvasinková infekce. Po umytí vlasy vždy prosušte minimálně u kořínků a ideálně je vyfoukejte přes kartáč, aby se uhladily šupinky kutikuly. Vlasy pak budou méně náchylné k cuchání. Při fénování, žehlení, ale i při pobytu na sluníčku používejte vždy termoochranné přípravky, které vlasy při vystavení vyšším teplotám chrání. Skvělý tip je pořídit si kartáč na foukání vlasů, který pečuje o vlasy během vysoušení a chrání je před polámáním a poškozením.

    • Žehlení a kulmování vlasy nenávratně poškozuje
Ano i ne. Nesprávné žehlení vlasů může vlas opravdu poškodit. Pokud ale dodržíte tato dvě pravidla, nemáte se čeho bát. Vlasy žehlete do teploty 180 stupňů a vždy použijte termoochranu. Ta vlasy nejen chrání, ale i zacelí a vyživí. Účes pak také vydrží delší čas.

    • Trvalá a barvení (odbarvení) v jeden den je „v pohodě“
Bohužel to tak opravdu není. Trvalá ondulace je náročný chemický proces, který sám o sobě vlasy zatíží. Nejenže je to pro vlasy náročné, ale ani barva by nemusela dobře chytnout nebo držet. Ideální je alespoň měsíční rozestup mezi barvením a trvalou. A špatná zpráva pro odbarvené blondýnky. Pro ty nedoporučujeme trvalou  provádět vůbec.

    • Česání vlasů podporuje jejich vypadávání
Ani toto není zcela pravda. Při česání sice opravdu vlasy nějaké vyčešete, ale pouze ty, které by i tak vypadly, protože nadešel čas na obnovu novými. V kartáči také vlasy vnímáme více, než kdyby nám vypadly samy během dne. Používat by se měl kartáč s přírodními štětinami, nebo hřeben s řídkými zuby. Rozčesávejte vždy od konečků ke kořínkům po sekcích. Špatný hřeben nebo způsob česání může mít za následky lámání vlasů.

    • Když děti stříháte na krátko, budou pak mít silné vlasy
Hustota a síla vlasů jsou dány geneticky. Stříháním tedy vašemu dítku silné vlasy nezajistíte. Dětské vlásky sílí okolo 2-3 roku (je to individuální), postupně vypadnou a nahradí je vlas silnější. Pozor na stříhání strojkem u dětí, které ještě nemají srostlé fontanely.


Zdroj, foto: Salóny Klier



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !