Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.10. 2025
Dnes má svátek Olivie a Oliver
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano šéfe - 2.10. 2025

2. 10. 2025 | Televizní tipy
Další restaurace, která potřebuje pomoci, se nachází v Mladé Boleslavi. Šéf vyráží do podniku, který v pořadu ještě nebyl. Retro Restaurace Asie. Neboli česká čína. Dříve lokální hit a luxus, dnes kuriozita a skomírající živnost. Na trhu je jednapadesát let. Není na čase něco změnit?

Majitel Vratislav Navrátil se svou přítelkyní Marcelou vaří počeštělou čínu, na kterou jezdí lidé z Prahy i Liberce. Lidé v poledne sice chodí, ale večer ne. A to se samozřejmě promítá do tržeb. Co se s tím dá dělat? Zdeněk na místě vidí hodně pamětníků, kteří sem musí chodit už opravdu dlouho. A nad jídelním lístkem se zamyslí, co by si daly hvězdy pop music, které čínu ve své době milovaly?

Ano šéfe - 2.10. 2025Dá si padesátiletou polévku, kung-pao, kuře ve sladkokyselé omáčce i sumce…. „Tady jsou si tak jistí svým produktem. Padesát let, to jen tak nesmázneš,“ podotkne šéf a dá se do čekání. Omáčka je hodně hustá, takže likviduje chuť masa. Kachna má divnou uzenou chuť, šéfovi chutnat nebude. Jak dopadne vyhlášené kung-pao pod drobnohledem šéfa? „Všechno je přechucené a monotónní. Vydržet s tímhle padesát let, to je umění,“ podotkne šéf a vydá se do kuchyně.

„Jídlo je přechucené, plave v omáčce jednoho typu, fakt mi nechutnalo,“ zhodnotí jídlo před kuchařem. Kde se kuchař a majitel učil vařit? U pana Mazánka. „Vznikla nám tu gastronomická tichá pošta,“ glosuje šéf. Co tím myslel? Co ještě najde v kuchyni?

Pan Navrátil se ptá, jestli má jídlo nějaký potenciál. „Není to až tak dobré,“ odpoví mu šéf. „Koncepce je od soudruhů a je dobrá,“ hájí se. „Vráťo, všechno, co soudruzi vymysleli, stálo za vyližprdel, na jídle se podepsali nejvíc,“ vysvětlí mu rázně šéf. Šéf komentuje dál: „Venku zuří dvacáté první století, uvnitř rok 1975. Jestli tohle se dá spravit, jsem čínskej bůh srandy.“ 

Kromě toho v tomto díle zjistíte, co je zácuc, jakému podnikání se šéf bude věnovat, až ho přestane bavit gastro, komu z hvězd showbyznysu místní kung-pao opravdu chutnalo a také to, jestli má místní delikatesa něco společného s autentickou kuchyní. Protože během zátěžového testu bude výsledky z kuchyně hodnotit také mezinárodní návštěva.

To ale možná není tak důležité. Jak si pochutnají Češi? A chtějí se vracet do devadesátek? 
Jak to půjde týmu se Zdeňkem v kuchyni? Co se tým mladoboleslavské restaurace přiučí a kdo bude mít největší nervy? Dívejte se.

Další díl nové série pořadu Ano, šéfe můžete sledovat
 2. 10. ve 21.35 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !