Majitel Vratislav Navrátil se svou přítelkyní Marcelou vaří počeštělou čínu, na kterou jezdí lidé z Prahy i Liberce. Lidé v poledne sice chodí, ale večer ne. A to se samozřejmě promítá do tržeb. Co se s tím dá dělat? Zdeněk na místě vidí hodně pamětníků, kteří sem musí chodit už opravdu dlouho. A nad jídelním lístkem se zamyslí, co by si daly hvězdy pop music, které čínu ve své době milovaly?

„Jídlo je přechucené, plave v omáčce jednoho typu, fakt mi nechutnalo,“ zhodnotí jídlo před kuchařem. Kde se kuchař a majitel učil vařit? U pana Mazánka. „Vznikla nám tu gastronomická tichá pošta,“ glosuje šéf. Co tím myslel? Co ještě najde v kuchyni?
Pan Navrátil se ptá, jestli má jídlo nějaký potenciál. „Není to až tak dobré,“ odpoví mu šéf. „Koncepce je od soudruhů a je dobrá,“ hájí se. „Vráťo, všechno, co soudruzi vymysleli, stálo za vyližprdel, na jídle se podepsali nejvíc,“ vysvětlí mu rázně šéf. Šéf komentuje dál: „Venku zuří dvacáté první století, uvnitř rok 1975. Jestli tohle se dá spravit, jsem čínskej bůh srandy.“
Kromě toho v tomto díle zjistíte, co je zácuc, jakému podnikání se šéf bude věnovat, až ho přestane bavit gastro, komu z hvězd showbyznysu místní kung-pao opravdu chutnalo a také to, jestli má místní delikatesa něco společného s autentickou kuchyní. Protože během zátěžového testu bude výsledky z kuchyně hodnotit také mezinárodní návštěva.
To ale možná není tak důležité. Jak si pochutnají Češi? A chtějí se vracet do devadesátek?
Jak to půjde týmu se Zdeňkem v kuchyni? Co se tým mladoboleslavské restaurace přiučí a kdo bude mít největší nervy? Dívejte se.
Další díl nové série pořadu Ano, šéfe můžete sledovat
2. 10. ve 21.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová