Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.10. 2025
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Ano šéfe - 9.10. 2025

9. 10. 2025 | Televizní tipy
V Ostrově nad Ohří najdete restauraci FlammBeef, kde podle informací šéfa dělají skvělé burgery. Je to ale pravda? Šéf by si tedy na místě restauraci otevíral nerad: „Tady lidi spočítáš na prstech jedné ruky.“

Kdo podnik provozuje? Miroslav Malina a jeho společníci. „Asi před rokem jsme s kolegou otevřeli bistro, kde chystají flammkuchen, burgery, ale nechodí nám sem lidi. Zdeňka vidím jako zachránce z Hvězdných válek, tak snad poradí.“

Ano šéfe - 9.10. 2025Jaké bude setkání s týmem restaurace: Během kuřácké pauzy šéf podotkne: „Tomuhle se teď v Čechách říká práce?“ Nabídku mají v podniku na tabulích, co si Zdeněk vybere? A proč se bude divit množství pokrmů v nabídce? „Já se jen zeptám – ti lidé, co sedí venku, ti sem patří? Jo aha, vy jste společníci. A zrovna vy působíte zodpovědně.“

Jak připraví tahle parta objednané pokrmy? Hodnocení šéfa je nemilosrdné: „Hranolky jsou studené, cibulové kruhy nejsou domácí, alsaská specialita se správně dělá úplně jinak. Tohle s tím původním jídlem nemá nic společného. Základ asi bude kupovaný. Steak jsem dostal, aniž by se mě někdo zeptal, jak ho chci. A proč mám k hamburgeru kukuřici v konzervě? Houska burgeru je upražená, burger s krevetami – to jsem asi odvážná školačka.“

Dojde na promluvu do kuchařské duše. Zdeněk jídlo vrátí s komentářem: „Pojďme si to vzít popořadě. Burgry jsou hrozné, houska suchá, potřebovala by lepší péči. A jestli ji máte z pekařství, neříkejte mi jeho název. Odehrává se tu něco, čemu se říká líné vaření. Malinko na to přisíráte. Pokud tedy na to úplně neserete.“ 

Co se stalo, jaké důvody jsou toho, že se restauraci nedaří, kdy padl původní záměr? Majitelé to Zdeňkovi vysvětlí. Zdeněk má jasno: „Je to hrozná škoda, bistro je hezké, jídlo neodpovídá tomu, co vidíš kolem, a za všechno může lenost.“ 

Šéf si pozve provozovatele i kuchaře před provozovnu. Ti se bojí, co jim asi Zdeněk chce říci? „Za sebe vám můžu slíbit, že aby to mohlo být lepší, bude to nejdřív pořádnej Saigon. Není to nic osobního, ale musíme to udělat.“ 

Jak dopadne zátěžový test? Tým si myslí, že zátěžový test zvládnou. Opravdu? Na pomoc si raději přizvou bývalou manželku jednoho ze společníků. Pomůže to? „Zařídili jsme vám, že budete mít plnou hospodu i zahrádku, tak šup do práce.“ 

Jak tohle dopadne? Kdo bude spokojený, komu moc chutnat nebude? A z jakého důvodu? Co si šéf s týmem z restaurace po testu řekne: „Jednoznačně nejste, v této sestavě, schopni vydávat a dělat víc jídel. Menu je komplikovaný. Jsi hrdina, že jsi neutekl, ale asi jsem si poopravil mínění. Nejste líní, jste pohodlní. Ke škodě podniku. Navíc tu máte možnost rozšíření. Udělejte ten byznys tak, ať je to větší zábava.“

V dalším dnu bude Zdeněk předávat své rady. Co kuchaře naučí a jak bude hostům chutnat? Pokud vůbec? Má tenhle podnik šanci na přežití? 

Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !