Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Novoroční předsevzetíNovoroční předsevzetí Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.01. 2021
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Ano, šéfe! – Restaurace Kuželna, Hazlov

13. 10. 2011 | Televizní tipy
V kouzelné, průmyslem nezatížené Hazlovské pahorkatině v Ašském výběžku se nachází obec Hazlov. V okolí se rozprostírá romantické, osmnáctijamkové golfové hřiště, kam to mají Němci, co by kamenem dohodil. Vedle silnice stojí restaurace Kuželna s kuželkářskou hernou, kde se pořádají turnaje.

Ale ani sportovci, ani návštěvníci nedalekých Františkových Lázní či cyklisté a výletníci to tady nevytrhnou. Místní i „lufťáci“ chodí na pivo ke konkurenci. Stěžují si na personál Kuželny. Majitelka restaurace Miroslava doufá, že podřízené umravní šéf, protože sama je nedůsledná. Na první pohled to není typ manažerky. I když vlastní restauraci už sedm let, nezavřela ji zatím jen proto, že ztráty financuje její manžel z fungující tiskárny. V Kuželně si totiž hraje hlavně ona – na paní hospodskou. Asi neví, co by jinak dělala. To její Ano, šéfe! – Restaurace Kuželna, Hazlovmuž by věděl, co si za ty oknem vyhozené peníze pořídit – touží po karavanu. A Zdeněk Pohlreich mu takový komfortní model dokonce provokativně přiveze ukázat, jak uvidíte v další neradostné zastávce buditele českých restaurací při putování po našich lokálech v pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 13. října ve 21.20 na Primě.

Restaurace přeplněná reklamními poutači, nikoli hosty, působí dojmem „každý pes jiná ves“. Jídelní lístek je podobný – rozbitý a nesmyslný. Personál si dělá, co chce, někdy skoro nic, má vlastní hlavu, obsluha se vleče, kuchyně je kaloricky i gramáží přející, ale jinak nic moc. Kuchař se prý pozná podle předkrmu, proto si šéf objedná „bolševický biftek“ (sázená vejce na mastné topince) a usoudí, že „bolševický biftek vypadá stejně dobře jako všechno, co tady ti bolševici za ta léta udělali“. Pizza, jedna z ústředních lákadel karty, je strašná, zrovna tak groteskní předvařené těstoviny carbonara. V kuchyni je momentálně „sám kuchař v poli“; Petr tu vaří už šest let stejná jídla a nutně potřebuje posilu. Kuželna denně rozváží 150 obědů pro závodní stravování, ovšem za 60 korun, takže nula od nuly pojde. Uvidíme konkurz tří kuchařů. Jedním z adeptů je i mladíček, který přijel až z Brna, vyučil se v Rakousku a prošvihl nabídku z Dubaje. Zůstane v Hazlově právě on nebo někdo úplně jiný?

Velkým problémem je sama paní majitelka. Nekomunikativní, bez autority, i když právě to by si moc přála. Velet v hospodě neumí, a tak tu nefunguje téměř nic, ani komunikace. Rodina do podniku investovala velký balík peněz a měsíčně prodělávají dalších 50 až 100 tisíc. Za ty peníze by si mohl Mirčin manžel, který vše dotuje z fungující tiskárny, třikrát koupit vysněný obytný karavan a odjet v něm na dovolenou. Samozřejmě i to je důvod, proč se v Kuželně nic moc neděje. Šéf se proto vypraví i za ním do továrny. Miroslava má ještě cukrárnu a trafiku, zdá se, že její podnikatelské ambice jsou větší než její schopnosti. Obrečela představu, že by její manažerské hrátky měly skončit… Zdeněk Pohlreich přitom Kuželnu bez zásadní změny strategie a menu vidí jako dojnou krávu, strašidelný zámek a její tým tak slabý, že stačí malý zásah a zhroutí se jako ty kuželky. Majitelce důrazně poradil, aby do restaurace neinvestovala další peníze. „Ať cestuje a zůstane raději doma, tohle je drahej koníček,“ radí drsně šéf. Poslechla? Starý jídelní lístek skončil v dřevěné rakvičce, jaký bude ten nový? V jaké kondici shledá šéf Kuželnu a majitelku při svém návratu?


Zdroj: Prima

Alena B.
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
slovník skousnu ..... myslím, že umí ....a dobře...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlas - ten její chlap včera by zasloužil buď metál, nebo zavřít do blázince. Asi ji musí mít moc rád (myslím tu manželku), ale ona si jím byla tak jistá, až to bylo hrozný Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jeho slovník mi zezačátku taky vadil, ale dnes se mu kolikrát už ani nedivím....a myslím, že k němu patří tak jako vousy k Matuškovi.....ovšem včera ta paní majitelka byla na facku....a nakonec ten její chlap taky !!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Trošku mi vadí slovník pana Zdeňka, tak se na tento pořad nedívám..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pořad je to dobrý, a pan Pohlreich má výrazy drsné, ale myslím, že každý občas nějaký takový výraz použijeme a ty lidi a okolnosti si to zaslouží, teda v některých restauracích to v kuchyních vypadá jako v chlévě , ba možná hůř. nebýt jeho tak to ani nevidíte a je to k pláči--- Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles