Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bulharské pobřeží nabízí dovolenou vysoké kvality za dobrou cenu

30. 06. 2012 | Evropa
Jednou z nejdynamičtěji rostoucích destinací pro letní dovolenou je pro Čechy kulturně blízké Bulharsko. Slunečné pobřeží, Zlaté písky a Svatý Konstantin jsou destinace, které v loňském roce zažily velký rozmach a i letos lákají na své čisté písečné pláže stále více turistů. Češi si oblíbili na bulharském pobřeží zejména hotely vyšší kategorie, protože zde za dostupnou cenu získávají nadstandardní služby i s nabídkou All inclusive.

Nádherné pláže, raketově rostoucí kvalita služeb, historická městečka a příjemní lidé – to jsou hlavní benefity dovolené u bulharského moře. Dlouhé pláže s jemným pískem a pozvolný vstup do moře svědčí zejména rodinám s dětmi, na jejichž spokojenost se zaměřuje stále více bulharských hotelů.

BulharskoKvalitu mnoha bulharských pláží potvrzuje také ocenění Modrá vlajka (Blue flag) pro nejčistší přímořské lokality. Sestup do moře je zde na většině míst mírný a spád dna pozvolný, což je příjemné nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro seniory.

Slunečné pobřeží


Slunečné pobřeží je asi nejznámějším a nejoblíbenějším bulharským letoviskem. Leží 40 km severně od Burgasu a jeho pláže se pozvolna svažují do Černého moře. V posledních letech zde vznikly nové hotely a celková kvalita služeb rapidně vzrostla. Najdete tu dostatek prvotřídních restaurací, obchodů i barů a ke koloritu místa patří i projížďky na koních a v drožkách. Dopravu v letovisku zajišťují minivláčky a do blízkých měst se dostanete pohodlně autobusy.

Zlaté písky


Světoznámé moderní rekreační letovisko Zlaté písky najdete pouhých 17 km severovýchodně od Varny. Zlatožlutá písečná pláž, která mu dala jméno, je považována za jednu z nejkrásnějších v Evropě a od ní stoupá do okolních zelených kopců letovisko Zlaté písky. Zájemce o historické památky potěší Bulharskonedaleká Varna, kde můžete navštívit také známé Delfinárium. Pěšky lze ze Zlatých písků vyrazit na procházku k nedalekému skalnímu klášteru Aladža monastýr, jehož dějiny sahají až do dávného čtvrtého století.

Svatý Konstantin


Svatý Konstantin leží nedaleko Varny a Zlatých písků a je to místní rekreační středisko s nejdelší tradicí. Písečné pláže jsou odděleny skalním masivem, z něhož vyvěrá přírodní sirný pramen. Ten spolu s ideálním klimatem dal vzniknout lázním Svatý Konstantin. Vzduch je zde bohatý na jód, brom a kyslík a mořská voda zase obsahuje zvýšené množství magnézia, kalcia, sulfátů a jódu.

Zdroj, foto: CK Neckermann

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bulharské pobřeží nabízí dovolenou vysoké kvality za dobrou cenu:

Bulharské pobřeží nabízí dovolenou vysoké kvality za dobrou cenu
Bulharské pobřeží nabízí dovolenou vysoké kvality za dobrou cenu
Bulharské pobřeží nabízí dovolenou vysoké kvality za dobrou cenu
Bulharské pobřeží nabízí dovolenou vysoké kvality za dobrou cenu
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krásné fotečky..v Bulharsku jsem nebyla,snad někdy...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je skutočne vynikajúca dovolenka za primerané ceny. Boli sme raz v Ravde a raz v Svetom Vlase. Obidve tieto mestečká sú blízko Slnečného pobrežia a boli sme veľmi spokojní. Na Slnečné pobrežie by ma nedostal nikto. Je tam neporovnateľne drahšie a strašne veľa ľudí. Mám radšej tichšie miesta.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles