Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená s dcerkou v Chorvatsku

22. 07. 2011 | Vaše tipy
Zrovna jsme přijeli z dovolené v Chorvatsku a protože jsme dlouho řešili, zda s 14měsíční dcerkou jet nebo ne, řekla jsem si, že vám napíšu svoje zkušenosti.

Rozhodli jsme se pro 14 dní v Chorvatsku. Cesta trvala 11 hodin. Jako typicky nezkušený rodič s prvním dítětem mě cesta děsila. Jeli jsme přes noc, kdy jsme očekávali, že bude dcerka spát. Celou cestu tam se dcerka kroutila, chvíli spala, chvíli ne. Myslela jsem, že ji trápí zapásání a malá možnost pohybu. Dojeli jsme a já si ulevila. Zvládli jsme cestu bez větší úhony. První den si malá odpočívala častěji během celého dne. Zásady spánku jsem hodila za hlavu.

Když poprvé uviděla a ochutnala moře, věděla jsem, že jsme se rozhodli správně. Mořem byla fascinovaná celých 14 dní. Plácala nadšeně rukama, běhala nahá a neustále nám něco povídala. Zatím jí ale bohužel rozumíme jen zřídka. Dokonce se velmi rychle naučila slézat 2 schůdky z restaurace na pláž. Běhala nadšeně po pláži, křičela a mávala rukama. Byla tak šťastná, až mě to dojímalo. Dokonce ochutnala pár mořských specialit, makrelu, rybičky v oleji, chobotnici i mušle. Ale nic ji příliš nenadchlo.

Absolvovali jsme pár výletů, jeden nedopadl příliš dobře. Bohužel je Chorvatsko samá zatáčka a tak se při jedné cestě pozvracela. Pak už jsem věděla, že před cestou jí mlíčko nesmím podávat. Naštěstí se pak již žádná nehoda nekonala, ale přesto mám v autě stále po ruce plínu.

Také se nám stalo, že se z toho tepla osypala. Ale na to jsem měla radu od pediatra a natírala jsem ji černým čajem. Rychle to uklidňuje pokožku.
Na nožky jsme jí hned ze začátku koupili botky do vody a naštěstí nic dalšího jsme řešit nemuseli.

Cesta zpět byla smutná. Vůbec se nám od moře nechtělo. Jen dcerka se pořád hihňala a štěbetala. Asi ještě netušila, že jedeme domů a vrátíme se až za rok.

Myslím, že cesta na ní nezanechala žádné následky. Pokud se rozhodujete, zda jet s malým dítětem k moři nebo ne, já jsem teď už pro. Užili jsme si to všichni a dcerka si rozšířila obzor, že není jen doma a na písku. Že existují i místa, která jsou o hodně jiná než u nás doma. Poznala moře. Začala se zase ráda koupat. A za těch 14 dní nám tam nějak povyrostla a „zmoudřela“. 
A navíc se teď dá v Chorvatsku levně pořídit nafta a benzín.

Grei - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nevěsta se synem byli v Chorvatsku autem, když maké byly dva roky a zvládla to úplně super, jen už neměla peny a byl problém jí vysvětlit, že na dálnici plenku musí mít, že tatínek nemůže zastavit na čůráníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezká dovolená...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles