Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co přinesla náhoda

30. 03. 2010 | Vaše příběhy

Jsem takový věčný rebel a dokáži si svou nevymáchanou pusou nadělat v životě spoustu nepřátel. Mám však kupodivu taky pár přátel, kterých si nesmírně vážím. Dokáží se vyrovnat s mými mnohdy kontroverzními názory a neústupností, pokud jsem přesvědčena o své pravdě. Nejsem však úplně zabedněná a dokáži uznat, že jsem se mýlila. Možná proto mám těch přátel málo, ale jsou věrní a vždycky pomohou…

V dobách, kdy na Seznamu nebyly registrované diskuze, jsem si nadělala habaděj nepřátel, ale taky kupu příznivců. S mnohými si píši dodnes, i když dávno na diskuze nechodím, ale pavučinové přátelství přetrvalo.

Jednoho takového „přítele“ jsem získala před asi pěti lety na Silvestra. Seděla jsem doma sama u počítače a on u toho svého taky, manželka mu odešla za zábavou a postupně jsme zjistili, že bydlíme sotva patnáct kilometrů od sebe. Napsal mi své jméno, svěřil se mi svými strastmi, zájmy, odkud pochází, dokonce jsem zjistila, že moje zubařka je jeho švagrová.

Teď to vezmu z druhé strany, mám kamarádku, se kterou jsem se poznala před dvaceti pěti lety ve svém zaměstnání ve městě, kde jsem se tehdy přistěhovala, dávno pracujeme každá jinde, ale stýkáme se stále a pokud nám to nevyjde, tak si alespoň zavoláme, nebo pošleme SMS-ku.

Jednou, to již jsme se nějaký rok znaly a bavily se o věcech, které člověk neřekne každému ze mne vypadlo: „Jani, jak je možné, že taková šikovná děvucha si nikoho nenašla a zůstala sama? To jsi nikdy s nikým nechodila?“

Chvíli seděla a pak se rozpovídala: „Víš, Zdeni, já jsem chodila s velmi hodným klukem a celý život jsem si zbabrala sama.On byl tak milý, pozorný, inteligentní, velmi jsem ho milovala. Jenže jsem onemocněla a tehdy jsem byla přesvědčena, že je to smrtelné. Nechtěla jsem mu kazit život a tak jsem se s ním bez vysvětlení rozešla. Nedokázala jsem mu říci pravdu a on si myslel, že mám někoho jiného a do roka se z trucu oženil, to víš, že jsem to obrečela, od té doby jsem ho nikdy nepotkala.“

Asi před rokem měla Jana kulaté narozeniny. Pozvala mne a ještě jednu naši společnou kamarádku na malou domácí oslavu. Seděly jsme poměrně dlouho a sama nevím, co mi to napadlo, ale zeptala jsem se, nakolik zná lidi ze sousední vesnice. „No, je to hodně velká vesnice, ale některé lidi tam znám, koho máš přesně na mysli?“

Dodnes lituji, že jsem to jméno vyslovila. Jana zbělela jako stěna a chvíli nebyla mocna slova, pak se přece jen sebrala: „Zdeni, odkud ho znáš? To je ta moje první a jediná láska, jak jsem ti kdysi povídala.“

Pak začala vytahovat všechny dárky a dopisy, které celé roky opatrovala jako největší vzácnost. Stále se mne vyptávala, jak žije, a vzpomínkám nebralo konce.

Pochopila jsem, že ho nikdy nepřestala milovat, proto si nikdy nikoho jiného nenašla, všechny poměřovala právě s ním.

Zeptala jsem se, zda mu o ní mohu napsat. Souhlasila.

Po návratu domů jsem pustila počítač a napsala svému virtuálnímu příteli, zda zná Janu. Okamžitě mi psal, že je to jeho první láska a jak lituje, že netrval na vysvětlení a oženil se sice s hezkou dívkou, mají spolu čtyři děti a vlastně i vnoučata, ale to je vlastně jediné, proč s ní žije. Jinak že si s ní nerozumí v ničem. Je tak povrchní a nevěrná, že ji téměř nenávidí. Pochopitelně se začal vyptávat na Janu a litoval své zbrklosti, s jakou se tehdy oženil.

Navrhla jsem mu, že by se mohli sejít, popovídat, jenže se začal bránit, že by se už Janě nelíbil. Poslal mi fotku z mladých let a současnou a nedal si vymluvit, že stárneme všichni, že jeho láska je stále krásná žena, ale taky již není žádná mladice.

Nakonec mi napsal, že jí pošle k svátku pohlednici. Neposlal. Zvítězila u něho zodpovědnost k rodině? Nevím, vždyť přece o nic nešlo, myslela jsem, že se mohli jen setkat třeba u kávy.

Později skončilo i mé pavučinové přátelství, protože mi napsal, ať si přestanu hrát na dohazovačku.

Ovšem Jana se dlouho ptala, jestli mi o ní píše a já jsem ji neprozřetelně prozradila, že jí pošle pohlednici. Ta však nikdy nepřišla.

Po čase se ptát přestala a já ji nedokázala přiznat, že celý život miluje chiméru, že to dávno není ten mladý muž, kterého kdysi znala, ale zahořklý a sebelitující se člověk, jež dávno žije pro své děti a nikdy se nedokáže rozhodnout, co vlastně doopravdy chce.

Pravda je však v tom, že jsem se neměla vůbec do ničeho míchat, zbytečně jsem nechtě způsobila u Jany marné naděje.

A poznala jsem, že sklo snese všechno a každý, tedy většina, si o sobě myslí jen to lepší. Již si ho nedokáži vážit, jak mohl mi psát takové intimnosti o svém manželství, když vůbec nevěděl, kdo jsem.

Ostatní internetová přátelství mi zůstala, ale to jsou zase jiné příběhy.

 

Zdenka58 - čtenářka

ChytráŽena.cz


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jasně, máš pravdu. Už to bude v pořádku.

Díky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak víte co. Řeknu vám oběma svůj názor, když už jsem se do toho zapletla, mám to za to. Za prvé Zdenko, tenkrát to vypadalo, že je článek opravdu zkopírovaný, nemůžete se divit, že jste si udělala nepřátele. Že jsou vaše články dost pesimistické je pravda, ale to je čistě vaše věc a záleží na každém, jestli má chuť si takový příběh přečíst či ne. Proto moc nechápu rýpání z vaší strany Jitko - ale to už jsem zmínila. Až bude důkaz, že je článek zkopírován, pak budiž, jinak okomentovat článek urážkou se mi zdá pod úroveň "chytrých žen". Ovšem Zdenka vrátila stejnou mincí, takže já bych to okomentovala asi takto: "Jste jako malé děti." Smajlík

Prostě bych vás obě poprosila, ať si podáte ruce a snažíte se navzájem tolerovat. Pokud je to tedy jen trochu možné. No a pokud není, tak by možná nebylo od věci, prostě se okázale ignorovat Smajlík.

Dík.
Obrázek uživatelky
profil
milá paní Zdeno58. Děkuji, mám se moc dobře a jsem opravdu docela šťastná.
Mám zdravou rodinu a já jsem také v pořádku.

Ale stále si nestěžuji a myslím, že ostatní tady mě mají rády.

A nejchytřejší zde opravdu nejsem, viďte.

Tak přeji krásný a pohodový den.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to nevypadá na moc "chytré ženy" Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
paní Jitky jsou tak zapšklé, že zřejmě vede velmi neradostný život. Máte snad jiný názor? Ona si o sobě myslí, že je nechytřejší na světě, no budiž ji přáno, třeba to potřebuje k životu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles