Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do Tokia za sakurovými kvítky

18. 05. 2012 | Asie
Na aleje bohatě kvetoucích sakurových stromů se do Japonska jezdí každoročně dívat velké množství zahraničních turistů. A cestovatelsky nejoblíbenějším místem je bezpochyby hlavní město Tokio. Nejvhodnějším termínem pro návštěvu je poslední březnový a první dubnový týden.

Kvetení sakur je závislé především na počasí, takže je nejlepší naplánovat si opravdu čtrnáctidenní výlet. Nemusíte mít žádné obavy, kulturního i turistického vyžití tu najdete opravdu dost. Nemusíte celé dva týdny jen prosedět na trávě pod sakurami.

Pokud si v Tokiu najdete nějaké zajímavé místo či park, je třeba ho chodit navštěvovat několikrát do týdne, aby vám kvetoucí sakury neunikly. Něžné květy totiž vydrží kvést jen několik málo dní a přijít o plně rozkvetlé sakury by byla opravdu škoda. A kam se v Tokiu vydat za sakurami? Určitě nezapomeňte navštívit tři pečlivě udržované a opravdu překrásné parky.

Ostrov klidu uprostřed velkoměsta

Do Tokia za sakurovými kvítkyPrvním z nich je rozlehlý park Ueno (oficiálním názvem Ueno Koen Onshi). V jinak uspěchaném a přeplněném je to doslova oáza klidu. Park Ueno je největší zelená plocha v Tokiu. Byl vybudován na místě zničeného chrámu. Letité sakury jsou tu vysazeny do dlouhých hustých alejí a nejeden návštěvník má pocit, jakoby procházel pod kvetoucím baldachýnem. Na území Ueno parku najdete také muzea, a to hned několik. Jmenujme například Národní tokijské muzeum, Národní muzeum vědy a Národní muzeum západního umění. V zachovalé části původního chrámového objektu  Kaneidži je umístěna i zoologická zahrada ze 17. století. Navštívit můžete i četné svatyně nebo se projet lodičkami po hladině jezírka.

Za posly jara

Pokud chcete na vlastní oči vidět japonské oficiální posly jara, určitě navštivte park Jasukuni. Právě tady se totiž u šintoistické svatyně nacházejí pečlivě vybrané stromy, které svým kvetením určují plnohodnotný příchod jara. Japonské turistické průvodce je bez váhání označují jako nejkrásnější stromy v Tokiu a myslím, že je to pravda. Jednoduchá dřevěná svatyně Jasukuni je Do Tokia za sakurovými kvítkypo celý rok výjimečně klidným a tichým místem. Japonci sem totiž chodí uctívat své padlé vojáky, kteří padli v krutých válkách. V očích mnoha obyvatel jde o stavbu velmi kontroverzní. V období rozkvětu sakur dohlížejí v těchto místech na dodržování pořádku policisté, takže i když je tu doslova hlava na hlavě, nedochází tu k žádným tlačenicím ani nepříjemným nehodám. Pokud jste ochotni obětovat trochu peněz, můžete si záplavu růžovo-bílých květů vychutnat i z paluby malé lodičky brázdící místní říční kanál.

Hanami na evropský způsob

Poslední park Yoyogi vyrostl na místě zrušeného letiště. Tento park patří k těm nejméně konzervativním, připomíná tak trochu newyorský Central park. Každý tu příchod jara oslavuje po svém; někteří tančí, jiní zpívají, recitují básně… atd. atd. všechno tu doslova dýchá radostnou uvolněnou atmosférou. A jestliže toto místo navštívíte v neděli, můžete zavítat i do nedaleké svatyně Meij Jing, kde se konají tradiční japonské svatby (což je vskutku velkolepá podívaná).

Foto: Vojtěch Doležal

Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale daleko...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ja by som išla rada išla aj do Japonska aj do Kanady, ale ..., takže vďaka za pekný článok.
Obrázek uživatelky
profil
Notburga je přece zamilovaná do Asie. Nechoď na ni s Amerikou. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky zatím cestuju jen prstem po mapě, bohužel. Ale stejně bych nejradši do Japonska na horu Yoshino-kumano, tam je sakur ... ale neřeknu taky tu vyjde článek Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles