8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hodonín s pohádkovou solnou jeskyní

27. 10. 2010 | Česká republika
Hodonín leží v srdci Moravského Slovácka, v oblasti proslulém kvalitním vínem, malebnými lidovými kroji, živými folklorními tradicemi, ale také pěší turistikou, vodní turistikou a cykloturistikou. Je rodištěm prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. Od Brna je Hodonín vzdálen přibližně 75 kilometrů. 

Lázně Hodonín

Lázně slouží k léčbě onemocnění pohybového aparátu a kardiovaskulárního systému. Je tam léčba chronických pohybových onemocnění, předoperačních a pooperačních stavů i poúrazová rehabilitace.  Dále jsou lázně vyhledávaným místem k relaxaci i odpočinku. Nacházejí se v krásném parku, který vyniká zajímavou zahradní architekturou.  Mají vlastní přírodní léčivý zdroj, a to rozsáhlé jodobromové solanky, které se nacházejí v nedalekém okolí. Mimo nízké mineralizace vyniká tato jodová voda vysokým obsahem jodu a svým složením patří mezi nejkvalitnější jodové vody v Evropě. Jodobromová minerální voda solanka má jedinečné léčebné, regenerační a preventivní účinky. Lázně také nabízí léčbu onemocnění kloubů, páteře a cév, poúrazové stavy, otékání nohou a celkové relaxace. Používá se tam také parafin, rašelina, masáže, koupele a cvičení. 

Pohádková solná jeskyně - Hodonín
Je vybudována z velkého množství soli z Mrtvého moře, v přírodní podobě, z Černého moře, z mineralizované jodové soli z Klodawy a z Himalájských solných krystalů. Při pobytu v jeskyni dochází ke vdechování mikroelementíi, obsahujících minerály a stopové prvky, které jsou nezbytné pro správnou činnost lidského organismu. Jedna hodina pobytu v solné jeskyni je srovnatelná s třídenním pobytem u moře.

ZOO Hodonín

Zoologická zahrada se nachází v severozápadní části města a rozkládá se na sedmi a půl hektaru lesní rovinné plochy. Můžete zde spatřit na pět set osmdesát zvířat ve sto sedmdesáti třech druzích. Najdete zde pavilon exotického ptactva, pavilon primátů a terárií, pavilon akvárií, nebo pavilonek pro plameňáky. Nejkrásnější je vzdělávací centrum s ubikacemi a výběhy velkých kočkovitých šelem. Je zde také několik dětských hřišť s nejrůznějšími atrakcemi a velmi oblíbený kontaktní dvorek s domácími zvířátky. 

Historie Hodonína

Historie osady sahá už do pozdní doby kamenné, byl důležitou křižovatkou obchodních cest, například Jantarové stezky z Pobaltí do středního Podunají a Středomoří, a důležitý brod přes řeku Moravu střežil hrad postavený již za knížete Břetislava I. v roce 1035-1055. V historických pramenech je Hodonín prokazatelně doložen až v roce 1169. Městská práva Hodonín získal až za královny Konstancie Uherské, manželky Přemysla Otakara I. v roce 1228. Hodonín proslavily cukrovary, strojírny, cihelny ale hlavně tabáková továrna. 

K hlavním památkám města patří původně renesanční zámeček z 16. století přestavěn do barokní podoby, nyní slouží jako muzeum s expozicí věnovanou nejslavnějšímu zdejšímu rodákovi T. G. Masarykovi. Ke kulturním institucím města patří galerie výtvarných umění, která představuje hlavně práce slováckých umělců 20. století a Masarykovo muzeum. Na náměstí najdete pozdně barokní kostel sv.Vavřince z r.1788, dále také mariánský sloup z doby vrcholného baroka. Radnice je z roku 1904 a je ve stylu norimberské secese, barokní kaple sv. Kříže z 18.století slouží jako občasná výstavní síň. Za poznáním se můžete vydat na naučnou stezku Dúbrava nebo řeku Moravu, která je význačnou stezkou vodní turistiky. Pro aktivní odpočinek je ve městě k dispozici krytý plavecký bazén, letní koupaliště, střelnice a mnoho dalších sportovišť.


Markéta
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ani som netušila že je tam jaskyna
Obrázek uživatelky
profil
Hodonín je rodné město snad celé mé rodiny Smajlík. Lázně jsou tam nové, ale zatím jsme tam nebyli, snad jenom naše babička Smajlík, zoo je malá spíše je to takový zookoutek Smajlík, ale i okolí Hodonína je moc krásné - barokní zámek Milotice, muzeum jihovýchodní Moravy ve Strážnici, atd. Určitě zavítejte, je tu krásně Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ani já jsem nevěděla o lázních. O dovolené tam určitě zavítáme. Moc pěkný článek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
.....dobry tip.Radi cestujeme a nikdy jsme tam jeste nebyli.
Vzpomela jsem taky na lidovou znamou pisnicku.Mam tam taky spoluzacku ze skoly.Byl by duvod i k navsteve.
Obrázek uživatelky
profil
radkalojka... a ty lázně jsou výborný. Moje maminka si je nemůže vynachválit. Slyšela jsem, že je těžké se do nich dostatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles