Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat správnou nafukovací matraci

7. 08. 2013 | Praktické rady
Vysoké nafukovací matrace jsou dnes velmi populární jak na spaní v přírodě, tak jako nouzové lůžko pro návštěvy v domácnostech - mohou dosahovat až výšky postele. Spaní na nich je ale jeden velký kompromis.

Velký pozor si rozhodně dejte na nápadně levné matrace: jsou celogumové a spáč se k nim potem přilepí! Kvalitnější matrace mají povrch pevnější s nalepeným textilem podobným semiši. Nespornou výhodou nafukovacích matrací je to, že připomínají klasikou postel - lépe se z ní vstává i na ni sedá.

Další nezpochybnitelnou devizou je pak jistě i její minimální velikost a hmotnost ve sbaleném stavu. Jednoduchá je i její údržba – stačí ji otřít houbičkou, či hadříkem namočeným v mýdlové vodě. Při sušení pak dejte pozor na přímé slunce, které matraci velmi rychle ohřeje a mohla by prasknout!

Zapomeňte také na nafukování matrace ústy
, mohlo by vás to velmi vysílit. Použijte pumpičku, či kompresor, který často bývá součástí matrace. Tlak si pak můžete regulovat tlačítkem na ovladači. Při nákupu je také dobré počítat s tím, že změna tlaku a okolní teploty budou mít vliv na rozměry matrace. Je proto nutné počítat s rezervou.

Jak vybrat správnou nafukovací matraciJak vybrat matraci do stanu


Vždy je třeba znát rozměry stanu, aby se tam nafukovací matrace vešla a aby vyplňovala buď celou ložnici, nebo aby ponechala vedle sebe využitelný prostor.

Pokud je matrace byť jen o patnáct centimetrů užší než ložnice, do volného prostoru už nedáte například tašku a nelze tudy procházet.

Při výběru matrace je velice důležité také počítat se zkosením stěn stanu - matrace musí být o trochu menší než je jeho půdorysný rozměr.

Pokud vybíráte matraci pro dvě osoby, počítejte s tím, že pohne-li se jeden, pohne se i druhý. Částečně to řeší matrace, které mají samostatné nafukovací komory pro oba nocležníky. Pohyb jednoho potom pohne jen s přepážkou mezi komorami a druhého spáče to ruší méně.

Nezapomeňte přikoupit:


- pumpu - buď šlapací "žabku", nebo větší dvoucestnou pumpu (nafukuje při pohybu dolu i nahoru), nebo kompresory na elektřinu s autokonektorem

- lepení (není-li součástí balení)

- pokud jste zimomřiví, vezměte s sebou silnou deku mezi vás a matraci - odspodu bývá v chladnějších dnech zima

Zdroj, foto: Malý dobrodruh.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Není nad službu hotelu nebo penzionu.Ve stanu plno havěti a to vedro.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hned bych jela pod stan..matrace máme i pumpičku
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles