MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kolumba a Picassa najdete v Barceloně

17. 10. 2011 | Evropa
Proč jet do Barcelony? Protože tu není nuda, je tady hodně zábavy a po celý rok se tu konají nějaké akce. Na jaře je společenský život obohacen o oslavy patrona Barcelony, svatého Jiří. V létě festivaly hudby a umění, nejznámějšími festivaly jsou Sonar a Grec Arts Festival.

Na podzim se v rámci katalánského národního dne koná festival La Diada, při jehož příležitosti se uctí památka obléhání Barcelony v roce 1714, slaví se mnoho svátků např. Den Kryštofa Kolumba 12. října. Barcelona je druhým největším městem po Madridu a je navštěvovanějším místem, než hlavní město.

Historické památky obdivují návštěvníci ze všech míst světa, asi nejpozoruhodnější je barokní kostel La Mercé, který původně patřil ke konventu milosrdných bratří, kde se uctívá gotická socha ochránkyně a patronky Barcelony, Boží Matky milosrdné.
V historickém centru je Picassovo muzeum se stálou expozicí, která mapuje především raná Picassova léta, dobu dětství a studií, kdy také žil přímo v Barceloně, jeho vývoj a mladé experimentování s avantgardními směry a několik maleb z modrého období.

Srdcem Barcelony je bulvár Las Ramblas, který je bezpochyby nejživějším místem města. Hlavní třída se táhne od nejdůležitějšího náměstí Placa Catalunya (náměstí s fontánami) až po barcelonský přístav s dominantním 68 metrů vysokým podstavcem se sochou Kryštofa Kolumba ukazujícího prstem směrem na Ameriku. Promenáda měří skoro 3 kilometry a přímo na ulici vystupuje schodiště ze dvou stanic podzemního metra trasy L3 s názvy Liceu a Drassanes.
 
Tady to žije v jakoukoli denní dobu. Ulice má fantastickou atmosféru a je vždy na co koukat. Na každém kroku potkáte různé pouliční umělce. Živé sochy v nejoriginálnějších kostýmech a pózách, klauny, růžového pantera i pouliční hudebníky, žongléry i hazardní hráče. Mezi tím vším obchůdky se suvenýry a stánky s množstvím klecí s hlučnými papoušky a staré tržiště Mercat Boqueria.
V přilehlých ulicích narazíte na významné památky např. Placa Reial, půjdete po La Rambla asi 100 metrů dolů a odbočíte doleva. Je to v Barceloně  populární náměstí, kde je rušno zejména v noci, a vyhledávané těmi, kteří chtějí nasát atmosféru a vychutnat si jídlo nebo pití v jedné z restaurací nebo barů, které obklopují náměstí.

Od památek  se přesuneme do malebného místa, odkud si každý odveze krásný suvenýr domů "El Desierto de las Palmas"


Poušť palem, jak zní v překladu název tohoto proslulého místa ležícího jen 7 km od Benicàssimu, nemá s pouští vůbec nic společného. V řeči karmelitánů slovo poušť znamená odlehlé místo vhodné k meditacím, a právě takové objevil tento řád i v horách nad Benicàssimem, mezi kopci Bartolo, Montornés a las Agulles de Santa Agueda. Zde na svazích porostlých trpasličími palmami a provoněných nejrůznějšími aromatickými bylinami byl v roce 1697 založen klášter, z něhož  po silném zemětřesení zbyly jen ruiny. Mniši přesto toto místo neopustili a v roce 1788 se přestěhovali do nového kláštera, v jehož okolí si zároveň postavili i několik pousteven.

Z klášterních budov je veřejnosti přístupný kostel a v klášterním muzeu můžete obdivovat rozsáhlé sbírky vypovídající o historii řádu v těchto horách. Kromě liturgických předmětů větší či menší historické hodnoty určitě zaujmou i primitivní pomůcky používané při pálení dnes proslaveného karmelitánského likéru. Jeho základem je více než 100 aromatických bylin, které se zde vyskytují, a mniši ho zde začali vyrábět v roce 1896. Dnes své likéry i velmi ceněné karmelitánské muškátové víno vyrábějí v nových prostorách na okraji Benicàssimu. Prohlídka s ochutnávkou je zdarma a v místní prodejně si láhev některého z lahodných moků můžete hned zakoupit.

setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kolumba a Picassa najdete v Barceloně:

Kolumba a Picassa najdete v Barceloně
Kolumba a Picassa najdete v Barceloně
Kolumba a Picassa najdete v Barceloně
Kolumba a Picassa najdete v Barceloně
Kolumba a Picassa najdete v Barceloně
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já chci léto teplíčko a prázdniny .Nemám ráda podzim a zimu.Ach jo,to si ještě počkám.
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím se vším napsaným, krásné mšsto, dobré jídlo, tržnice jak píšete, nedá nse srovnat co je u nás
Obrázek uživatelky
profil
je skvost souhlasím s napsaným. Mně osobně fascinovala tržnice maso, ryby, koření, ovoce, květiny atd. / ne jako u nás vietnamci/
Obrázek uživatelky
profil
Barceloně jsme byly je tam hezky na olymijském stadioně na fotbalovém stadioně hlavně v noci je tam nádherně v Benniccasímu jsme byly na ochutnávce i domů jsme si něco odtud přivezly hezký článek
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím s předchozí je opravdu krásnáSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles