Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Máte krepaté a polétavé vlasy? Jak získat opět zdravý look?

14. 01. 2022 | Péče o vlasy
Drobné poletující vlásky trčící do všech stran dokážou zkazit i krásný účes, stejně jako krepaté neposlušné háro, které ve vlhkém vzduchu připomíná neforemnou helmu. Jak vytvořit hladký styl a dodat vlasům zase zdravý a lesklý vzhled?

Ke krepatění vlasů dochází kvůli vyšší vlhkosti, kdy se voda uvnitř vlákna nahromadí. Tento problém vás proto může postihnout například i v zimním mlhavém či deštivém počasí. Problém znají především dámy s vlnitými a kudrnatými vlasy. Krepatění ovšem může být i výsledkem poškození anebo dehydratace vlasu.

Pozor na „drhnutí“!


Všechno začíná už u vysoušení mokrých vlasů. Když si s nimi půjdete lehnout, „nasají“ do sebe vlhkost a navíc se mohou polámat. Jak ovšem správně vlasy sušit? Po umytí nedrhněte hlavu ručníkem, protože mokré vlasy jsou křehké a nešetrné zacházení je může poškodit, takže jsou pak roztřepené a lámou se. Vhodné není ani zabalit mokré vlasy do „ručníkového turbanu“, jelikož zadržují vlhkost a jak již bylo řečeno, právě ta může krepatění zhoršit. Navíc tíhou namáháte kořínky vlasů. Pouze z nich tedy po vykoupání či sprchování jemným promačkáváním ručníkem odstraňte vodu a fénem potom vysušte. I při rozčesávání buďte opatrní a postupujte od konečků ke kořínkům.


Nenechte si zkazit účes polétavými vlasy!


Poletující vlasy jsou jednotlivá vlákna, která jsou v důsledku statické elektřiny odpuzována od hlavy, takže pak „nesedí“ hladce ve vlasech a jakýkoliv pracně vytvořený účes působí rozcuchaně. Tento stav se navíc zhoršuje, když jsou vlasy poškozené. V takovém případě je takzvaná kutikula drsná a tato drsnost zvyšuje tření pramenů a ztěžuje jejich rozčesávání, když se snažíte dosáhnout požadovaného účesu. Vyšší tření pramenů zvyšuje sílu potřebnou k rozčesání vlasů, což dále přispívá ke zvýšené statické elektřiny a poletování vlasů – takže jde vlastně o takový začarovaný kruh! Poškozené vlasy jsou také náchylnější k lámání. A zlomené vlasy budou kratší než většina ostatních vlasů a budou se vzdalovat od vytvořeného účesu, což se viditelně projeví právě jako poletování. Profesionální kadeřníci proti polétavým vlasům bojují tak, že používají při finální úpravě fén se stylingovým koncentrátorem a děravý kulatý kartáč se štětinami. Takto kratší vlasy, které by poletovaly, takto „zastrčí“ pod ty delší a schovají je.


Dopřejte své hřívě pravidelnou kúru!


O vlasy je třeba pečovat a zvláště po náročném létě zaslouží pravidelnou „údržbu“. Jestliže chcete bojovat proti krepatění, důležitá je jejich hydratace, zvlášť pokud jim chybí elasticita, na dotek šustí a postrádají lesk – to jsou znaky toho, že jsou vaše lokny vysušené. Zatímco zdravý vlas se dokáže i po lehkém protáhnutí vrátit do původního stavu, suchý praskne i po jemném natažení. Navíc je suchý vlas na dotek drsný a při promnutí mezi prsty vydává šustivý zvuk. Protože v suchých vlasech vznikají póry, které po dopadu odrážejí méně světla než vlas celistvý, jsou potom na pohled matné a postrádají lesk.


Zdroj, foto: Dyson


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Doporučuji prodloužit vlasy, vypadají pak skvěle. Já je mám z vlasy-k-prodlouzeni.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles