Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návštěva v pivních lázních

19. 09. 2011 | Vaše tipy
Vždycky se mi líbila představa koupele v šampaňském, ale zůstalo jen u představ a nikdy jsem tento sen neuskutečnila. Máte-li podobné sny a s chutí vyměníte víno za pivo, doporučuji Vám výlet do městečka Chodová Planá. Nezapomenutelný zážitek si odvezete, pokud navštívíte Pivní lázně.

V historických pivních sklepeních ochutnáte výborné pivo a můžete se v něm i vykoupat. V lázních Vám připraví pivní lázeň o teplotě 35 ºC a ještě si můžete sami natočit pivo z pivní pípy umístěné na vaně. Je to dokonalý relax. Člověk by tady vydržel hodiny, ale procedura je načasovaná na 20 minut, aby byla skutečně ozdravná. Zlepší se krevní oběh, posílí imunitní systém, svaly se příjemně uvolní a prohřejí klouby. Nezanedbatelný je účinek na pleť a vlasy, kterým obsah vitaminů z piva dodá potřebnou výživu a lesk.
Po blahodárné koupeli si nezapomeňte dopřát masáž, ať je účinek dokonalý.

Jistě uvítáte možnost navštívit a prohlédnout si místní pivovar, o kterém pochází první písemná zmínka již z roku 1573. Na tomto místě se ale pivo vařilo jistě už dříve, protože původní ležácké sklepy tesané do žulové skály jsou z 12. století, jejichž původ je spojován se vznikem zdejšího chodského hrádku. K té době se váže i pověst o pejsku Albim, který v blízkosti hrádku nalezl studánku s vydatným pramenem vody. Pejsek Albi je po staletí uctíván jako dobrý duch zdejších pivovarských sklepů a je vyobrazen ve znaku místního sladovnického cechu. Podle starého pivovarského zvyku bylo skončení práce ve sklepě vždycky doprovázeno tradičním rituálem, že nejmladší učedník musel při odchodu připravit Albimu do misky žejdlík piva, aby jim dobrý duch skalních sklepů přinesl štěstí a ochránil jejich dílo – věhlasný český ležák.

Kouzelné místo pivních lázní najdete nedaleko  Mariánských Lázní a přijedete sem buď vlakem, nebo autem po dálnici D 5. Ideální je zde strávit víkend a prohlédnout si krásné okolí města.  Rozhodně stojí za námahu vystoupat 72 schodů na rozhlednu na Bohušově vrchu, která pochází z roku 1909, byla opravena a znovu zpřístupněna  v roce 1999. Z výšky si vychutnáte krásný výhled na  Planou, Chodovou Planou a Mariánské Lázně. Nedaleko můžete navštívit zámek Tachov, který vznikl z kamenného hradu, v husitských válkách byl několikrát obléhán a r. 1427 husity dobyt. Lobkovicové provedli renesanční přestavbu, poté zámek vyhořel a finální podobu získal až v 18. století. Můžete zde nahlédnout do sloupového vestibulu zámku a v suterénu lze vidět zdivo původní věže.

V centru Tachova se nabízí návštěvníkům také řada míst ke krásným procházkám, např. Aglainým údolím podél řeky Mže až k jízdárně ve Světcích. Kromě kláštera zde můžete vidět monumentální stavbu Windischgrätzovi jízdárny z 2. poloviny 19. stol. Její velikost Vás překvapí, patří totiž mezi největší v Evropě. Milovníci cykloturistiky mohou celé dny putovat klikatými lesními cestami a navštívit naučné stezky Branka (celková délka okruhu 17 km), nebo stezku Lesná. Určitě přijeďte, bude se Vám tady líbit.

Setury - čtenářka
ChytráŽena.cz
                      



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík také jsme tam byli, vřele doporučuji Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mariánky znám, na Bohušově vrchu jsme byli, ale Tachovsko zatím moc prozkoumané nemám (je v plánu už dlouho, ale nestíháme, je toho v naší nevelké vlasti tolik....)
Dobré a dobře vychlazené pivo mám moc ráda a pivní lázně vedu v patrnosti.
Moc hezký článek!
Obrázek uživatelky
profil
pivo moc nemusím, ale Tachov a okolí..to bych si ráda prohlédla....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles