8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní výlet

15. 10. 2011 | Vaše tipy
Měli byste využít toho, že je počasí ještě vlídné, a vydat se někam do přírody, na hrad nebo zámek, nebo třeba do zoo. Právě  podzim nabízí velké množství příjemných aktivit, které lze v tomto barevném čase provozovat. Pěkná může být procházka lesem, kde je všechno barevné, nebo se můžete vydat za památkami, třeba na kole.

Některé oblíbené hrady a zámky zůstanou otevřené i na podzim. Například Staré Hrady u Libáně - hrad i zámek jsou otevřeny o víkendech celý říjen, listopad i prosinec. Také hrad Karlštejn můžete navštívit celoročně, zámek Hluboká každý den mimo pondělí také až do prosince.

Po celý říjen o víkendech je také otevřen zámek v Hořovicích, hrad Kunětická Hora, hrad Helfštýn, zámek Konopiště, do konce listopadu zámek Slavkov, zámek Libochovice, celoročně o víkendech zámek Bruntál, až do prosince denně zámek Mníšek pod Brdy, zámek Stránov, dále v říjnu Bučovický zámek, do listopadu hrad Svojanov, také celoročně hrad Špilberk a to všechny expozice i výstavy, rozhledna a kasematy, do konce října hrad Landštejn, zámek Loučeň nabízí až do konce října výstavu kostýmů a rekvizit z nejznámějších televizních pohádek, zámek Náchod například od 28. do 29. října chystá večerní prohlídky v doprovodu černé paní. Otevřeno bude i mnoho dalších hradů a zámků.

Podzimní vyjížďky na kole pestrobarevnou krajinou patří k těm nejhezčím. Na výlet na kole se můžete vydat třeba i po Praze. V Praze 6 totiž byla otevřena nová část cyklostezky v úseku Papírenská - Plavební kanál. Tato cyklotrasa na levém břehu Vltavy byla prodloužena skoro o kilometr, tak si zkuste novou trasu projet právě na podzim. Projíždět se na kole podzimní krajinou má svoje kouzlo, překypuje romantikou a přináší novou energii na zimu. Pěkná projížďka je také k prameni řeky Vltavy například ze Zadova, Modravy, nebo Borových Lad přes Kvildu.

Na podzim se také můžete vydat s dětmi do zoo. Skoro všechny po ČR mají otevřeno po celý rok. Například v ostravské zoo v říjnu probíhají dvě akce a to 8.10. výlov rybníka a 28.10. drakiáda, pak 5.11. Halloween a lampionový průvod a 17.12. strojení stromečků v zoo. Také se můžete jít podívat na nové přírůstky do Zoo Olomouc, za návštěvu jistě bude stát i Zoo a dinopark v Plzni, kde je i stálá výstava bezobratlých, akvarijních a terarijních živočichů a nádherná Japonská zahrada. Pěkný podzimní výlet si také můžete udělat do Zoo Brno, Zoo Hodonín, Zoo Liberec, Zooparku a dinoparku Vyškov, Zoo a mořský svět Praha, Zoo Ústí nad Labem, Zoo Děčín, Zoopark Chomutov, Zoo Jihlava, Zoo Zlín a Zooparku Zelčín.

Pěkný podzimní výlet je i do obory Žleby, obory Žehušice nebo třeba obřího akvária v Hradci Králové. Pěší podzimní turistika například láká po Lipně a okolí, naučná stezka kolem Brněnské přehrady vás třeba obohatí o mnoho informací, které jste doposud nevěděli, nebo chráněný přírodní výtvor Hornek, který je částí vápencové plošiny Hádů na jižním okraji Moravského krasu. Pěkná bude také procházka do údolí Doubravy, kde vás jistě zaujmou hned na začátku údolí asi 18 m vysoké skály na pravém břehu řeky, Broumovské stěny zase s řadou pískovcových skalních útvarů a roklí. Podzimní výlety patří mezi ty nejkrásnější v roce, dobijete se na zimu a uděláte si radost.


Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně, aby bylo pěkné počasí a některé zámky kdyby byly blíž k našemu domovu.SmajlíkSmajlík
Moc pěkná pozvánka!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkná pozvánka na podzimní výlet.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a mnoho inspirace...díkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles