Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pomoc porodnicím v Kambodži

28. 09. 2009 | Asie
V Kambodži má 40 % obyvatel příjem nižší než jeden dolar na den. Kilo rýže přitom stojí půl dolaru, kilo brambor necelý dolar. Na zdravotní péči již většina Kambodžanů peníze nemá. I proto se každé desáté dítě nedožije pěti let.

Vzhledem k této situaci se Člověk v tísni rozhodl zaměřit svůj první projekt v Kambodži na zlepšení zdravotnické péče o děti a jejich matky.

Od září 2008 pomáháme zlepšit podmínky v 28 zdravotních centrech v provincii Takeo na jihu Kambodže. Tyto centra pokrývají zhruba 500 vesnic, kde žije asi 80 000 lidí. Zaměřujeme se na zlepšení technického vybavení center a na školení porodních asistentek.

Člověk v tísniBěhem prvních tří měsíců naší práce jsme vybavili třináct center solárními panely, které jim zabezpečují přívod elektřiny. Předtím byla zdrojem elektřiny autobaterie, které se denně nabíjela v obchůdku s elektrickým generátorem. Pokud žena rodila v noci, její rodina musela shánět další baterie ze sousedních domů, protože jedna na celý porod nestačila.

Ve všech centrech se nám podařilo zabezpečit tekoucí vodu přímo do porodní místnosti a chceme zlepšit i vlastní kvalitu vody.

Nejčastějšími komplikacemi po porodu bývají u maminek různé infekce. Proto jsme všechna centra vybavili základními porodnickými nástroji a velkým množstvím desinfekčních prostředků. V některých případech jsme dodali také sterilizační hrnce.

Mnohá centra navštívila česká porodní expertka, která porodním asistentkám poskytovala podrobné školení, jak s darovanými nástroji a desinfekcí pracovat. Po ní to přebrala místní porodní asistentka, která ve školeních pokračuje dále.

V roce 2009 bychom chtěli zlepšovat úroveň vybavení center, nakoupit více solárních panelů a vyslat alespoň jednu porodní asistentku z každého centra na podrobné měsíční školení.

Na první pohled je jasné, že nás v Kambodži čeká ještě hodně práce. Než se Kambodža postaví na vlastní nohy a bude schopna rozvíjet se sama, bude ještě potřebovat hodně naší a Vaší skutečné pomoci.

Zdroj: SkutecnaPomoc.cz

Sixtie
ChytraŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
no asi to bude znít krutě, ale když se jim tímhle způsobem zvýší procento porodnosti, tak s největší pravděpodobností tam bude daleko víc lidí trpět hladem.... Myslím, že nejdříve by se měla vyřešit problematika příjmu obyvatelstva.... ale jinak smekám na tohle všechno sehnat peníze a zařídit to.. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím si,že by se mělo pomáhat každému kdo pomoc potřebuje a nezáleží z jaké země a etnika pochází.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkje mi z toho smutno vždy když něco podobného čtu ,jsem ráda za to že žiju tady taky se snažím přispět do kasičky ,nebo dms
Obrázek uživatelky
profil
ale opravdu je to tak, jak jsem napsala, mám hodně přečteno ohledně této problematiky. I přes zákaz provádění obřízek v některých zemích se toto děje a právě obřízky způsobují problémy rodičkám až často smrtelné a rovněž obřízky již narozeným dětem.
Raději přispěji vážně tam, kde to má nějaký smysl, tady však ne.
Navíc tyto ženy, které jsou jinak zvyklé na dost příšerné podmínky, bez zhýčkanosti, která je právě ve vyspělých zemích by při porodu neměly mít problémy, natož smrtelné. Tyto problémy si způsobují sami mezi sebou, bohužel. A co říct na to, že když jim umře dcera při obřízce nebo po ní, tak to podle nich tak bůh chtěl.....!!!
Obrázek uživatelky
profil
já se snažím pomoct, tak jak je v mých možnostech občas pošlu DMS nebo dám lidem co chodí po těch akcích městem něco do kasičky nikdy to nejsou závratné částky nejvíc 50,- a jak to tady čtu některé příspěvky bez komentáře.......
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles