Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pustevny – krásný výlet do přírody

25. 09. 2011 | Česká republika
V tomto článku bych Vám chtěla popsat jedno z nejkrásnějších míst v Moravskoslezském kraji a to krásné horské sídlo zvané „Pustevny“ . Vyplatí se zde cestovat jak v zimě, tak i v létě, v každém ročním období mají Pustevny co nabídnout. Já Vám chci v tomto článku popsat všechny body a bodíky, které na procházce po Pustevnách potkáte.

Dostat se k nim dá velice snadno.  Ráno nasednete na vlak z Ostravy a pojedete asi hodinu a půl do Frenštátu pod Radhoštěm, zde vystoupíte a nasednete na autobus, který vás odveze přímo pod lanovku. Zde si můžete vybrat; buď pojedete nahoru lanovkou a nebo se nahoru vyškrábete pěšky
A nyní k těm památkám a zajímavým objektům:

Kaple a  sousoší Cyrila a Metoděje

Tato kaple je velmi stará, pochází z roku 1898 a sochy pocházejí z roku 1905. U soch se každý fotí, stojí na nich krásný nápis, ale ten si musíte přečíst až se tam vydáte, neprozradím ho... Sochy jsou opravdu nádherné. Kaple je také překrásná, je dřevěná. A když vejdete dovnitř, můžete vylézt nahoru na rozhlednu a zde se nachází krásný výhled na krajinu. Je to nezapomenutelný zážitek.

Kousek od kaple a sousoší se nachází horský hotel Radegast, kde se můžete ubytovat a také výborně a za levné ceny najíst.
Maměnka a Libušín – Tyto dvě stavby jsou skutečným klenotem. Jsou dokonale vyšperkované, věřím, že všichni, kdo je kdy viděli, byli ohromeni. Nechali je postavit členové turistického spolku - tzv.  Pohorské jednoty Radhošť.  Navrhl je architekt Dušan Jurkovič. Stavby mají připomínat slovanskou lidovou architekturu. Stavby stojí hned na začátku cesty po Pustevnách.

Radegast
 Asi v půli této procházky po Pustevnách se nachází socha boha Radegasta. Socha je těžká sedm tun, autorem sochy je frenštátský rodák Albín Polášek. Socha je tři metry vysoká a skládá se z betonu a žulové drti. Ovšem socha, která se nachází teď na Pustevnách, není ta pravá, ale jen kopie. Pravá socha byla odvezena poté, co do ní uhodil blesk a byla vážně poškozena.

Procházka po Pustevnách je skutečně velmi pěkná a na celodenní výlet. Můžete si také v letních měsících nasbírat borůvky a těmi se to tady jenom hemží. Můžete s sebou vzít pejsky i děti, myslím, že všichni společně si výlet užijete a uděláte i něco pro své zdraví. Je zde i plno stánků se suvenýry. Já si zde koupila třeba ručně vyřezávaný obraz a sošku Radegasta.
Doporučuji Vám tento výlet, je to skutečná podívaná.

slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
móóóc daleko :-(
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek...Na Pustevny jezdím moc ráda..Vozíme tam všechny naše návštěvy..Krásný výlet, všem se tam líbilo...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
úžasné miesto
Obrázek uživatelky
profil
Taky tam jezdíme rádi.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné místečko k odpočinku v každém ročním období.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles