Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 28.05. 2024
Dnes má svátek Vilém
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Problém v internetovém nakupování

11. 01. 2012 | Finance
Asi každý v této době, kdo má internet, nakupuje přes internet, nebo určitě aspoň ví,  že to lze provést. Já na internetu nakupuji už bezmála  minimálně 8 let. Nikdy jsem s tím problém bohudík neměla, ale až tento rok se jeden problém objevil.

Nakupuji i v různých bazarech a nejvíc na jednom velkém internetovém portálu. Nemusím ho jmenovat, asi si každá chytrulka domyslí...

Mám tam asi 5 let už profil a opravdu nikdy jsem neměla problém. Nakupuji i prodávám. Dívám se vždy do komentářů u prodejců i nakupujících. Tak jsem si vždy myslela, že když má samé pozitivní komentáře, že nebude žádný problém.  Letos v únoru jsem chtěla zakoupit výrobek, který stál v obchodě okolo 2000 Kč. Na internetu jsem ho mohla koupit za 1300 Kč, což je skvělá cena.

Jako vždy jsem se podívala na komentáře u prodávajícího a měl samé pozitivní a že jich nebylo málo. Tak jsem se rozhodla výrobek koupit. Prodejce uváděl, že dostal 2 nové výrobky a jeden navíc nevyužije, tak ho prodává, přišlo mi to velice věrohodné a zboží zakoupila.

Po týdnu jsem se znovu podívala na profil onoho prodejce a ejhle! Po tom dni, co jsem si zboží zakoupila, se mu začaly hromadit špatné komentáře. Když jsem se pak podívala, k čemu ty komentáře jsou, zjistila jsem, že nevyužitý dárek, který prodával, prodal ještě minimálně 7x. Ihned jsem mu napsala, že podle komentářů vím, že žádné zboží nejspíš nemám a že si přeju vrátit peníze zpátky, nebo to budu řešit přes policii. Nejdřív se vymlouval, že to určitě řešit bude, ale dala jsem mu čas jen takový, aby to mohl napravit, víc ne.

Samozřejmě to byly od něj jen výmluvy. Jako všude, i na tomto portálu jsou pravidla, kde se musí reklamace podat do nějaké doby. Ihned jsem napsala na portál, aby mi poradili, co dál dělat. Byli rádi, že jsem se jim ozvala a chtěli, abych ještě šla podat oznámení na policii, což jsem udělala. Z policie jsem čekala na odpověď přes dva měsíce. Na odpověď od policie jsem musela čekat, neboť i toto bylo v podmínkách. Nehledě na to, že jsem měla s tím pěkné běhání. Nemám doma tiskárnu a musela jsem mít všechny podklady vytištěné. Ať už e-maily, kde jsem si psala s prodejcem, nebo okopírovanou zaplacenou složenku...Toto vše jsem potřebovala, abych mohla dostat peníze zpět.

Když už mi přišel  i dopis od  policie, kde mi psali, že můj případ je pořád  v šetření, což znamenalo, že splňuji všechny podmínky pro vrácení peněz, tak pak už to šlo docela rychle. I když to bylo samé papírování. Nakonec mi peníze byly vráceny. Trvalo to ale celkem půl roku.

Myslím, že kdyby šlo o menší sumu, už bych toto vše nejspíš nevyběhávala. Protože to opravdu zabere hodně času. Proto chci všem chytrulkám tímto příběhem-nepříběhem poradit, nebo aspoň jim ukázat cestu. Já neměla s tím žádné zkušenosti a nevěděla, co čekat, teď už ano. Pokud mohu dát radu k nezaplacení, je to asi takto: Nikdy si nebuďte jistí, že to vždy vyjde, a když už opravdu budete moc chtít zboží zakoupit, raději si připlaťte a nechte si zboží zaslat na dobírku. Alespoň já to tak od té doby raději dělám. A když něco prodávám, tak dávám kupujícím na výběr osobní převzetí, doporučeného balíku, i na tu dobírku. I když mám samé dobré komentáře, může si ode mě zrovna chtít zakoupit někdo něco, kdo má stejné zkušenosti jako já.

Nugyna - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jo,jo to znám,akorát ,že me už nikdo nic nevrátil.Ale šlo jen o 580,-Kč.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
joo, obcas clovek proste narazi.. za ta leta hodne hodne castych nakupu hlavne na jednom bazarku pro maminky mam nastesti jen jednu spatnou zkusenost
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles