Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden

10. 03. 2023 | Televizní tipy
Týden nabitý skvělými dokumenty na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden:


7. 3. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin V (Voynichův rukopis – tichý svědek revoluce)

Jak se dostal nenápadný historický kodex z pražské rudolfinské knihovny na opačnou stranu zeměkoule, do Spojených států amerických? Je možná nejpodivnějším šifrovaným rukopisem evropských dějin. Pocházel snad z majetku proslulého mága Johna Dee. Stovky let odolával rozluštění a vyvolával fantastické hypotézy. Dotýkali se ho badatelé z různých oborů, utopisté snící o obnově ztraceného hermetického poznání, i bestiální „gentlemani s povolením zabíjet“!

10. 3. 21.00 – Tajemství oceánů IV (Ztracená říše Benátek)

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týdenSeriál z produkce National Geographic odhaluje strašidelné útvary ukryté pod vlnami oceánů. Vychutnejte si je v plné kráse. Sledujte, jak se díky nejnovějším vědeckým poznatkům a špičkovým digitálním animacím podařilo „vysušit” oceány. Nenechte si ujít fascinující příběhy o běžně nevídaných přírodních skvostech a pozůstatcích katastrof způsobených člověkem. Sledujte, jak vrak parníku z 19. století prozradí nečekanou pravdu o Divokém západě. Navštivte dlouho ztracenou americkou základnu pohřbenou pod arktickým ledem i potopenou sovětskou ponorku. Zjistěte, jakou roli sehrála loď amerického námořnictva z první světové války ve slavném Hollywoodu. A nejen to!

11. 3. 20.00 – Zvířecí dynastie II (Surikaty)

Ponořte se hluboko do tajemství fantastických zvířat, která jsou hluboce odhodlaná bojovat proti všemu i proti všem, aby ochránila vlastní rodinu. Nechte se uchvátit dramaty, jež napsal skutečný život, v přírodopisném seriálu z produkce BBC. Sledujte, jak osamělá puma v horách Patagonie zuby nehty vychovává svá čtyři mláďata. Zjistěte, jak se bude dařit nové vůdkyni sloního stáda, které od smrti předchozí vůdkyně těžce strádalo. A chybět nebude ani samice geparda, která v drsných a neúprosných podmínkách divočiny přišla už o 12 mláďat. Poslední tři se jí podařilo dovést až na hranici dospělosti. Jenže čím jsou větší, tím je také těžší je uživit.

11. 3. 21.00 – Příběhy z podzemí

Existuje mnoho zvířat, která jsou na naší zahradě jako doma. Některá z nich máme hodně rádi, o jiných si myslíme, že by měla zmizet, co nejrychleji to půjde, například krtek. Proslulé krtince, které jsou vstupem do suterénního bytu, komplet vybaveného ložnicí, spižírnou a zdánlivě nekonečně dlouhými chodbami, se k velké nelibosti zahrádkářů rychle stávají dominantou pečlivě opečovávaného trávníku. A právě tento zřejmě nejméně oblíbený zvířecí obyvatel zahrady se stal hlavním hrdinou přírodovědného filmu Příběhy z podzemí. Díky působivým nad- i podzemním záběrům si prohlédneme zvíře, o kterém si každý z nás myslí, že ho dobře zná, ale které jen málokdo z nás skutečně někdy viděl.

11. 3. 23.00 – Svaté ticho

Blíží se druhá světová válka a papež Pius XI. žádá skromného amerického kněze, aby mu pomohl čelit hrůzám nacismu a antisemitismu. Jenže do jeho plánů zasáhne smrt. A nový papež Pius XII. zvolí úplně jiný přístup k Adolfu Hitlerovi a jeho holokaustu. Historický dokumentární film Svaté ticho vypráví dramatický příběh o tom, co Vatikán dělal – a především nedělal – během druhé světové války. A přitom odhaluje pravdu o „Hitlerově papežovi” Piovi XII., který byl nakonec obviněn z toho, že sympatizuje s pomýlenými nacistickými idejemi. 

12. 3. 20.00 – Tajemství v ledu II (Mexická mumie)

Prozkoumejte nejvzdálenější a nejméně pohostinná místa světa a odhalte tajemství, která bývala pohřbená v ledu. V pokračování napínavého seriálu se odvážíme za tajuplným vrakem lodi v kanadské části Arktidy. Experti zjišťují, že se jedná o moderně vybavené plavidlo, které může mít spojitost s jedním z nejslavnějších průzkumníků a objevitelů. Společně s horolezci narazíme na bizarní mumifikovanou mrtvolu oblečenou v proužkovaném obleku, uvězněnou na nejvyšším vrcholu Mexika. Podle odborníků nález souvisí s drogovými kartely a tajemným zřícením letadla. Chybět nebudou ani záhadné ocelové trosky japonské válečné ponorky na pevnině pustého ostrova v Beringově moři, starověké pohřebiště na Sibiři a další právě odhalená Tajemství pohřbená v ledu.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !