8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 11: Podivná zdravotnice, matka z jiné planety, líný podivín a návštěva neurvalce a mnohem víc

14. 03. 2022 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou však i takové, kdy není jiná možnost než pachatele zatknout a odvézt na služebnu.

Nejlepší případy tohoto týdne:


Podvodná zdravotnice


Hlídka Delta 105 dostává informaci od dispečinku, že volal pan Jirásek s tvrzením a oznámením, že jeho matka byla okradena o nemalou částku. Hlídka se hned vydává na místo, aby prověřila, o co se jedná, případně oznamovatele na místě vytěžila. Hlídka nemůže na udané adrese oznamovatele najít, je proto dobré se vždy s dispečinkem dohodnout, a pokud to lze, čekat na místě, které je viditelné. Nakonec oznamovatel přiběhne ze zahrady a vysvětluje, že za jeho matkou dorazila zdravotnice, která tvrdila, že měl syn paní Jiráskové nehodu a že je třeba poslat mu osm tisíc. Podle matky oznamovatele byla příjemná, milá, tak jí nakonec peníze dala.

Policie v akci 11: Podivná zdravotnice, matka z jiné planety, líný podivín a návštěva neurvalce a mnohem vícPolicisté zjišťují přesný popis pachatelky a vydávají se na obhlídku okolí, jestli ji neuvidí na útěku. Oznamovatel má zatím zůstat na místě. Následně pak odejít na stanici a sepsat protokol. Při projíždění ulice vidí ženu v červené mikině a odpovídající popisu. Ta komunikuje s jinou starou paní. Vyjde najevo, že právě tvrdí jiné paní, že i její syn byl zraněn. Stařenka tvrdí, že s paní „záchranářkou“ mluví dlouhou dobu, profesionální podvodnice tvrzení stařenky odmítá, prý ji jen zdravila. Podvodnice je lustrována – již v minulosti měla nějaké podvody, hlídka ji tedy posadí do auta a vylekanou stařenku uklidní. Podvodnice, paní Tichá, se brání, že s hlídkou nikam jet nechce, ale je to zbytečné.

Podle policistky se jedná o klasickou situaci, kdy podvodníci chtějí využít neznalosti seniorů i jejich důvěřivosti. Situace, kterou policisté zažili, byla správná v tom, že oznamovatel hlásil tento podvod. Ideální ale je, pokud k tomu vůbec nedojde, protože seniorky budou poučeny svými příbuznými a nevydají nikomu jen tak peníze.


Na televizních obrazovkách se 14. 3. 2022 v 16.50 objeví další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !