Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí

5. 07. 2009 | Vaše tipy
Nebudu Vás posílat nikterak daleko a ani za hranice České republiky. Vždyť i u nás jsou krásná místa, která stojí za zmínku a určitě potěší Vaše oko.

Dovoluji si Vás pozvat na návštěvu Východních Čech.

Dominantou Východních Čech bude určitě Krkonošský národní park – KRNAP s naší nejvyšší horou Sněžkou, (1602 m.n.m ) můžu podotknout, že i na začátku května je od Pece pod Sněžkou vidět nádherná špička pokrytá sněhem. Na Sněžku Vás může vyvést lanová dráha kterou jsme ale vzhledem k malým dětem zavrhli.

Nicméně stojí za zmínku, že přepravuje osoby již 50 let. A má mezipřistání u Růžové hory. Délka lanové dráhy je cca asi 24 minut. Ze Sněžky se dá potom dojít turistickou cestou k Špindlerovu Mlýnu, zpět do Pece pod Sněžkou nebo do Horní Malé Úpy.

Určitě je zde moc krásně jak v zimě, je zde spoustu lyžařských areálu, sjezdovek a lanovek, tak i v létě pro turistiku a cykloturistiku.

Dalším zajímavým místem byla jen kousek dál Černá Hora. Černá Hora je Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a jeho okolíojedinělá svou kabinkovou lanovkou, která je vhodná jak pro děti, mají úžasný výhled, tak i pro kočárky, takže i s malým dítětem, se zde dají podniknout pěkné výlety. Pokud ale jste zarytými turisty a lanovkami pohrdáte, můžete si na Černou Horu vyšlápnout.

U kabinkové lanové dráhy si můžete přečíst historii této dráhy, která sahá do roku 1927 - v té době byla ještě dřevěná...

Na Černé Hoře stojí za zmínku dlouhatánská sáňková dráha, ona již zmiňovaná lanovka, a rozhledna, ale vzhledem k tomu, že jsme přijeli v odpoledních hodinách, byla rozhledna již uzavřena. Nicméně čerstvý ještě stále v květnu zimomřivý větřík a sníh dával najevo, že zde ještě zima neustoupila.

Dalším turistickým a často navštěvovaným místem je již zmíněny Špindlerův Mlýn. Tam jsme navštívili tolik vychvalovanou nově postavenou bobovou dráhu, která byla pro dcerku snad to nejlepší z celé dovolené. A hned vedle stolí nově postavená Opičí dráha, kde si můžete vyzkoušet své dovednosti. Nic pro mě, já se raději několikrát projela. Jinak je Špindlerův Mlýn relaxačním místem plným odpočinku, adrenalinu, sportu v jakékoliv podobě. V zimě lyžování a sáňkování.

Pokud si chcete udělat denní výlet, a nebojíte se projet pár kilometrů navíc, stojí za zmínku ZOO ve Dvoře Králové. Opravdu moc krásné, myslím nejhezčí co jsme viděli, Součásti ZOO je Bus Safari,ke kterému Vás doveze klasický ZOO vláček - což se bude určitě líbit dětem. Samotný autobus u Safari mě celkem zklamal, i když jezdí cca po 10-15 minutách, ale vždy je tam spousta lidiček a s dětmi najít místo k sezení, kterého tam moc není bylo obtížné.

Ještě o kousek dál a to jsme nemohli nechat jen tak bez povšimnutí je Český ráj. Tam jsme navštívili Prachovské skály. A i s malými dětmi jsme procházeli skalami, úzkými výběžky a nemohli se vynadívat na přírodu kolem. Prachovské skály jsou vedeny jako chráněná krajinná oblast a jsou dostupné i pro kočárky- to ale neuvidíte tu krásu skal, protože trasa vede jen po lesní mýtině, nikoliv přes skály. Pro náročné či méně náročné jsou určeny 2 okruhy ( malý a velký okruh) s vyhlídkami a popisem. Přístupnost je zde z města Jičín. Jsou otevřeny celoročně a vstupné se platí u brány. Určitě se to ale za to vstupné vyplatí.

Příště pojedeme do Východních Čech opět. Máme zálusk na Adršpašsko - teplické skály.

Diesonne - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí:

Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí
Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí
Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí
Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí
Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí
Tip na krásnou dovolenou - Krkonoše a okolí
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsou vseobecne zname..jezdili jsme tam se skolou na lyzarske vycviky.....ale pozdeji s nasima detma na dovolenou
Obrázek uživatelky
profil
krásna prároda
Obrázek uživatelky
profil
Na vrchol Sněžky jsme si taky udělali túru, byl krásný poslední srpnový víkend roku 2009, a že ten nápad mělo hodně lidí, to tedy mělo, štrůdly lidí nahoru a štrůdly dolů
Obrázek uživatelky
profil
Miluji hory, za mlada jsem zvládla Sněžku, to dnes nepřipadá v úvahu, mladí tam byli a říkali, že je tam hrozně předražené, tak jezdí raději na Slovensko.
Obrázek uživatelky
profil
samozřejmě je tam krásně,ale i v poslední době pěkně draze!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles