Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka

18. 10. 2012 | Vaše tipy

Ráda bych Vám napsala o dalším krásném výletu do Beskyd. O cestě Ondřejníkem s konečným vrcholem Skalka. Je to krásná procházka dokonalou přírodou.

Ondřejník se nachází v tzv. Štramberské vrchovině. Ondřejník má jediný přístupný vrchol a tím je Skalka ( u níž se nachází i stejnojmenná přírodní rezervace, která je tvořena jedlemi a buky, které jsou staré asi 180 let). Skalka má 964 metrů nad mořem.

O tomto místě a o balvanech pod vrcholem Skalky také koluje legenda, a to o zbojníkovi Ondřášovi, který své ukradené cennosti a lupy ukládal do podzemí Lysé hory a právě ze Skalky tam prokopal tajnou chodbu. Vchod zavalil známými Ondrášovými balvany.

Výlet do Beskyd -OndřejníkZe Skalky jsou nádherné výhledy na okolní hory. Musím je opravdu vyzdvihnout, je to nádherný pohled na přírodu a krajinu. Je zde několik turistických stezek a dokonce i dvě běžkařské dráhy (pro milovníky zimních sportů). Můžete zde spatřit i milovníky paraglidingu. A nebo můžete paragliding sami vyzkoušet, jestli máte odvahu.

Pod vrcholem Ondřejník se nachází známá turistická chata Ondřejník, kde se chodí pravidelně na oběd. Musím vyzdvihnout, že zde opravdu výborně vaří, takže doporučuji zde zajít na dobré jídlo. Určitě budete spokojeni. Chata byla postavena Klubem českých turistů, v roce 2000 zde stála i další chata se jménem Solárka, bohužel chata v roce 2002 vyhořela, takže dnes je zde pořád jenom Ondřejník. Nachází se zde i kaplička - sv. Antonína Paduánského (je patronem manželství, dětí a chudých, šťastného porodu apod.). Právě na jeho počest se každý rok na tomto místě koná slavnostní pouť. Pouť se koná v den svátku. Proto můžete výlet spojit i s touto poutí, určitě budete mít celá rodinka krásný zážitek.

Tento pěší výlet Vám ráda doporučuji, je to doopravdy moc hezká procházka krásnou a kouzelnou přírodou, uvidíte plno zajímavých stromů či živočichů a navíc je zde naprostý klid a krásné ticho. Kolem sebe slyšíte jenom přírodu. Přikládám pár fotek a doufám, že Vás nalákají pro toto krásné místečko v Beskydech. Mám dokonce i tip pro nadšené sběrače borůvek. Na vrcholu Skalky je také mnoho a mnoho borůvčí a každý si může nasbírat dle libosti a do sytosti.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka:

Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka
Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka
Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka
Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka
Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka
Výlet do Beskyd - Ondřejník a vrchol Skalka
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásný kraj Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám to na Ondřejník co by kamenem dohodil.
Když byla dcera malá, chodili jsme na Solárku skoro každý víkend.
Teď chodíváme s přítelem na Ondřejník na běžky.
Obrázek uživatelky
profil
V Beskydech je prima. Pěkný článek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
o Ondřejníku ,jezdívala jsem tam s klukama a jeho třídou ,ale to už je dávnoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsaný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles