Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy pro zářivou pleť. Na co v létě nezapomenout?

12. 08. 2020 | Krása
-Komerční sdělení-

LifteaKrásně opálená pleť bez nedostatků. Takovou bychom si asi všichni přáli mít nejen na fotkách z dovolených. Ve skutečnosti však vlivem slunečního záření, klimatizace i dalších faktorů bývá pleť v létě často vysušená a působí unaveně. I když základy péče o pokožku všichni známe, některé důležité detaily občas podceňujeme. Jak tedy pokožku rozzářit?


Při hydrataci nespoléhejte jen

na krém a pitný režim


Květinové vodyČistá voda i kvalitní hydratační krém jsou právem základní výbavou nejen v létě. V horkých dnech však pleti dopřejte více. K osvěžení i hydrataci se skvěle hodí minerální nebo květové vody, které můžete mít ve flakonku s jemným rozprašovačem stále při ruce. Pleť zvlhčí, a navíc jí mohou dopřát důležité živiny. Květinové vody obvykle krásně voní a mívají aromaterapeutické účinky, například zklidnění během náročného dne. V rámci zdravého životního stylu si vodu nedopřávejte jen ve skleničce, ale i v ovoci a zelenině, které jsou na ni bohaté. Představují pro organismus pomalejší a stabilnější příjem tekutin, jež se v létě rozhodně hodí. Kromě proslulé salátové okurky a melounu tvoří voda podstatnou část zeleniny, do níž byste to možná ani neřekli. Jde kupříkladu o saláty v čele s ledovým (cca 96 % vody), ale i celer a ředkvičky, v nichž je obsah vody zhruba 95 %.

Zkontroluje svůj denní krémpéče o pleť


Ztráta vláhy a pevnosti, nerovnoměrný odstín pleti nebo vznik vrásek dříve, než byste je čekali, mohou být způsobeny takzvaným oxidativním stresem, kdy volné radikály proniknou do organismu a poškozují buňky. K faktorům, jež mohou oxidativní stres způsobit, patří znečištěné ovzduší, kouření a cigaretový kouř, alkohol, ale také ultrafialové záření. Když jdeme k vodě, na krémy s vysokých ochranným faktorem obvykle nezapomínáme. Horší to však je při běžných denních pochůzkách, kdy pleť na obličeji nikterak zvlášť nechráníme. Zkontrolujte tedy, zda váš denní krém obsahuje SPF. Přirozenou ochrannou organismu před volnými radikály jsou antioxidanty, které můžete doplnit konzumací potravin s jejich obsahem. Jde mimo jiné o bobulovité ovoce v podobě jahod, malin či borůvek, které k létu neodmyslitelně patří. Dohlédněte také na dostatek vitamínu C, který přispívá nejen k ochraně buněk před oxidativním stresem, ale také k tvorbě kolagenu pro správnou funkci kůže.

Nezapomeňte na peeling


Ve snaze si co nejdéle uchovat opálenou pleť řada z nás v létě odkládá peeling. Ten je však důležitý pro odstranění odumřených buněk vrchní vrstvy pokožky, bez nichž bude pleť hezčí a zářivější. Navíc peeling kožní barvivo nesmyje, takže není důvod se ho obávat. Aplikujte ho vždy na vyčištěnou a zvlhčenou pleť, zvolte raději jemné přípravky bez chemických látek a konzervantů a po ošetření pleť důkladně hydratujte.

Zářivá pleť s ampulemi MartiDermMartiDerm Proteos Hydra Plus


Na léto jsou pro rozjasnění pleti jako stvořené MartiDerm Proteos Hydra Plus ampule s UVA i UVB filtrem. Obsahují na pleť blahodárně působící látky v čele s 5 % vitamínu C a rostlinnými proteoglykany, tedy molekulami s proteinovým jádrem, které podporují funkci pojivové tkáně a schopnost pokožky využívat vodu. Textura přípravku je velmi lehká, takže se snadno nanáší, rychle vstřebává a pleť příjemně osvěží. Aplikuje se na obličej, krk a výstřih. V období, kdy je pleť vystavená intenzivnímu slunečnímu záření, je použití ampulí vhodné až po slunění nebo jako součást večerní péče. Podrobnější informace o tomto i dalším přípravku najdete na www.liftea.cz.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !