8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 tipy pro bezpečné cestování s domácími mazlíčky v autě

24. 08. 2012 | Praktické rady
Chystáte se autem na tuzemskou dovolenou či výlet a chcete s sebou vzít i svého zvířecího miláčka? Přinášíme vám několik zajímavých tipů, které usnadní vaší cestu a umožní vyhnout se případným nepříjemnostem.

Přeprava zvířete v autě


Velkou pozornost věnujte přepravě zvířete v autě. Při nesprávném zajištění domácího mazlíčka ohrožujete bezpečí všech pasažérů a navíc vám podle silničního zákona hrozí pokuta až dva tisíce korun.

Přeprava zvířete v autěZvíře přepravujte ve speciálním boxu, který je vhodný pro psy i kočky. Pro menší a střední pejsky, kteří sedí na sedadlech cestujících, jsou povinné pásy, které zabrání vážnému zranění zvířete při střetu nebo pří náhlém brzdění vozidla,“ upozorňuje Tereza Chlubnová, specialistka na chovatelství.

Většímu psovi dopřejte pohodlí v prostoru pro zavazadla a přepravní prostor od posádky oddělte praktickou mřížkou. Nezapomeňte rovněž vyndat z kufru auta všechny nebezpečné věci, které by pejska při prudkém zabrzdění mohly zranit. V průběhu cesty dopřejte zvířeti také zastávky, na kterých se bude moci protáhnout.

Prevence proti klíšťatům


Pokud cestujete se zvířetem, váš domácí miláček v zásadě nepotřebuje žádné speciální veterinární vyšetření. Přesto byste neměli zapomínat na základní ošetření zvířete pomocí repelentních a antiparazitních přípravků. Dobrá prevence se rozhodně vyplatí, protože například léčba boreliózy je velice nepříjemná a zdlouhavá,“ říká Tereza Chlubnová.

Dezinfekce a náplasti


Přeprava zvířete v autěNa cestování se zvířecím mazlíčkem si přiberte také dezinfekci, kterou koupíte v chovatelských potřebách. Náplasti, obvaz a mast proti otokům či alergii zase seženete v každé lékárně. Nezapomeňte ani na cestovní misku se zdrojem pitné vody. Samozřejmostí je také náhubek, obojek se známkou a vodítko.

Odpočinek po dlouhé cestě


Jste na místě a váš miláček si jistě rád odpočine po dlouhé cestě, proto mějte k dispozici cestovní pelíšek, nejlépe lehkou, tenkou podložku pro zvířata, která chrání od nepříjemného chladu. A na závěr jedno pravidlo, které bylo již řečeno mnohokrát, ale není na škodu ho znovu zopakovat. Nikdy nenechávejte zvíře v létě samotné v zahřátém autě,“ uzavírá Tereza Chlubnová.

Zdroj, foto: OC Park Hostivař

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
První hafík - jezevčík - byl v autě, jako doma, od malinka se mnou absolvoval od cesty do práce po cestu na dovolenou všechno a bez problémů. Přiznávám, že to nebylo příliš předpisově. Buď mi ležel na klíně (pokud jsem byla spolujezdec), nebo na zadních sedadlech. Obyčejně delší cestu prospal.

Druhý, současný hafulka, je voříšek, který auto nesnáší. Je vystresovaný, zpočátku zvracel. To jsem tréninkem odbourala, ale evidentně jízdu autem rád nemá, takže ho převážím jen na kratší vzdálenosti. Dát ho do přepravky, zabezpečit pásy, nebo ho dát do prostoru pro zavazadla? To by asi neustál vůbec...
Obrázek uživatelky
profil
na klíštata dáváme kapku za krk a osvědčila se, psy jsou často v přírodě a musím zaťukat, letos jen jednou měla Jess jedno klíště ale to ještě nebylo přisáté a Roneček vůbec.Cestovní misku na vodu ani nevytahujeme z auta, tu tam vozíme stále a když jedeme někam dál, letos třeba s námi psy jeli 2x na dovču, tak vždy po 40 minutách zastavujeme, sami začali chtít ven, takže asi těch 40 minut je maximum co vydrží v autě pěkně ležet, pak se potřebují proběhnout. My vždy zastavujeme na 10 minut někde v lese, kde jim hážeme aportky, oni se vyběhají a jede se dál.No a jak je v článku ta desinfekce pro psy a podobně, tak to jsme také vždy podcenili a letos na dovolené sháněli pak lékárnu, takže poučení pro příště, nejen my ale i pes potřebuje na delší dobu svoji lékárničku.Cestovní pelíšek my nevozíme, naši psy se nejlépe cítí v autě, takže kdykoliv mají potřebu zalezou se vyspat do auta, což letos pod stanem Jessy dělala často, v noci spala ve staně ale přes den jsme jí nechávali auto otevřený
Obrázek uživatelky
profil
pásy pro psy povinný jsou, známý zrovna nedávno platili pokutu ale naštěstí ne 2 tisíce ale jen stovku. My vozíme oba vlčáky na zadních sedadlech a oba mají postroj a pásy, bez nich ani náhodou. Jen mě v článku překvapila ta bezpečnostní mžíž, my se o ni dost zajímali a nejlevnější na auto stojí přes 20 tisíc, což není zrovna levná záležitost a tu závěsnou mžížku, tu s očky máme, dává se za přední sedadla ale tu moc nedoporučuji, my ji použili jednou a pokud jsou pásy tak je naprosto k ničemu a u většího psa je naprosto k ničemu, maximálně by mohla posloužit pro mini pejska neuvázaného v případě nárazu, aby neprolítl předním sklem, jinak je na nic. Podle mě jsou nejlepší pásy a v zadu v kufru s větším psem, který přelézá je to taky na nic, takže jedině pás. Nebo pořídit tu mříž ale málokdo asi dá za mříž přes 20 tisíc. Hlavně nedávat pásy na obyčejný obojek, jinak se vám pes uškrtí, jedině s postrojem, ale to snad každý víSmajlík my se psy takto jezdíme několikrát do týdne a vždy v poho
Obrázek uživatelky
profil
My na přepravu používáme pásy a takovou tu závěsnou deku na zadní sedadla Smajlík pásy ale nejsou povinné jak se píše v článku, v zákoně není specifikováno jakým způsobem zajistit bezpečnost... ovšem když vidím psa jak sedí na přední sedačce jentak, dělá se mi zle. Ale hezký článek
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím se vším..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles