Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 důvodů, proč nemůžete zhubnout

3. 06. 2014 | Diety
Pořád vám hubnutí nejde tak, jak byste si představovala? Tady je pět chyb, které možná děláte a také návod, jak je rychle a účinně napravit.

1. Nepravidelnost

Všechno jídlo, které během dne sníte, byste si měla rozdělit do 5 – 6 dílčích dávek, které budete konzumovat pravidelně. Lidé s nadváhou často vynechávají snídani i dopolední svačinu a první pořádné jídlo si dají až odpoledne po příchodu z práce. V tu dobu je už ale tělo tak vyhladovělé, že se stěží ovládnete a jednorázově spořádáte víc jídla, než člověk, který jí pětkrát denně. Jíst byste měla zhruba každé tři hodiny a zásadně nevynechávejte snídani.

5 důvodů, proč nemůžete zhubnout2. Příliš mnoho sacharidů ve stravě

Jíte malé porce, pětkrát denně, ale váha se ani nehne? Chybou je pravděpodobně špatná skladba stravy, kdy se víc zaměřujete na velikost talíře než na jeho obsah. Mnoho žen například nehubne z toho důvodu, že jedí příliš velké množství sacharidů, aniž to tuší, a to i ve speciálních dietách jako je například krabičková, kde je sacharidů až 50%. Přitom mají pocit, že jedí zdravě, samé vhodné potraviny: k snídani ovesnou kaši nebo müsli, ke svačině jablko, banán, hroznové víno a tak dále… V nadbytku se sacharidy v těle ukládají do zásobníků, odkud je tělo využije, ovšem jen po určitou dobu. Když jsou zásobníky plné, přeměňuje je na tuky a ukládá do tukové tkáně.

3. Dojídání po dětech

„Je to jen lžička krupice, to přece nebudu schovávat! A vyhodit? V dnešní době?!“ Poznáváte se? Kdyby šlo jen o ochutnávání při vaření, ale kolikrát při krmení potomka olíznete poloplnou lžičku a kolikrát dojíte půlku sušenky, která zůstala na stole? Ano, jíst byste měla několikrát denně, ovšem mezi jídly by měl být vstup do kuchyně, lednice i k jakýmkoliv potravinám zakázán. Neříká se nadarmo, že největší zlo pro naše postavy je ujídat relativně málo, ale pořád. Je to mnohem horší než pořádně, ale najednou, tím spíš když opět konzumujete hlavně sacharidy. Nemluvě o tom, že sacharidy jsou živnou půdou bakterií a plísní.

5 důvodů, proč nemůžete zhubnout4. Nedostatek motivace

Čím víc chcete shodit nebo zlepšit svou postavu, tím déle vám to bude trvat, to je fakt. Ale ruku na srdce, když se první dva tři týdny nic neděje, máte chuť okamžitě se vším praštit a na celou dietu se vykašlat, což se také u většiny lidí stane. Změny vám půjdou snadněji, když je patřičně nastartujete. K tomu vám pomůže proteinová dieta, kterou můžete držet až tři týdny bez porady s lékařem.

5. Nedostatek bílkovin

Vaši snahu o vysněnou postavu může mařit i nedostatek bílkovin. Vede totiž ke snižování svalové hmoty, která na rozdíl od tukových tkání spotřebovává víc energie. Půl kila svalů za den spálí okolo 40 kalorií, kdežto stejné množství tuku jen dvě. Jsou to jednoduché počty: čím víc máte svalů, tím víc kalorií spalujete každou minutu během dne, nezávisle na tom, jestli právě sportujete nebo sedíte v práci u počítače. Proto je při sportu tak důležitá nejen aerobní aktivita, ale rovněž posilování, a proto je v jídelníčku tak podstatné ohlídat si dostatečné množství bílkovin.


Zdroj, foto: Ketofit.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout:

5 důvodů, proč nemůžete zhubnout
5 důvodů, proč nemůžete zhubnout
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já mám bohaté zkušenosti s váhou nahoru a těžko dolu,je to však v hlavě a vůli-pohyb a dietní pestrá strava. Můj děda říkával na to je třeba malý dvůr a velký bič. Svatá pravda.
Obrázek uživatelky
profil
Já mám ráda dobré jídlo i sladké prostě to nevydržím a dopřeji si vždy nějakou dobrou baštuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Toto téma nemusím naštěstí řešit.Mamka i sestra a Já máme 52 az 55kg.
Obrázek uživatelky
profil
Nedostatek kvalitních bílkovin bych viděla jako problém nejen lidí, kteří se snaží hubnout. Bílkoviny jsou prostě drahé, už i ty luštěniny.
Obrázek uživatelky
profil
No jo, rozdělit si to na 5 - 6 jídel a pravidelně konzumovat. To jde asi jen když děláte v kanceláři, jste na mateřské nebo na pracáku. Jinak těžko.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles