Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 důvodů, proč vyrazit na kolečkové brusle

17. 10. 2018 | Fitness
Skupinových lekcí a hodin ve fitku si přes zimu užijete víc než dost. Podzimní počasí je krásně barevné a láká vás ven. Běžte toho tedy využít a pročistěte si hlavu pohybem v přírodě. Co třeba vyzkoušet letošní sezónu kolečkové brusle? Máme pro vás 5 důvodů, proč jsou kolečkové brusle perfektní prostředek k pohybu.

1)    Zlepšení výkonnosti kardiovaskulárního systému
Pravidelným pohybem na kolečkových bruslích dopřejete vašemu tělu zvyšování fyzické kondice. Jedná se silově – vytrvalostní aktivitu aerobního charakteru, která velmi blahodárně působí na dýchací a oběhový systém a je doporučována jako prevence civilizačních chorob.

2)    Výborné spalování tuků
Bruslení patří stejně jako běh k oblíbenému pohybu při shazování nadbytečných kil, nicméně je mnohem šetrnější k našim kloubům a také je tento pohyb o mnoho jednodušší. Pokud si přejete hubnout, je třeba dodržovat správnou tepovou frekvenci, aby vaše tělo spalovalo tuky. Chcete-li mít 100 % kontrolu a přehled nad pohybem, pořiďte si hodinky, které vám pomohou ohlídat hodnoty a vy se můžete plně soustředit na pohyb a výkon. Při klasickém rekreačním bruslení se doporučuje udržovat frekvenci okolo 150 tepů za minutu.

kolečkové brusle3)    Posílení hlubokého stabilizačního systému páteře
Při bruslení posilujete krásně celé tělo, ale také hluboký stabilizační systém páteře, což je velmi důležité a často na něj zapomínáme. Jedná se o systém svalů uložených hluboko v trupu. Je velmi důležitý pro správné držení těla a ulevuje od bolesti zad. Hluboký stabilizační systém páteře posilujeme hlavně při balančním pohybu, kdy nemáme pevnou rovnováhu, například když přenášíme váhu z jedné nohy na druhou.

4)    Krásně vytvarované nohy a zadeček
Pro krásně vytvarované nohy a zadeček nemusíte chodit jen do posilovny. Při bruslení zapojujete velmi přirozeně svalstvo horních i dolních končetin a hýžďových svalů. Za několik jízd uvidíte krásně vytvarované nohy a zadeček. Je ovšem velmi důležité dbát na správnou techniku, abyste nezatěžovala páteř. Klidně si na několik prvních hodin zaplaťte trenéra, určitě se vám to vyplatí.

5)    Duševní hygiena
K čemu by nám bylo zdravé tělo bez zdravého způsobu myšlení? Pokud nefunguje jedno, dlouhodobě nebude fungovat ani druhé. Nezapomínejte na duševní hygienu, která by se měla stát vaši přirozenou součástí. Až se budete prohánět přírodou, krásně vypnete a pročistíte hlavu od myšlenek a soustředěním se na jízdu krásně nacvičíte metodu tady a teď, které má velmi blahodárné účinky. Uvidíte, jak se budete cítit skvěle odpočatá a spokojená.

Po tréninku bílkoviny

Pravidelný pohyb jde ruku v ruce se zdravou stravou. Pokud v pohybu najdete vášeň, úplně přirozeně se vám otevře zájem o zdravou stravu a doplňky vhodné pro zdraví nebo fitness. Po výkonu je vhodné doplnit tělu bílkoviny, které napomáhají růstu svalů, podporují správný metabolismus a regeneraci. Například můžete ihned po projížďce použít syrovátkový protein nebo si po příjezdu domu připravit jídlo bohaté na bílkoviny.

Zdroj, foto: Hervis



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !