Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 opomíjených klenotů ve vašem okolí, které stojí za to navštívit

26. 08. 2016 | Evropa
Máte už Českou republiku proježděnou křížem krážem a chcete navštívit místa v dojezdové vzdálenosti, kde byste strávili s rodinou prodloužený víkend? Hledáte něco, co u nás nemůžete najít, ať už to jsou průzračná alpská jezera, přímořská letoviska nebo letní lyžování na ledovci? V Evropě je spousta krásných míst, kam stačí vyrazit v pátek večer a sobotní ráno si již můžete užívat příjemného osvěžení. Vybrali jsme pro vás 5 atraktivních evropských destinací, při jejichž návštěvě rozhodně nebudete litovat!

1) Bled

Nedaleko za českými hranicemi v luxusní dojezdové vzdálenosti, se na severozápadě Slovinska rozprostírá Bled. Jezero je tektonického původu, v jeho severovýchodní části naleznete termální prameny, které způsobují, že se ve vodě (i když se nacházíte na úpatí Julských Alp) vždy příjemně vykoupete. Přes léto má voda totiž až 26 °C. Pro milovníky památek nabízí tato turistická oblast více než tisíc let starý hrad Bled, který se tyčí přímo na skále nad jezerem, v jehož středu najdete ostrůvek s malebným kostelíkem, kde můžete zazvonit na zvon splněných přání. Pokud stále ještě nejste přesvědčeni o návštěvě, na jezerním ostrůvku si můžete koupit legendární Bledský koláč, případně zmrzlinu s jeho příchutí. Garantujeme, že ve Vašem životě neexistuje mnoho pokrmů, které byste si užili tak, jako zmíněný koláč!

cestování2) Füssen

Füssen je malebné historické město v bavorských Alpách na řece Lech, které leží na společných hranicích Německa a Rakouska. V patnáctitisícovém městečku naleznete středověký hrad a také bývalý klášter v barokním architektonickém stylu, kde je dnes radnice a městské muzeum. To ale není zdaleka vše, co v okolí Füssenu můžete najít. Nedaleko se rozprostírá Forgensee, přehradní jezero vybudované v padesátých letech minulého století, kde je průzračná voda ideální pro letní rekreaci. Romantické duše uvítají i vodopád Lechfall, který je zhruba 12 metrů vysoký a dotváří nádhernou scenérii v této malebné oblasti.

3) Kaprun

Po fanoušcích vodních živlů nyní potěšíme i milovníky hor a lyžování. Že je léto? Žádný problém, v Evropě je celá řada ledovců, kde se dá lyžovat i letních měsících. My (i kvůli vzdálenosti z České republiky) vybíráme rakouský Kaprun. Toto lyžařské středisko, které se nachází na ledovci Kitzsteinhorn nabízí v létě kromě sjezdovek různých obtížností i rozlehlý snowpark. Po letní lyžovačce si můžete odpočinout v Ice Areně, ať už na sněhové pláži, v iglú nebo v ledovém baru.


4) Eisriesenwelt

A pokud jsme u zimních radovánek, nesmí v našem výčtu chybět ani Eisriesenwelt, což je komplex největších ledových jeskyní na světě. Až do výšky 8 pater se tyčí hradby a stěny z ledu. A vzdálenost z České republiky je opravdu „co by kamenem dohodil“. Tato jeskyně, mimochodem zapsaná na seznam památek UNESCO, se totiž nachází pouze 50 kilometrů od Salzburgu. Jakmile jste na místě, můžete si vybrat, jestli ke vchodu do jeskyně vyrazíte pěšky nebo nejprudší lanovkou Rakouska. Ať už zvolíte kteroukoliv cestu, tak neprohloupíte, výhled na Vysoké Taury je dechberoucí. Nedaleko od jeskyně si můžete prohlédnout také hrad Hohenwerfen, který sedí na vrcholu skály oddělené od okolí ze všech stran údolími a milovníci středověkých památek budou zcela jistě nadšení.

5) Orlí hnízdo

Kehlsteinhaus neboli Orlí hnízdo je určeno především pro historické nadšence. Projekt navrhl Martin Bormann jako dárek k 50. narozeninám nacistického vůdce Adolfa Hitlera. Letovisko s pohnutou historií je v současnosti jedním z nejnavštěvovanějších míst v Evropě. Náklady na stavbu si vyšplhaly na 30 milionů říšských marek, což by v dnešní době dělalo zhruba 3 miliardy korun. Nahoru se můžete dostat po velkolepé klikaté horské silnici Kehlsteinstrasse, která patří k nejúžasnějším silničním stavbám na světě a která podle mínění mnoha expertů předběhla o mnoho let svoji dobu.


Zdroj: BlaBlaCar


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík5 klenotů v mém okolí: Bezděz, Zákupy, Sloup v Čechách, Jablonné v Podještědí, Ještěd Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pět klenotů v mém okolí?
Např. Velehrad, Buchlov a Buchlovice, Žítková + Bílé Karpaty, trošku dál Luhačovice a ZOO Lešná.
Obrázek uživatelky
profil
Dobré tipy na výlety
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles