Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak se vyvarovat dredům u vašeho psa

17. 03. 2017 | Zvířátka
Zacuchaná srst je občas pro majitele čtyřnohých mazlíčků noční můra. Dokáže pěkně potrápit jak dlouhosrstého, hrubosrstého či kudrnatého chlupáče, tak i jeho páníčka. Na první pohled se může zdát, že jde jen o kosmetickou záležitost. Přitom neřešený problém může způsobit i onemocnění kůže. Ne nadarmo je zdravý kožich jedním z hlavních ukazatelů zdravotního stavu psa. Přinášíme proto 5 tipů, jak se o něj správně starat.

Hřeben, kartáč, nůžky

Pokud se chceme vyvarovat zacuchané srsti našeho psa, musíme ho pravidelně kartáčovat. Díky tomu se srst přirozeně pročistí, promastí a bude lesklá. Otázkou je jak často kartáčovat. U psů bez zvýšených nároků na péči o srst bude stačit, když psa vyčešeme alespoň 1x týdně. U plemen s jemnou, dlouhou či kudrnatou srstí je to pak individuální a závisí to na zvyku majitele a samotné potřebě psa. Když má pejsek už nějaký ten problém se zacuchanou srstí a nelze ji snadno rozčesat, můžeme použít nůžky a nad kůží chlupy odstřihnout – musíme vždy dávat pozor, aby nedošlo k poranění psa.

pesKoupat či nekoupat

Když je řeč o zdravé a krásné srsti bez zacuchaných chlupů, každého jistě napadne voda a šampon. Běžně se doporučuje psa koupat cca 2x ročně, pokud zrovna neproběhl bahnem či se nevyválel v něčem velmi voňavém. Jednoznačně koupat, ale s rozvahou. Na koupel vám bude stačit 30 minut, ručníky, kartáč a hlavně kvalitní šampón, který na míru padne srsti vašeho chlupáče. Pokud vašeho mazlíčka trápí dredy, zkuste šampon pro snadné rozčesávání, s nímž ušetříte čas, protože už nebudete muset použít kondicionér. Šampon navíc lehce pění a snadno se oplachuje, takže bojem se sprchou a čtyřnohým miláčkem nyní v koupelně již nebudete trávit hodiny.

Procházky v přírodě

Pravidelné procházky nejen na vodítku, ale i bez vodítka prospívají psovi po všech stránkách. Fyzická aktivita má pozitivní vliv na jeho srdečně-cévní systém, podporuje zdravou kondici, a v neposlední řadě dojde i na kožich, který se dobře vyvětrá. Především v období, kdy pes líná a zbavuje se starých chlupů je více než žádoucí nechat ho občas proběhnout nějakým křovím, vyšší trávou či padlým listím. Rád se podrbe a vyválí na trávníku nebo třeba v hromadě sněhu.

Miska plná kvalitního žrádla bez zbytečných mlsek

Stejně jako u lidí, je to i s jídelníčkem u zvířat. Přeplněná miska laskominami neprospívá ani zdravotnímu stavu psa, ani jeho srsti. Nesmíme zapomínat, že si pes nemůže sám vybírat a je na nás z čeho a jak mu jídelníček poskládáme. Krmivo by mělo obsahovat základní složky, a to bílkoviny a tuky, případně sacharidy. U zvířat by se mělo jednat zejména o bílkoviny a tuky živočišného původu, doplněné o sacharidy z brambor či rýže. V případě, že je váš domácí mazlíček citlivější, pečlivě čtěte etiketu na obalech. Právě seznam surovin je pro výběr vhodného krmiva klíčovou informací.

Něco navíc se vždy hodí

Když se Vám zdá, že i přes veškerou péči není srst pejska na pohled zdravá, je bez lesku či zacuchaná - nebojte se poradit s veterinářem. Podle jeho doporučení můžete pejskovi pořídit doplňky stravy, nejčastěji pak přidat do krmení vitamíny. Veterinář může také z odběrů krve zjistit, zda je po zdravotní stránce pejsek v pořádku a nic mu nechybí. Pokud se tak stane a skutečně půjde jen o kosmetický problém, obraťte se na odborníky ze psích salónů. Při výběru kosmetiky a šampónů se vždy dívejte na složení a volte takové, které navíc obsahují přidanou hodnotu v podobě rostlinných extraktů, bohatých na fytopigmenty, posilující ochranu proti slunečnímu UV záření a podporující barvu srsti.

Zdroj, foto: FRONTLINE PET CARE


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !