Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů pro zdravou a krásnou pleť

26. 07. 2013 | Krása
Můžeme ovlivnit proces stárnutí? To je otázka, kterou si jistě klade každá žena. Faktem je, že můžeme dělat mnoho věcí, aby se náš chronologický věk, nebo-li stáří dle občanského průkazu, lišilo od věku biologického. Biologický věk je číslo, které vyjadřuje stavu a funkčnost našich orgánů a soustav. Nemusí vůbec souviset ani být stejné s chronologickým věkem.

Epigenetika a její pohled na proces mládnutí

V dřívějších dobách vědecká veřejnost zastávala názor, že za vším je naše genetika. Tvrdili, že nemůžeme „ošálit“ geny, které jsme sdělili po našich předcích. Domnívali se, že není možno ovlivnit jak kvalitu života, výskyt nemocí, tak si ani prodloužit věk oproti našim předkům. Ve 21. století vznikl nový vědní obor tzv. epigenetika. Vědci z tohoto odvětví již připustili, že na proces stárnutí má vliv z části genetika, dále pak prostředí, ve kterém žijeme (co jíme a pijeme, jak se hýbeme, co dýcháme, jaký máme kolem sebe stres, jak spíme) a myšlení. Z tohoto vyplývá, že to, jak žijeme, má přímý dopad na stárnutí nebo mládnutí našeho organismu. Pro někoho to je zpráva skvělá, pro někoho horší. Každý si můžeme vybrat, co s tím budeme dělat.

5 tipů pro krásnou pleťTip č. 1 = Pitný režim a jeho vliv na pleť

První faktorem, který velmi ovlivňuje kvalitu pleti člověka, je pitný režim.  Lidské tělo obsahuje cca 70 % vody v těle. Je tedy evidentní, že voda je hlavní součást našeho organismu.
Steve Meyerowitz, autor knihy Voda největší lék říká: „objevte, proč je voda nejdůležitější součástí vaší výživy“.
Bohužel dle statistik vyplývá, že v České republice je většina lidí, kteří mají nedostatečný pitný režim a taky nevhodně zvolený druh tekutin, které doplňují. Pokud buňky v těle nemají vodu, nemohou správně fungovat a postupně chřadnou a chřadnou. A tělo ztrácí na vitalitě a časem se projeví choroby. Pokud nedostatečně pijeme, nemůžeme o procesu mládnutí ani mluvit, naopak můžeme mluvit o rychlém procesu stárnutí a to se vždy odrazí na kvalitě naší kůže a hlavně pleti v oblasti obličeje.
Můžete si vybrat, zda budete pít vodu z vodovodního kohoutku a budete používat domácí vodní filtry nebo kupovat balenou neperlivou vodu. Vždy si vodu ochucujte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou případně šťávou z jiného ovoce nebo zeleniny (stačí jen lžička na 1 litr vody). Sníží se tím tvrdost vody a zvýší se využitelnost minerálů pro tělo. Pokud chcete vodou mládnout je potřeba pít neperlivou vodu s trochou čerstvé ovocné nebo zeleninové šťávy.
Určitě se vyvarujte sladkým vodám, sladkým ledovým čajům, džusům. Tyto nápoje mají nejenom vysoký obsah cukru, který zatěžuje tělo a ukládá se do podkožního tuku, ale obsahují i mnoho umělých sladidel a éček.

Tip č. 2 = Strava a její vliv na tvorbu vrásek a kvality kůže

Pokud patříte mezi většinu Českého národa, která sní jen 2 porce jídla denně a hlavně večer „vyplení celou ledničku“, tak mám pro Vás špatnou zprávu. Vaše tělo ani pleť nebude díky stravě mládnout, ale spíše stárnout. Je faktem, že existují lidé, kteří dovedou pracovat s energiemi, dovedou využívat potenciál stravy ze 100 % a dovedou jíst velmi pomalu. Konzumují 2 nebo i někteří pouze jednu porci jídla za den, i přesto jejich tělo i mysl jsou ve vynikající kondici do vysokého věku. Bohužel většinu národa tyto techniky nemá zažité ani se je nechce naučit. Pro ty to znamená, jíst v menších porcích vícekrát za den.
Pokud budete jíst pouze ráno a večer, budete dohánět to, co jste přes den nestihli, pak váš trávicí trakt bude obrovsky zatěžován, bude vznikat mnoho škodlivin, bude dlouhodobě narušeno vnitřní prostředí těla, organismus bude rychleji stárnout, budou vznikat civilizační choroby a na kvalitě kůže se to negativně projeví.
Vaše pleť budete mládnout, pokud se nebudete přejídat, budete jíst pravidelně a budete jíst pomalu.
Vím, že v dnešní době je kvalita potravin hodně probíraná. I přesto, se tím zabývá málo lidí. Na vše se dívají jen skrze cenu. Složení potravin většina lidí neřeší. Buď nemají důvod, tím že se nezajímají o prevenci a o své zdraví nebo jsou jen líní. Přece je normální se trochu orientovat v tom, co každý den jím, ne?

Tip č. 3  = čistý a zdravý trávicí trakt = zdravá a mladá pleť

Dle čínské přírodní medicíny je tlusté střevo, plíce a kůže jeden orgán. Ukazuje se i přímá souvislost mezi střevem a pohlavními orgány mužů i žen. Tlusté střevo je orgán uzpůsobený ke zpracovávání zbytků procházející stravy, které zde mohou ulpívat a setrvávat týdny, měsíce a i roky. Proto prvním předpokladem zdravě fungujícího střeva je jeho důkladné vyčištění a poté starání se o jeho zdraví tím, že budeme jíst potraviny bohaté na vlákninu (zelenina, ovoce, zrna, luštěniny), pít hodně tekutin a hýbat se.

jíte dostatek ovoce a zeleniny?Pokud člověk žije typickým životním stylem průměrného Čecha, pak jí velmi málo ovoce a zeleniny, nejí žádná zrna, málo pije, velmi málo cvičí, jí hodně mléčných výrobků, mnoho bílého pečiva, uzenin a ohromné množství masa. Toto vše přispívá k tomu, že se na stěnách střeva usazují velké nánosy zbytků potravy, zahnívají tam, postupně ucpávají a zmenšují průměr střeva. Toxické látky se vlásečnicemi dostávají do krevního oběhu a do jater, které stále a stále musí čistit krev, která je nekonečně zásobována metabolity a hnilobnými látkami pocházejících ze znečištěného střeva. Je prokázáno, že toto je jeden z hlavních faktorů rakoviny tlustého střeva, poruchy imunity, poruchy jater i ledvin, nemoci kůže apod.
Doporučuji se zajímat o tzv. hydrocolon terapii, a pak pravidelně užívat po ránu teplou vodu s citronovou šťávou a rozemletým lněným semínkem s využítím indických detoxikačních cviků na podporu vyčišťování tlustého střeva.
Dřívější techniky, známé již z dob vzniku bible, využívají očistných klystýrů pro zdraví lidí. Moderní přístupy formou tzv. hydrocolon terapie jsou jen pohodlnější a mnohdy méně časově a psychicky náročná alternativa. Já osobně jsem zastáncem kombinací obou přístupů.
Jak říkají mistři alternativních medicín z dávných dob: „bez očisty střeva nemají další metody na stav kůže skoro žádný význam“.
Toto se neučí ve školách ani většina lidí nezná. I přesto to nezavrhněte.

Tip č. 4 = Pozitivní myšlení a emoční vyzrálost zaručí zdravou a mladou pleť

Psychika ovlivňuje zdraví člověka z 90 %. To jak přemýšlíme a na co během dne myslíme, to vše ovlivňuje z největší části náš život. A s tím pochopitelně souvisí i naše zdraví a kvalita kůže. To vše mnoho z nás zná, ale kdo opravdu každý den dodržuje návyky, že svou náladu, emoce a myšlení může ze 100 % ovlivňovat sám.
Faktem, zůstává, že pokud se budu neustále rozčilovat, vidět věci černě, trápit se maličkostmi, být frustrovaný negativními událostmi bez vymyšlení plánu a následného jednání vedoucího ke zdárnému cíli apod., nemohu být dlouhodobě zdravý a ani má kůže nemůže být napnutá, bez vrásek a bez vřídků.
Možná jste již slyšeli, že vždy a vše začíná představou. Postupně se daná myšlenka dává do ucelenější podoby, až z toho vznikne velmi přesný obraz toho, co chcete. A přesně na to se musíte zaměřit, když chcete mít zdravou pleť. Musíte myslet na stav, že máte kůži vypjatou, hebkou a zdravou. Tato technika je součástí tzv. afirmací. Opravdu funguje.

Tip č. 5 = Využijte síly ozdravných cvičení východních medicín

Je to již několik tisíc let, co si lidé z generace na generaci předávají „tajné“ cviky na dlouhověkost, podporu vitality, správné fungování jednotlivých orgánů a také kvality kůže. Stačí přijmout fakt, že tato cvičení mohou velmi pomáhat a opravdu být pro tělo blahodárná. Zaberou Vám jen několik minut denně a mají obrovské účinky. Vím to z vlastní praxe.


Ing. Martin ŠkábaKrásné a milé Chytré Ženy, věřím, že jsem vám dal ucelený pohled na ovlivňování stavu naší pleti. Jde o harmonický soulad výše uvedených faktorů a začlenění do každého dne. Uvidíte pak ty výsledky.


Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !