Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 zásad, jak být fit a v kondici!

6. 03. 2020 | Fitness
-Komerční sdělení-

Každý rok si dáváte pořád ta stejná předsevzetí, ale ne a ne je doržet? Zkuste na to jít „od lesa“ a vyhnout se případným nesprávným rozhodnutím. Hubnutí a kondice neznamená trápit se hlady a týrat se takovým typem pohybu, který vám nedělá radost. Začněte drobnými změnami, které budete však moci dlouhodobě udržet.


Dostatek tekutin


Tekutinou není myšlena polévka, čaj nebo káva. Zkuste popřemýšlet, co pijete a kdy. Ideálně si zkuste navyknout vypít větší sklenici vody hned poté, co vstanete z postele. Pokud zvládnete, vypijte sklenici teplé vody, která pomáhá nastartovat metabolismus hned po ránu. Vyhněte se naopak sladkým limonádám, šťávám a nápojům, které obsahují cukr.

Pozor na sacharidy


To, že cukr funguje jako „startér“ lidského těla dobře víme. Zkuste si ale dávat větší pozor na to, kolik sacharidů přijímáte. Pro lepší výkon v práci se naopak doporučuje low carb snídaně, dopolední i odpolední svačina. Proč? Po rychlém nástupu energie z jednoduchých cukrů pak dochází k o to většímu útlumu.

Pokud se na to cítíte, můžete vyzkoušet například dlouhodobé low carb stravování. Sami budete překvapeni, jak je tělo na cukru závislé – a to ne zrovna v dobrém slova smyslu. Pokud by vám tento způsob stravování nevyhovoval, bude pro vás snazší dodržovat optimální příjem bílkovin, tuků, vlákniny a sacharidů.

Vláknina


Hubnutí a zdravý životní styl znamená jíst, a to možná ve větším množství, než jste byli zvyklí. Pokud se snažíte redukovat váhu, nejde o to, jíst málo nebo se 24/7 krmit zeleninovými saláty. Zeleninu však zařaďte ke každému dennímu jídlu, ať už se jedná o hlavní jídlo nebo lehkou svačinku.

Obědyzdravé vaření


Zdravé vaření není žádná věda. Stačí pouze přemýšlet nad tím, abychom nejedli „blbosti“, ale hodnotná jídla. K obědu si stačí rychle orestovat plátek masa se zeleninou a přílohou. U příloh, jako je rýže nebo těstoviny však myslete na to, že obsahují sacharidy.

Pohyb


Nejste-li zvyklí na silový trénink, nenuťte se do něj. Zpočátku stačí delší procházky nebo jízda na kole. Tělo si však rychle zvyká a pokud chcete budovat svaly, je potřeba se na silový trénink tak jako tak časem zaměřit. Ideální je kombinace silového tréninku a kardio cvičení.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 zásad, jak být fit a v kondici!:

5 zásad, jak být fit a v kondici!
5 zásad, jak být fit a v kondici!
5 zásad, jak být fit a v kondici!
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !