Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 důvodů proč cestovat s cestovkou

2. 03. 2017 | Praktické rady
Dnešní doba se zdá v cestování revoluční. Lidé se nemusejí obracet na specialisty z oblasti cestovního ruchu. Nepřeberné možnosti cestovatelských, ubytovacích, letenkových a zážitkových serverů na internetu přímo vyzývá k individuálnímu zajištění perfektní a levné dovolené. Podle statistik EVR Evropské pojišťovny individuálních turistů přibývá.

Vloni nevyužilo služeb ck až 58% českých turistů. Jenže právě široký výběr je někdy velký problém. Ať jsou cestovatelské servery sebeintuitivnější, není nad osobní komunikaci či rozhovor, který vám pomůže zorientovat se ve světě cestovatelských nabídek i nástrah. Jaké jsou nejčastější důvody, pro které by se lidé měli rozhodnout cestovat s cestovní kanceláří?

1. Nevím, co chci

Také máte někdy pocit, že jen chcete někam odjet? Že chcete lyžovat, poznávat, nebo ležet na pláži, ale nic víc? Pak bude určitě dobré navštívit či zatelefonovat do cestovní kanceláře. Pomocí jasných otázek se zorientují ve vašich málo konkrétních cestovatelských pocitech a následně pomohou vybrat dovolenou dle vašich možností a přání.

2. Jedu do destinace poprvé nebo jsem cestovatelský fajnšmekr

proč cestovat s cestovkouRádi poznáváte nová místa, jak nejlépe to jde? Jedete např. do Lisabonu prvně, a chtěli byste vidět to nej? Připojte se ke skupině stejně vědomostí a poznání chtivých cestovatelů a vydejte se na poznávací či city-breakovou dovolenou. V současné době jsou průvodci velcí specialisti. Každý dnes může obratem okopírovat program, ale průvodce dělá zájezd. Je hodně důležité, aby dokázal se skupinou pracovat, byl znalý, kultivovaný, dobrý řečník, krizový manažer i psycholog. Uměl informace podat, nenudit, zaujmout i zabavit. Zájezd s cestovní kanceláří Vám pomůže vytvořit obrázek o zemi, a příště se již můžete vydat sami.

Nicméně, cestovní kanceláře nabízejí programy i pro fajnšmekry a zkušené cestovatele. Jako např. cesty doprovázené písničkářem, spisovatelem, televizním moderátorem a cestovatelem Janem Burianem. Provádí po Islandu, Portugalsku, v Chile a na ostrovech v Baltském moři. Klade důraz nejen na poznávání přírodních krás té které země, ale vypráví svým turistům značně podrobně i o historii, umění, literatuře, současném životě a mentalitě tamních lidí. Cesty s ním jsou velkým zážitkem i zdrojem informací.

3. Nemám čas

S dnešními možnostmi internetu, navigací, aplikací, plánovačů cest na webových stránkách, různých www, přece dokážu sám vše naplánovat! Určitě ano, ale chce to čas. A naplánovat perfektní dovolenou vyžaduje hodně času. Najít ty správné stránky, propojit informace, mít prostorovou představivost, dobré orientační i plánovací schopnosti, zeměpisné, geopolitické i místopisné znalosti. Zajistit dovolenou tímto způsobem, většinou znamená strávit mnoho večerů či víkendů u počítače. A i tak se nemusí dílo podařit. Platí také, že čím exotičtější země, tím náročnější příprava, tím více nástrah, které nakonec mohou dovolenou prodražit či dokonce zkazit.    

4. Nedomluvím se

Všechny velké cestovatelské, ubytovací či letenkové servery jsou dnes v češtině. Může se zdát, že ani člověku, který nezná cizí jazyk, nic nebrání v tom, zajistit si dovolenou sám sobě na míru. Určitě ne. I jazykově nedostatečně vybavení jedinci se na cestu po vlastní ose mohou vydat. Jen musí počítat s tím, že při dorozumívání budou muset v sobě probudit schopnosti batolete dorozumět se svým okolím pomocí nonverbálních výrazových prostředků a také spoléhat na to, že ti na opačné straně, budou schopni takto vyjádřené informace přijímat. Jazykově nevybavení introverti a lidé, kteří neradi improvizují, by se měli rozhodně spolehnout na služby prověřené cestovní kanceláře.

5. Neumím řešit nečekané situace

Znáte to, ač je člověk sebepřipravenější, ač má vše naplánované do nejmenších detailů, musíme se na cestách připravit na to, že se něco změní. Úplně největší klasika je, že má letadlo zpoždění a navazující let vám uletí. Těch nečekaných úkonů je tolik, že člověk neznalý, může lehce zpanikařit a celkem běžná situace, může způsobit přinejmenším veliký stres.  Jednou se nám to stalo. Byl večer, takže jsme museli v mezistanici přespat. Když jsme ráno přijeli na letiště, byli jsme informováni, že letecká společnost stávkuje a žádné letadlo nepoletí. I přesto nás po x hodinách čekání naložili do letištního autobusu, a že jedeme k letadlu. Když jsme nastoupili všichni, řekli, že letadlo nakonec neletí. A že v za dvě hodiny pojedeme do finální destinace autobusem. Z dvou hodin, byly čtyři, pak tříhodinová cesta autobusem. Do konečné destinace jsme dorazili se skoro 24 hodinovým zpožděním, „orvaní jak borůvky“. Dodnes nevím, jak to naše tehdy tříletá dcera i my zvládli. A to jsme oba z turistického businessu. A teď si představte, že se do finální destinace nedostanete jinak, než letadlem? Jinými slovy, pokud nejste nastaveni na řešení nečekaných situací, vydejte se na dovolenou se zavedenou cestovní kanceláří. Když už se něco stane, pomůže vám vše vyřešit, případně nabídne kompenzaci.   

6. Chci ušetřit

Ač to zní paradoxně, je velmi pravděpodobné, že pokud budete cestovat s cestovní kanceláří, ušetříte. Už jste si někdy poctivě spočítali, kolik vás vyjde dovolená, když si ji zařídíte sami? Všechny letenky, ubytování, jídla, pojištění, půjčení auta či transfer z a na letiště? Zkuste to někdy udělat. Pravděpodobně zjistíte, že stejně kvalitní dovolená s cestovní kanceláří by vás vyšla podstatně levněji. Jak je to možné? Jednoduše. Cestovní kancelář má s dopravci i ubytovacími kapacitami smlouvy, a tím pádem má množstevní slevy. I když si ke všemu připočte svou marži, pořád bude koncová cena balíčku nižší, než když si služby objednáte jednotlivě a napřímo.

Zdroj, foto: CK FIRO-tour


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
rady se budou hoditSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za radySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles