Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bez čeho se vaše dítě v září ve škole neobejde?

23. 06. 2015 | Zajímavosti
Máte hlavu plnou starostí s tím, jak dítě zaopatřit na školní rok tak, aby mu nic nechybělo, a zároveň jste neměli zbytečné výdaje? Zachovejte klid, rozvaha při nákupu je to nejdůležitější. Pojďte si s námi postupně odškrtávat ze seznamu. Ideální doba nastává právě teď.

Nákup školních pomůcek zvláště pro ty děti, co poprvé usednou do lavic, je málem věda. Je toho opravdu hodně, co by vaše dítě rozhodně nemělo postrádat. V zájmu zachování co nejpevnějších nervů neshánějte školní výbavu za pět dvanáct, tedy poslední srpnové dny. Prodejci se budou předhánět s výhodnými akcemi a všudypřítomná masáž bude tak neodbytná, že v zápalu dohánění věcí na poslední chvíli nakoupíte i to nepotřebné jen proto, že vám to obchodníci umí vnutit. Ideální doba nastává ještě před létem. Tady je seznam.

školní batohy a aktovkyŠkolní batoh nebo aktovka


Začínáme s tím nejméně překvapivým, zato nejdůležitějším bodem. Vzhledem k malé výšce a váze dětí zařaďte zdravotní kritérium na přední místa. Pohlídejte si maximální hmotnost, ta by u nejmenších školáků neměla přesahovat 1,2 kg. První školní léta jsou neodmyslitelně spjatá se slabikářem, písankami, učebnicemi a horou sešitů. Anatomicky tvarovaná zádová část, vyztužené dno a široké nastavitelné popruhy – to vše se postará o to, aby byl tento náklad na záda dítěte naložen pevně a rovnoměrně, tak aby nezatěžoval vyvíjející se páteř. Z praktického hlediska zase není vhodný batoh s jednou velkou přihrádkou na vše. Spoustu rodičovských nervů vám také ušetří šikovné vychytávky, jako je poutko na zavěšení, omyvatelný materiál i průhledná kapsička na jmenovku. Nezapomínejte ani na bezpečnost!

Vybavení reflexními ochrannými prvky je u školních zavazadel standardní a dokonce i povinné, ne každá brašna však má tyto bezpečnostní prvky provedené stejně kvalitně.

Penál a další potřeby


Penál a psací potřeby jsou další nezbytností. Koupit můžete už vybavené penály, to ale nedoporučujeme. Raději dejte přednost vlastnímu výběru, i když to bude pracnější. Co by měl penál obsahovat? Obyčejné tužky, ořezávátko, gumu, pravítko, nůžky s kulatou špičkou kvůli bezpečnosti a vhodný typ pera. Samozřejmostí jsou také pastelky – nejlepší jsou trojhranné, které se budou dětským prstům lépe uchopovat, a takové, které se nebudou ustavičně lámat.

Výtvarný kufřík

školák


Až bude vaše ratolest na hodinách výtvarné výchovy pracovat na rozvíjení kreativity a malířského potenciálu, postarejte se o to, aby jí nic nechybělo. Zde se vyplatí počkat na pokyny paní učitelky a neutrácet za potřeby, které se nakonec dost možná ani nevyužijí.

Přezuvky a cvičební úbor


Na tělocvik dítě nejlépe využije teplákovou soupravu, obyčejné bílé tričko, sportovní boty na ven a cvičky do tělocvičny. Obutí na přezouvání by mělo pevně držet na noze, aby ustálo nějakou tu honěnou po chodbách, a mít světlou podrážku.

Další maličkosti


Hodit se budou také pořadače a obaly na sešity (prvňáčkům navíc desky na čísla a písmena), notýsek, svačinový boxík, pevně uzavíratelná láhev na pití, ručník, papírové kapesníčky a ubrousky.

Pokud vaše dítě vypravujete do první třídy, rozumnější je se specifičtější výbavou počkat na instrukce od paní učitelky. Pokud se naopak chystá už do druhé a vyšší třídy, pořizujte jednotlivé položky průběžně. Vyhnete se tak jednorázovému náporu na vaši peněženku.

Zdroj, foto: Leasyn


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !