Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 13.11. 2018
Dnes má svátek Tibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bio ovoce a zelenina mohou pomáhat předcházet rakovině

17. 05. 2009 | Diety
Podle výsledků studie, zveřejněné v renomovaném lékařském časopise Lancet, mohou ekologicky pěstované ovoce a zelenina pomáhat předcházet rakovině a onemocnění srdce stejně jako malé každodenní dávky aspirinu. Klíčovým zdrojem těchto schopností se zdají být salicyláty, neboli estery kyseliny salicylové, které jsou v ovoci a zeleniny obsaženy ve velkých množstvích a jsou současně aktivní protizánětlivou látkou v aspirinu.  

Možné spojení mezi prevencí rakoviny a látkou nacházející se v aspirinu může také vysvětlit mezinárodní odlišnosti v počtu výskytu rakoviny, které jsou, například, mnohem méně časté u vegetariánů. Dále je prokázáno, že konvenčně pěstované a pesticidy ošetřované ovoce a zelenina, má nižší množství salicylátů než ekologicky pěstovaná zelenina a ovoce.

Profesor Peter Elwood z lékařské fakulty University v Cardiffu, který studii vedl, řekl britskému deníku The Independent: „Myslím si, že jsme objevili velmi důležitou oblast, která si zaslouží další výzkumu. Většina lékařských odborníků po 20 let tvrdí, že jsou to antioxidanty, které mají tyto ochranné vlastnosti. Výsledky studie nás nutí přemýšlet o tom, zda ovoce a zelenina má blahodárné účinky právě díky obsahu salicylátů".

Salicyláty, poprvé objeveny v jahodách na začátku 20. století, se přirozeně vyskytují v řadě plodin. Jejich role ve snižování rizika rakoviny tlustého střeva byla již v minulosti zkoumána. Nicméně vstřebávání salicylátů z různých zdrojů a nutné množství pro zdravotní účinek se velice obtížně měří. 

ZDROJ: Bio-info.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
bio ovoce a zelenina prospívají proti boji s rakovinou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles