Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Borůvkobraní Borovany 2013 nabídne bohatý program

11. 07. 2013 | Kultura
Lesy v okolí Borovan ukrývají modré bohatství. Tento poklad si místní už několik let nenechávají pro sebe, a tak i letos má v kulturním kalendáři obce své místo stále populárnější Borůvkobraní – borůvkové a folklorní slavnosti. Modrou pusu od nejrůznějších dobrot připravených z borůvek můžete mít o víkendu 13. a 14. července 2013. Bývalý klášter, jeho nádvoří a park, ale i školní jídelna, budou v těchto dnech tonout v modři malých kuliček.

Novinkou letošního ročníku Borůvkobraní Borovany 2013 je ukázková borůvková zahrada, kde bylo na podzim 2012 vysázeno 8 odrůd zahradních borůvek a kde vám poradí Borůvkový zahradník s jejich pěstováním a budete mít možnost si sazenice také zakoupit. Tato zahrada je přístupná veřejnosti od května do konce září. V Borůvkové zahradě bude v průběhu Borůvkobraní vznikat socha ze dřeva – Borůvka.

Borůvkobraní Borovany 2013 nabídne bohatý programDalší novinkou, kterou na Borůvkobraní v Borovanch uvidíte, je výstava výtvarných prací dětí, fotografií a aranžmá borůvek a ručních prací místních žen na téma Borůvkový ráj.

Pro návštěvníky Borůvkobraní Borovany 2013 bude připravený borůvkový a řemeslný jarmark, borůvkové a staročeské občerstvení. Zakoupíte zde borůvky, džemy, lívance, koláče, kremrole, domácí likér, pivo, borůvkové portské víno – jak jinak než vše z borůvek… Gastronomickými novinkami letošního Borůvkobraní jsou například borůvková pizza, paštika, maso na borůvkách a borůvkový sirup.  

Jak moc dětem borůvky chutnají, to mohou předvést při soutěži dvojic jedlíků O poklad borůvkového koláče.Dospělí soutěží v pojídání knedlíků O krále borůvkových knedlíků. Všichni se pak mohou zúčastnit Mistrovství světa v chytání borůvek do úst za 1 minutu.

Na Borůvkobraní 2013 v Borovanech ale nemusíte jen jíst. Můžete načerpat inspiraci pro svou kuchyni, zahradu i dekoraci bytu. V Borůvkovém receptáři kuchař Petr Stupka představí tradiční i netradiční borůvkové dobroty, a to včetně ochutnávky. O léčivých účincích lesních bobulí se přesvědčíte v Borůvkové lékárně. Rádi se originálně krášlíte? Pak právě pro vás je připraven kurz borůvkové batiky, malování na trička, tvoření borůvkových náušnic či skleněných korálků v prostorách parku.

Máte strach, že vaše malé děti se na jarmarku budou nudit? Bojíte se zbytečně. I na ně v Borovanech pamatují. Čekají na ně pohádky divadélka Játojsem a loutkového souboru Jiskra, kejklíř Vojta, čtení Borůvkové pohádky, historické kolotoče a borůvkové soutěže a hry v parku.

Na Borůvkobraní 2013 v Borovanech nechybí bohatý kulturní program. Sobotní den je věnovaný jihočeskému folklóru, lidové kuchyni, s večerním koncertem GIPSY WAY cikánské kapely Romano stilo z Bratislavy. V neděli se vystřídají nejrůznější žánry zaměřené na všechny věkové kategorie, celou akci zakončí večerní koncert folkové kapely Poutníci.

Doprovodné akce letošního ročníku Borůvkobraní –
Borovany 2013:


- cyklistický okruh „Na kole okolo Bor(ůvk)ovan“ vyznačený v okolí Borovan (26 km) s razítkovou souztěží a borůvkovou odměnou – mapka zdarma v infocentru
 
- sleva 10% ze vstupného v Parku exotických zvířat ve Dvorci a na výstavě Půda plná pohádek na Borovanském mlýně (se vstupenkou z Borůvkobraní)

Vstupné na celý víkend (náramek): základní 80 Kč, děti 6 - 15 let, osoby se ZTP a senioři nad 70 let 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí a max. 3děti) 200 Kč, děti do 6 let zdarma.

Do areálu není umožněn vstup s koly a se psy! Parkoviště kol zajištěno.

Navštivte Borůvkobraní 2013. Borovany slibují 13. a 14.7. 2013
nezapomenutelný zážitek!

Zdroj, foto: Borůvkobraní.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !