Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí

28. 02. 2020 | Vaše příběhy

Každý den se dočítáme a slýcháme v médiích, jak jsou lidé ke zvířatům zlí. Nelíbí se mi to a nechápu, jak si někdo, kdo si říká člověk, může pořídit psa, kočku nebo jiného zvířecího mazlíčka jen proto, aby ho později týral. Srdce mě bolí, když vidím obrázky zbědovaných drobečků, které našli někde v lese nebo u silnice přivázané, často zraněné a ponechané svému osudu.

Ale jsou také dobré příklady, a těm bych se chtěla věnovat.

Zaujal mě článek o jednom baru v Řecku. Tam majitel po zavírací době nechává v baru, který je v noci bez hostů, přespávat psy z ulice. Zřídil jim tam pelíšky a má tam pro ně také misky s vodou a granulemi. Skutečně krásný příklad lidství. Myslím si, že do takového baru zloděj ani nezavítá. A tak majitel baru dává psům teplo a přístřeší a oni se mu odvděčují a nahrazují bezpečnostní agenturu. Psi se naučili na noc skládat hlavu v baru, a dokonce staří klienti se čtyřmi packami často do baru přivedou i nováčky, kteří se ocitli na ulici teprve nedávno.

 

V Olomouci je naopak kočičí kavárna. Stojí v centru města a můžete si v ní dát výborné zákusky, kávu a pohrát si s kočičkami, které tam má paní majitelka. Jsou to opuštěné kočky. Velice hravé, přítulné a samozřejmě zdravé. Když se vám některá z kočiček zalíbí natolik, že byste jí chtěli poskytnout domov, můžete si ji z kavárny rovnou odvést domů. Jen musíte s paní majitelkou vypsat potřebné údaje, aby bylo zřejmé, že se o kočičku budete skutečně starat. Nebylo by pěkné, kdyby bylo podobných kaváren víc? A třeba i restaurací pro pejsky, kam si můžete přivést i toho svého? Já bych určitě s mým Benem do takové restaurace občas ráda zavítala.

 

Zaujal mě také článek ze zahraničí, kdy devětaosmdesátiletá žena milující pletení se rozhodla pomáhat psům skutečně netradičně. Plete a plete a plete deky pro opuštěné psy. Ty potom daruje útulkům. Díky ní mají opuštění psi hřejivé teplo a pohodlí. Paní už upletla 450 dek a nehodlá jen tak přestat. Dokud jí bude sloužit zdraví, bude určitě plést a pomáhat tak psům. Není to krásný příklad toho, jak i chudší člověk může přispět pejskům? Nemusí to být vždy jen peníze, které můžou prospět.

 

Jako poslední příklad lidské citlivosti a dobroty uvedu zahraniční článek, kdy žena pospíchající do práce uviděla přivázaného pejska u stromu. Pejsek se chvěl zimou a jeho majitel nejspíš nakupoval ve vytopeném obchodě. Ženě bylo pejska líto. Chvilku ho pozorovala, ale majitel se stále nevracel. Paní už musela jít, ale psa nechtěla nechat trpět. A tak si svlékla svou zimní bundu a pejskovi ji darovala. Dokonce mu ji i zapnula, aby psovi nespadla z těla. Bylo jí sice bundy líto, ale mnohem víc jí bylo líto trpícího psa.

 

Myslím si, že těmto lidem se jejich dobrota vrátí. Stejně tak, jako těm hrubým a týrajícím zvířata vrátí osud jejich chování.

 


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí:

Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
Buďme hodní na zvířata, oni nám to vrátí
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článeček
Obrázek uživatelky
profil

Pavli, moc pěkně jsi to napsalaSmajlík

Také nerada vidím, nebo čtu o týrání zvířat
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.Smajlík
Také nedovedu pochopit jednání lidí,kteří si svou zlost a nenávist vybíjejí na zvířatech.
My jsme si loni v létě odvezli ze záchytné stanice pejska,kterého někdo vyhodil u hodně frekventované silnice a ujel.Riky teď dělá parťáka našemu retrívrovi Dannymu a pro nás je hodným a milým kamarádem.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles