Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní FLORA OLOMOUC - barvy a vůně čtyř ročních období

8. 09. 2008 | Zahrádka

Špičkovou produkci domácích i zahraničních  pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2008. Největší akce svého druhu v ČR se uskuteční ve dnech 9. – 12. října 2008 na Výstavišti Flora Olomouc.

V hlavní expozici s názvem Čtyři  roční období se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně soutěž v aranžování, tentokrát na téma Dušičková vazba  a expozice královny podzimních květin – chryzantém.

Pavilon A - Mezi nejlepšími výpěstkyVelká společná expozice Českého zahrádkářského svazu nabídne přehlídku krajových odrůd ovoce s rodokmeny původu nejznámějších odrůd, včelařské produkty i zahrádkářskou a mykologickou poradnu a posezení u cimbálu se skvělým moravským burčákem. Návštěvníci jistě ocení i novinky podzimní Flory - expozici zajímavých asijských zelenin a v rámci houbařské poradny i velmi užitečnou výstavku jedovatých hub. 

Přehlídku ovocnářských a zelinářských výpěstků doplní festival gastronomie a nápojů OLIMA. Součástí  letošního ročníku bude i prezentace potravin a nápojů oceněných značkou Klasa a nabídka biopotravin a výrobků pro zdraví. Také se uskuteční již 5. ročník oblíbené přehlídky ovocných destilátů FLORA KOŠT s možností ochutnávek soutěžních vzorků.

Vůbec poprvé budou na festivalu OLIMA v rámci „Dnů moravských vín“ představena vína z podoblastí mikulovské, znojemské, velkopavlovické a slovácké – s řízenou degustací pro návštěvníky denně vždy v 11 a v 15 hodin. V letošním roce opět proběhnou kuchařské a cukrářské soutěže a návštěvníkům se přímo „v akci“ představí české kuchařské osobnosti.

Z podzimních trhůZahrádkáři, chalupáři a kutilové jistě ocení prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, dřevin, drobné zahradní mechanizace a potřeb v pavilonu H a na venkovních plochách výstaviště. Volné chvíle zpestří spousta dobré muziky (přehlídka dechovek, country kapely aj.) nebo procházka sbírkovými skleníky výstaviště, které budou otevřeny návštěvníkům zdarma.

Otevřeno bude denně 9. - 12. října, od 9 do 18 hodin.

A na závěr dobrá zpráva pro pořadatele zájezdů: při objednávce min. 20 vstupenek nejpozději do 25. září 2008, mají nárok na 15% slevu.

Mimořádné slevy platí pro školní zájezdy - vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v  počtu nejméně 10 osob je 15 korun!


Více informací se dozvíte na oficiálních webových stránkách výstaviště FLORA OLOMOUC.

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !