Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Být venku

20. 10. 2011 | Vaše příběhy
Bylo mi asi tak patnáct. Puberta se mnou pěkně třískala, řekla by moje máma, ale mně to tak tehdy vůbec nepřipadalo. Odmítala jsem, že by se mnou cokoliv třískalo, připadala jsem si „úplně normální“. Škola mě příliš nezajímala, doma jsem se nudila, jediné, po čem jsem toužila, bylo „být venku“. Prostě někam s kamarádkou vypadnout a užívat si života.

Náš volný čas jsme často trávily na ulici. Povídaly jsme si, chodily po městě, chodily za klukama… Teď, když jsem mnohem starší, řekla bych, že jsme se prostě jen tak potloukaly venku od ničeho k ničemu. Vyhovovalo nám to tak. Po nějaké době moji rodiče zjistili, jak trávím svůj volný čas, a vůbec se jim to nezamlouvalo. Často jsme se hádali, ale stejně jsem si dělala, co jsem chtěla.

Došlo i na zamykání dveří, ale když jsem nemohla odejít jeden večer, odešla jsem následující večer. Nemyslete si, že jsem venku dělala něco nezákonného a opravdu špatného. Vždycky jsem byla a dodnes jsem „hodné děvče“. Jen jsem se chtěla trochu bavit, vlastně dělat to, co dělali moji vrstevníci, jenže moji rodiče pro to neměli pochopení. Moji rodiče se mi nikdy nějak přehnaně nevěnovali. Dodnes mě to mrzí, ale dnes lépe než kdy dříve vím, že také měli své starosti a zkrátka na rodinu někdy opravdu nezbývá čas. Párkrát jsem z domova i utekla.

Vlastně jsem neměla moc možností: sedět doma nad učebnicemi nebo knížkami, sedět doma u televize, nebo jít ven… Dnes jsem vděčná za všechny své zkušenosti. Za to období protestů proti rodičům, škole a světu vůbec. Nejvíce jsem však vděčná za to, že jsem to vše ustála. Nebrala jsem drogy, neopíjela jsem se v barech, nekradla jsem a nespala jsem s kdekým. K tomu všemu totiž stačí opravdu málo, třeba mít kamarádku, která to vše dělá… Uvědomila jsem si, že to, co začala dělat, bych dělat neměla a se svou nejlepší kamarádkou jsem se rozešla.

Bylo to pro mě velmi těžké. Bavily jsme se spolu od malička, jenže najednou to nebyla ona. Byl to někdo, pro koho byl vztah na jednu noc důležitější než dlouholeté přátelství. Dnes, když už jsme obě dospělé, potkáme se čas od času zase na ulici, ale jen se pozdravíme a zase jdeme každá dál svou cestou, kterou jsme si vybraly.



Emko K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
všechno dobře dopadlo a to je nejdůležitější Smajlík. Ustáli jste to všichni Smajlík, ale určitě to chtělo i hodně odvahy a síly rozhodnout se pro tu správnou cestu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem se svojí matkou dost bojovala a až když jsem měla vlastní dcery,tak jsem ji pochopila Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběh
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles