MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česnek - malý zázrak

30. 10. 2010 | Péče o tělo

Česnek je bohatý na látky obsahující síru, z nichž jednou z nejdůležitějších je allicin. Tato látka brání množení bakterií a působí jako přírodní antibiotikum, proto se někdy česneku říká "lidový penicilin". Kromě toho obsahuje vitaminy A, B1, B2, vitamin C, hořčík, železo, zinek, mangan, bór, kobalt a selen.

Česnek a zdravé srdce

Již slavný lékař prvního století Diocorides napsal, že česnek čistí "tepny a otevírá ústa  žilám". Dnešní vědci potvrzují, že česnek je důležitý pro zdravé srdce a cévy. „Čistí tepny", pomáhá snižovat "škodlivý" LDL cholesterol v krvi a tím i riziko srdečních onemocnění.

Česnek a vysoký krevní tlak

Již tisíce let se v Řecku vysoký krevní tlak úspěšně léčí zvýšenou konzumací česneku. Jeho pravidelné užívání přináší výrazné a často naprosto uspokojivé snížení tlaku.

Česnek a nachlazení

Již při prvních náznacích chřipky či virózy je nenahraditelný česnek. Účinné látky naše tělo  rychle přijímá a krví dopravuje k buňkám. Cenné látky mírní rýmu, bolesti v krku, hnisavý zánět mandlí, onemocnění dýchacích cest, uvolňují hleny při kašli a ulehčují tak našemu dýchání.

Česnek a jeho další význam

Česnek posiluje obranyschopnost organismu a snižuje riziko bakteriálních a virových infekcí, ničí střevní parazity, snižuje hladinu cukru v krvi, má zmírňující vliv na nadýmání, uklidňuje střeva a zmírňuje průjem, působí proti infekcím močových cest.

Doporučená denní dávka pro dospělé je 1-3 stroužky česneku

Jak tlumit česnekové aroma?

Zápach česneku považuje většina lidí za velice nepříjemný. Můžeme sice užívat česnekové  koncentráty, které lze dostat v lékárně, ale není nad přírodní produkt. Použitím následujících prostředků lze zmírnit nebo se zcela vyhnout silnému aroma česneku po jeho požití. Vyzkoušejte pití černé kávy nebo žvýkání kávových zrnek, pomoci může i sklenice mléka. Také žvýkání jablka, kousku pomerančové kůry, zrnka kardamomu či anýzu nebo zelených natí (petrželky, pažitky nebo řeřichy).

 

Jarmila Mandžuková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jeden čas ho manžel pojídal ale bylo to hrozné.Ten oder je hrozný.Pak přešel na cibule a česnek přidáváme jen do vař.jídel .
Obrázek uživatelky
profil
prostredek odedavna ....a doplnila bych i cibuli
Obrázek uživatelky
profil
namám ho moc rada, ale koli jeho učinkom teraz konzumuje cesnakove kvapky, prirodne, doma vyrobene
Obrázek uživatelky
profil
česnek se u nás taky hodně využívá,máme ho rádi
Obrázek uživatelky
profil
milujeme česnek do jídla..ale samotný ho nemůžu.Jinak tchýně se cpe česnekem každý den Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles