8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta vlakem

8. 01. 2012 | Vaše příběhy
Je to dnes naprosto běžné a nikdo se už nad tím nepozastaví. Setkáváme se s ním téměř všude a je asi jen hodně málo míst, kam bychom si jej s sebou nevzali. Už asi tušíte, o kom a o čem mluvím. Ano, řeč je o mobilním telefonu, našem nepostradatelném společníkovi.

Asi je opravdu málo těch, kteří mobilní telefon nevlastní a nepotřebují ho. Sama si vzpomínám na dobu, kdy jsem úplně poprvé držela tu malou záhadnou krabičku v ruce a nemohla se nabažit toho, že nyní budu téměř vždy k zastižení a rovněž tak zastihnu i já své blízké, když bude potřeba.

Časem jsem se naučila rozumět jeho funkcím, nahrávat si do telefonu hudbu a hry pro ukrácení dlouhé chvíle. Brala jsem ho také všude s sebou, jen v ordinacích u lékaře nebo v kině a v divadle jsem automaticky vypínala zvuk. Občas jsem zažívala i horké chvilky, to když jsem při své roztržitosti občas telefon zapomínala na nejrůznějších místech, nebo když jsem ho nemohla najít a bála se, že mi jej nějaký nenechavý lapka odcizil. V případě krádeže nebo ztráty bych se totiž pěkně prohnula. Zpočátku jsem měla SIM kartu na dobíjení kreditu, ale později jsem přešla na paušál, který mám dodnes. Dokonce jsem přestala nosit i hodinky a snad nejvíce používanou funkcí je na mém telefonu budík a upomínky.

Jistě víte, že když cestujete například ve vlaku nebo v autobuse, jste nuceni, ačkoli je to neslušné, naslouchat  mnohdy důvěrným a obtěžujícím hovorům úplně cizích lidí.
Sedíte si pěkně v kupé nebo na sedačce, rozjímáte nebo si krásně přemýšlíte, a najednou se vám těsně u ucha bez sebemenšího varování ozve: "Cožééééééé???? Haló, já tě ale vůbec neslyším...!" A po chvíli: " Co? Cožéééé? ...Kde že jsem? No přece... v autobuse (vlaku, na koncertě, v nádražní hale ... doplňte dle potřeby). No jó, ale já tě  vůbec neslyším...!"

Máte-li štěstí, je hovor brzy ukončen zřejmě z důvodu, že se volající a volaný neslyší, protože volaný se právě spolu s vámi nachází ve vlaku, v autobuse, na koncertě atd. Pokud štěstí nemáte, a dokonce se ani nemůžete přesunout někam, kde cizí hovor neuslyšíte, jste nuceni nedobrovolně trpět až do konce. Dozvíte se například velmi důležitou informaci o tom, že rybičky jsou už nakrmené, pes se opět vyčural v předsíni, volaný má určitě ještě dnes koupit mlíko a tetě Máně už zase tahali vodu z kolena a ten popis výkonu je tak precizní a detailní, že je vám špatně ještě týden potom. Než se stačíte vzpamatovat, je vám taky jasné, že babička je fakt, ale fakt hrozná a děda zase chlastá, ačkoli to má od doktora i od babičky zakázaný...

Tuhle jedu zase vlakem, zřejmě mám velké štěstí, protože v kupé sedí pouze dva důchodci a jeden cestující neurčitého věku, který si čte knihu. Zachumlám se tedy taky spokojeně do kabátu, pozoruji ubíhající krajinu za oknem a k mým uším doléhá pouze občasný šum tichého hovoru toho staršího páru. Ovšem tahle idylka vzala za své hned v následující stanici. Přistoupil mladý pár, dívka a zřejmě její přítel, oběma mohlo být tak kolem 20 let a usedli právě do našeho kupé. Netrvalo to dlouho, a mladému muži se v kapse kožené bundy rozdrnčel telefon tak hlasitě a s tak nepříjemným vyzváněním, že jsme leknutím nadskočili, já i ti dva důchodci. Dozvěděli jsme se, že volá babička, která měla zřejmě o mladé strach a chtěla se ujistit o tom, že jedou nebo už dojeli v pořádku. A přestože jsem se snažila neposlouchat, najednou moje ucho zaznamenalo...
 "Jo, to víš, že jo, babi, sedím v autobuse, jo, dobrý, babičko, ty jseš tak hodná, díky, za chvilku jsem doma, neboj..., jo, hned ti zavolám, až budu doma, taky tě mám rád, pa, pa..."
V autobuse? Slyším dobře? Nenápadně pokukuju po dívce, co ona na to, ale není na ní znát, že by si té lži, kterou její společník právě pronesl, vůbec všimla, dál se na něj zamilovaně beze slova dívala. A když  mladík domluvil a srdečně se s babičkou rozloučil, slyším a nevěřím znovu svým uším: "Bába jedna zvědavá, furt mě otravuje, no chápeš to? Volá mi snad dvakrát denně, chápeš to, to je strašný, fakt! No chápeš to!?!"
 Dívka, na rozdíl ode mě, zřejmě chápala, jen já jsem musela jít v tu chvíli na toaletu, aby na mně nebylo poznat, jak jsem z téhle situace byla vykulená. No chápete to?
 
Kacice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Je fakt, že s érou mobilov sme prišli o časť súkromia a hoci nechtiac, vnikáme do cudzích životov, problémov a trápení. Niekedy je naozaj trápne vypočuť si rozhovor cudzieho človeka, ktorý tým, ako komunikuje po telefóne a potom ten hovor komentuje ukazuje svoju "inteligenciu" a vychovanie.
Asi aj tu platí, že všetko má svoju dobrú aj horšiu stránku.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíktěším se na další..
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsané. Taky někdy občas mladé nechápu, asi je to dané generačním rozdílem, trochu výchovou, chybí jim čím dál víc zdvořilost, úcta k druhým...ale jsou i slušňáci.Smajlík
a ztráty mobilů to mám fest zažité. Za týden se tu taky pochlubím,Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Možná to není s oním mladým mužem až tak zlé, jak to na první pohled, či spíše poslech vypadá, a těmito rádoby siláckými řečmi jenom zakrýval svoji citlivější tvář ze strachu, aby si před svou dívkou snad nějak "nezadal" a nepřipadal jí málo dospělý či nějak "měkký"... Možná má přece jenom svoji "hroznou" babičku rád. Kdoví...Smajlík V tomto věku člověk většinou ještě těžko asi dokáže porozumět obavám a strachům těch starších, kteří jsou již tím životem přece jenom o hodně víc "ošlehaní" a prozkoušení...
Obrázek uživatelky
profil
krásně napsáno, také to nechápu, ten má ale chování, že to té jeho přítelkyni vůbec nevadiloé, to nemůžu pochopit, stejně se mu to jednou vrátí, a potom bude chlapeček čubrnět !!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles