Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Thajsko, Vietnam, Kuba – tři zajímavé země, do kterých se nemusíte bát cestovat

24. 10. 2016 | Asie
Tradiční dovolenková místa se mění a mnoho lidí si klade otázku, zda je bezpečné vyrážet na daleké cesty. Tady jsou tipy na tři zajímavé země, kde jsou turisté vítáni a budou se cítit bezpečně.

Thajsko, Vietnam, Kuba – to jsou země, kde čas plyne trochu pomaleji, lidé si život užívají, nadšeně vítají každého turistu. Všechny jsou nádherné a stačí první nádech v Bangkoku, Hanoji či Havaně, abyste pochopili, že jste si dovolenou vybrali správně.  S nadsázkou se dá říci, že nejnebezpečnější na jejich návštěvě je to, že se nebudete chtít vrátit domů.

1.    Thajsko

Indie a Čína jsou pro cestovatele-nováčka složitými cíli, Uzbekistán byrokratický, ale Thajsko dokazuje, že úsměv otevírá dveře a nic není problém. Thajsko se považuje za bránu do Asie. Splňuje všechna kritéria exotiky, dovolenkové destinace i místa, kde pulsuje dobrodružství, ale zároveň se jedná o fungující zemi, kterou lze procestovat beze strachu.

O Thajsku se říká, že je krajinou úsměvů a je to tak – vše se tu řeší s úsměvem, pokorou a jednoduchostí. Lidé sem jezdí za podmanivou atmosférou nikdy nespícího Bangkoku, ale i za nejkrásnějšími plážemi v celé Asii.

ThajskoBangkok každého překvapuje svou energií, což si turista nejlépe užije na tuk-tuku (motorové tříkolce) prohánějícím se nočním městem. Ulička Khao San nabízí oddech nad sklenicí oroseného thajského piva. Bangkok má historické chrámy jako Wat Arun, Wat Pho s obrovským ležícím Budhou, ale i Královský palác, kde zapomenete na realitu, protože výzdoba plná zlata, drahokamů a polodrahokamů cestovatele přenesou do pohádkového světa. Pak si lze vychutnat klid v buddhistické Ayutthayii, projít se po slavném mostě přes řeku Kwai a až pak se přesunout na pláže do jižní provincie Krabi. Čekají tu dřevěné loďky, křišťálově čisté moře, pestrobarevné rybky, opuštěné ostrovy, čarovné zátoky, opice, šnorchlování a neskutečná exotika. K tomu si přičtěte vynikající thajskou kuchyni, kterou tvoří jídla jako tom yam, zelené kari, dary moře nebo grilované ryby. Díky tomu všemu zažijete v Thajsku snovou dovolenou.

2.    Vietnam

Vietnam často přirovnávají k Thajsku. Mají toho hodně společného, ale současně se velmi liší. Vietnam má proti Thajsku více historie, je to ideální místo pro milovníky dovolené u moře, ale i milovníky příběhů, legend a historie. Podle něj je Vietnam chaotičtější, barevnější a živelnější než Thajsko, ale cestovat po něm je jednoduché. A krásné.

Přírodní krásy dračí zátoky Ha Long se střídají s úzkými uličkami staré Hanoje, kde si v malých rodinných podnicích vychutnáváte nejlepší polévky světa. Císařské město Hu ve středu Vietnamu turistu přesvědčí, že nejen Peking má svoje Zakázané město a během plavby Parfémovou řekou si uvědomíte, jaká krása se v něm skrývá.

Nejkrásnějším městem Vietnamu je pohádkový Hoi An, kde se večer rozsvítí lampiony, z chrámů se ozývá cinkání zvonů a místní sedí u starých domů s čokoládovou pěnou a mangovými koláčky. Tady cestovatel snadno zapomene na místa, která doteď procestoval.

K moři se jezdí do oblasti Nha Trang s písečnými plážemi u nekonečného Tichého oceánu.
Saigon láká turisty na modernější historii (vietnamské války), miliony motorek a nedaleké tunely Vietkongu. Také vietnamská kuchyně patří ke světové špičce. Je zdravá, plná čerstvé zeleniny, kokosového mléka, lehká. Thajsko i Vietnam lze doporučit i pro rodinnou dovolenou. Nehrozí tu tropické choroby, malárie a místní milují děti.

3.    Kuba

KubaOstřílení cestovatelé radí: vydejte se rychle na Kubu, dokud tam ještě vládnou Castrovi a země si drží svou autenticitu. A nezavírejte se jen v luxusních resortech u moře, protože Kuba je inspirativní. Nabízí nostalgii po koloniálních časech, kousek Afriky i celého světa. Lidé se usmívají, tancují a jen tak se něčím nenechají rozhodit, což Evropanovi může zpočátku, než se naladí na jejich rytmus, vadit.

Kuba – to je také úžasné moře, kilometry pláží s bílým pískem, palmami a luxusní hotely. Ty najdete například v letovisku Varadero. Velkou cestovatelskou perlou je ovšem metropole Havana se svou rozpadající se krásou. To si uvědomíte, když se posadíte na Malecón, několikakilometrovou promenádu u Atlantiku. Obyčejná betonová zeď u moře vypadá na první pohled nudně, ale celé to tu ožije, pokud si koupíte láhev rumu, vyzujete boty, začnete si kynout na pozdrav s okolo sedícími rybáři (díky rumu si s nimi rychle porozumíte) a čekat na západ slunce.

Vydejte se také po stopách Kryštofa Kolumba do městečka Baracoa, kde se prý vylodil. Přístav lemuje hustý tropický porost, třešničkou na dortu je Stolová hora. Není příliš vysoká, ale zato fotogenická a impozantní.
 

Zdroj, foto: CK S.E.N.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Thajsko, Vietnam, Kuba – tři zajímavé země, do kterých se nemusíte bát cestovat:

Thajsko, Vietnam, Kuba – tři zajímavé země, do kterých se nemusíte bát cestovat
Thajsko, Vietnam, Kuba – tři zajímavé země, do kterých se nemusíte bát cestovat
Thajsko, Vietnam, Kuba – tři zajímavé země, do kterých se nemusíte bát cestovat
Thajsko, Vietnam, Kuba – tři zajímavé země, do kterých se nemusíte bát cestovat
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Kubu již nemusíme,upřednostnili bychom Thajsko.Nádherné jsou především ostrovy.Vždy říkáme naposledy a ono to bylo již podesáté.Je to kus nádherného světa,jeďte.
Obrázek uživatelky
profil
určitě krásné místo, úžasná dovolená, ale taky finančně náročnáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám moc krásné vzpomínky na Thajsko - nádherná země, památky, příroda, milí, laskaví lidéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mně zase chybí jen Vietnam....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
.. Smajlík Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles