Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Doubrava s Dinoparkem

1. 06. 2010 | Česká republika

Představím vám obec, ve které jsem sice žila jeden rok, ale i tak se vám ji pokusím přiblížit.

Doubrava je obec, která se nachází v Moravskoslezském kraji mezi městy Karviná a Orlová. O vzniku Doubravy existují pouze domněnky, takže nemůžeme přesně říct, kdy byla založena.

První data jsou však z roku 1229. Doubrava je poddolovaná a díky tomu se bouraly rodinné domy a lidé museli z obce pryč.

Obec má pouze 1327 obyvatel a přesto zde má fotbalové hřiště, kde chodí hrát dospělí i děti a konají se zde různé zápasy i různé slavnosti například na Silvestra.

Kdybyste viděli Doubravu před několika lety, určitě byste teď poznali, že tu dost domů chybí.

Ale i tak je tu pár zajímavých míst. Na náměstí můžete najít Římskokatolický kostel sv. Hedviky, radnici, poštu a nějaké obchody. Když půjdete od náměstí kousek dál, Doubrava má také koupaliště. Tato obec se může pyšnit svým Národním domem otevřeným v roce 1903.

V areálu za Národním domem se uskutečňují různé slavnosti. A taky nemůžu zapomenout na hasičský sbor, který tu je od roku 1898.

Když pojedete v Doubravě směrem na Orlovou, určitě neminete Dinopark Ostrava. Poprvé byl otevřen v roce 2009.

V Dinoparku se nachází 70 zvířat z druhohor v životní velikosti. Naleznete zde i nějaké občerstvení, dětské hřiště, 3D kino a samozřejmě obchod se suvenýry.

Pokud chcete Dinopark navštívit, tak je každý den otevřený od 1. 5. 2010 a cena vstupenky pro dospělé je 130 Kč. Určitě to stojí za to se tam podívat, hlavně když máte malé děti.
Na Doubravu mám hezké vzpomínky, i když to byl jen ten rok. Hlavně je pro mě Doubrava skvělá obec, protože jsme tam našli naši kočičku Žofinku.
Doufám, že jsem na nic nezapomněla a alespoň trochu vám Doubravu přiblížila.

 

Markisz – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už jsme byly v DINOPARKU dvakrát s rodinou,ale ve Vyškově a všem doporučuji.Bylo to opravdu super.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles