Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léčebný hotel Larimar hostí mistry ajurvédy

24. 10. 2014 | Evropa
-Komerční sdělení-

Mnozí tohle místo přirovnávají k novodobé Atlantidě. Vládne tady takový klid, že si přijdete tak nějak mimo naši planetu. Tak trochu je to vlastně pravda, protože v hotelu a termálních lázních Larimar v rakouském Stegersbachu se díky kompetentnímu týmu lékařů, psychologů, terapeutů, trenérů i kosmetiček z celého světa dostanete rychle do potřebné pohody. Až do stavu nirvány vás možná nyní dovedou odborníci na ajurvédu, kteří sem přijíždějí z indické Keraly!

hotel Larimar„Žijeme v neskutečném spěchu a nikdy nebyl tak aktuální syndrom vyhoření. Naším cílem je, aby u nás lidé natankovali energii a třeba i změnili svůj život k lepšímu,“ tvrdí majitel hotelu Johann Haberl. Sám ví, o čem mluví a proti stresu bojuje velice aktivně. „Hodně jsem cestoval a na vlastní kůži zkoušel, co s mým tělem i psychikou dělají metody východního léčitelství. Proto jsem se rozhodl postavit léčebný hotel, kde bych lidem kromě klasických terapií a lékařských procedur mohl nabízet také uznávané léčebné metody z celého světa. Čínskou medicínu tak u nás mají na starosti mniši z kláštera Shaolin, nabízíme procedury shiatsu z Japonska, Lomi Lomi z Havaje, zbýváme se psychosomatikou, léčením krystaly a mnohým dalších. Nyní k nám přijíždí indický lékař a dva terapeuti z indické Keraly, kteří se specializují na ajurvédu,vysvětluje majitel hotelu Larimar Johann Haberl, proč je tento hotel považován za jedno z nejlepších wellness v Rakousku.

Odborníky si sám vybírá a tak zvaně sbírá na svých osvětových cestách. Stejně tomu bylo i s mistry ajurvédy, kteří si dali podmínku, že nejdříve musí pocítit, zda má hotel patřičné pozitivní energie. A byli spokojeni. Larimar byl navržen a postaven podle tradiční teorie zlatého řezu, ve tvaru vejce, které symbolizuje původ každého života a má evokovat pocit naprostého bezpečí. Stavba je skryta v zeleni a byly na ni použity výhradně ekologické materiály, zejména dřevo. Johann Haberl však šel ve své myšlence ještě dál. Nadšen ajurvédou, nechal pokoje navrhnout ve znamení čtyř živlů: země, oheň, voda a vzduch. Vy si tady můžete hned po příjezdu nejprve udělat test své osobnosti a podle toho si vybrat pokoj, který vás bude tzv. nabíjet pozitivní energií - silné hnědé tóny v pokojích Země vám dodají vnitřní stabilitu, červené tóny v pokojích Oheň vášeň a energii, modré v pokojích Voda vás zklidní a světle pastelové tóny v pokojích Vzduch vás zase oprostí od zbytečných starostí.

Léčivé termály i jóga na loucehotel Larimar

Všechny čtyři živly má sjednocovat léčivý karibský polodrahokam Larimar, podle něhož získal hotel jméno. Dokonce se jím „čistí“ termální voda, která má prokazatelně blahodárné účinky. Stegersbachské termály jsou proslavené široko daleko a v Larimaru se do nich můžete naložit hned ve dvou teploučkých bazénech – jeden je vevnitř, druhý venku (další s protiproudem je určen k plavání), nechybí nejrůznější masážní trysky a jistě oceníte relaxační podvodní hudbou! Tamní svět saun vyniká svou rozmanitostí – k dispozici je vám tady finská i bio-bylinková sauna, solná parní lázeň nebo infračervená kabina. Zrelaxujete se v pohodlných odpočívárnách a za zmínku rozhodně stojí unikátní energetizační síň s křišťálem a zmíněným polodrahokamem, kde si lehnete na plovoucí lehátka a za zvuků hudby meditujete.

Nepřehlédnutelná je ovšem také zahrada, jíž vévodí jezero plné leknínů. Proutěné koše a tajuplná zákoutí tady zajistí každému patřičné soukromí a pozor: Ráno si tady za svítání můžete zacvičit s mnichy jógu (a přes den pak využít tělocvičny, kde probíhají mnohá další cvičení pod dohledem odborníků)!

Omlazovací procedury podle biologického věku

Ale zpět k metodám léčení i relaxace. Každého hosta tady pojímají jako jedinečnou bytost a proto k němu přistupují individuálně. Nejprve vás čeká vstupní rozhovoru, do něhož patří mimo jiné test vitality, analýza srdeční frekvence či zjištění vašeho energetického potenciálu a biologického věku. Pak vám odborníci určí diagnózu a pak připraví ozdravný plán – doporučí procedury na dobu pobytu V Larimaru i změny pro celý následující rok.

hotel LarimarPrvního prosince do Larimaru přijízdějí mistři ajurvédy z Indie. Můžete si tady vyzkoušet metody nejstaršího léčebného systému na světě, který pomáhá navodit proces samoléčby -  a to jak ve vašem těle, tak i na vašem duchu. „Ajurvéda má obrovské účinky co se týká regenerace. Dokáže zastavit předčasné stárnutí a velkých úspěchů dosahuje také u lidí dlouhodobě trpícími poruchou spánku. Celá ajurvéda je pak postavena na individuálním přístupu, protože každý člověk má svůj unikátní energetický vzorec, který je kombinaci fyzických, mentálních, ale také emočních vlastností. Všechny tři jsou u nás při narození v harmonii a z té nás pak vychyluje spousta faktorů od počasí, stravy a hlavně nejrůznějších traumat. Cílem ajurvédy je neustále udržovat energeticky vyvážený stav v těle. Když pak přijde stres, zafunguje náš přirozený tělesny obranný systém a můžeme se mnoha chorobám vyhnout,“ doporučuje Johann Haberl.

Více informací najdete na www.larimarhotel.at a ve speciální sekci Burgenland.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Léčebný hotel Larimar hostí mistry ajurvédy:

Léčebný hotel Larimar hostí mistry ajurvédy
Léčebný hotel Larimar hostí mistry ajurvédy
Léčebný hotel Larimar hostí mistry ajurvédy
Léčebný hotel Larimar hostí mistry ajurvédy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSEM BY SOM VERU RADA šLA....
Obrázek uživatelky
profil
já chci takýýýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíktaky bych si dala říctSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak já jen 3, ale i tak je to fajn Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
1 x SmajlíkhéééčSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles