Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co si přibalit do lékárničky na zimní dovolenou?

18. 01. 2019 | Praktické rady
Plánujete zimní dovolenou a už si v hlavě vytváříte seznam věcí, které určitě nesmíte zapomenout? Pohmožděné svaly, otoky, zažívací potíže, rýma a puchýře z lyžáků - všichni to známe. To ale nejsou zdaleka jediné potíže, které vás mohou na horách zaskočit. Přesně tyto situace pak prověří připravenost vaší cestovní lékárničky. A protože zima odstartovala v plné parádě, je třeba si připomenout, co s sebou přibalit do lékárničky, abychom si mohli užít horský vzduch a první brázdu naplno.

Ať cestujete po Česku, Evropě nebo za oceán, vždycky je důležité přibalit si s sebou lékárničku. Nemusíte s sebou mít zrovna 10 kg léků, jen pár šikovných pomocníků. Samotný obsah lékárničky je dobré přizpůsobit dané destinaci a vašim osobním potřebám.

lyžováníJedny z nejčastějších nemocí, které vás v zimních měsících dostihnou, jsou nechlazení, chřipka nebo angína. Často nás to nemile zaskočí právě na horách, kde panují hodně nízké teploty a zrádné slunko. No a přeci nechcete sledovat sáňkující děti a kouzelné noční lyžování jen za oknem penzionu. Proto si jako prevenci přibalte sprej do nosu, cucavé tablety na bolest v krku a léky obsahující ibuprofen na snížení teploty.

Při lyžování a dalších zimních radovánkách nejsou žádnou výjimkou ani bolesti kloubů a svalů. Hodí se proto mít v lékárničce alespoň jedno pružné obinadlo. Z lyžařských nebo běžkařských bot se také snadno vytvoří nepříjemné puchýře, otlaky a oděrky.

Víte, že i na horách se můžete spálit podobně jako u moře? Přes den si užíváme na vrcholku hor výhled na panoramata, pak si na terase místní hospůdky vychutnáme tradiční Bombardino a večer pak mažeme spálený obličej jak splašení. Nezapomeňte s sebou proto přibalit opalovací krém, nejlépe s ochranným faktorem 30 a více.

Na cestách vás může potkat tolik možných situací a není ani v našich silách se připravit na vše. Myslete alespoň na to základní – léky na alergii, na střevní potíže i na bolest. Také si zabalte nezbytnosti jako pinzetu nebo teploměr. Zkuste se zamyslet nad nejrůznějšími scénáři nebo si vybavit vlastní zkušenosti a situace, které vám při balení budou velkou inspirací.

Tak a teď už jen nezapomenut lyže, helmu, teplé rukavice a hurá na svah!

Zdroj, foto: HemaGel


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !