Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kutná Hora - Kostel sv. Jakuba

26. 08. 2012 | Vaše tipy
Kutná Hora - toto městečko známé hlavně díky stříbrným dolům z minulosti je velmi oblíbené hlavně zahraničními turisty. Hned po místní Kostnici a chrámu sv. Barbory je asi nejoblíbenější památkou kostel sv. Jakuba.

Kostel sv. Jakuba se nachází nedaleko chrámu sv. Barbory a Jezuitské koleje. Pokud jedete MHD (číslo 1, o víkendu 7) vystupte na stanici centrum a od stanice běžte pouze rovně. Dostanete se k chrámu sv. Barbory a z vyhlídky tento vysoký kostel již uvidíte. Prakticky je vidět i z místního náměstí, protože jeho věž měří rovných 84 metrů.

Cena vstupenek tu je 40 Kč/dospělý a zlevněné 20 Kč/dítě, student, senior, ZTP. Možná se někomu toto vstupné zdá vysoké, i mně se v první chvíli zdálo a váhala jsem, zda platit, či nikoli. Ale poté jsem rozhodně nelitovala těchto peněz  a ještě jsem ochotně přispěla i na stavbu střechy tohoto kostela.

Kutná Hora - Kostel sv. JakubaA co mě tak uchvátilo?

Když jsem vstoupila dovnitř, dýchla na mě vůně kadidla, kterou miluji tak, jako snad nic. Ale nejen to. Přenádherný a obrovský barokní oltář, klasicistní kazatelna, novogotické a barokní varhany, celkem 4 postranní a menší kaple a 2 vedlejší oltáře, dřevořezba Kašpara Eiglera, obraz Poslední večeře, liturgické lavice, vzácné fresky ze 14. století za oltářem i na kůru ... a takto bych mohla pokračovat ještě dlouho, protože návštěva stála rozhodně za to.

Já jsem měla velké štěstí, neboť v den, kdy já tento kostel navštívila, probíhala večer mše a já ji také navštívila. Hrálo se na zmíněné varhany, což bylo něco úžasného. Druhý den jsem si dokonce zakoupila CD - varhany. Návštěvu kostela určitě doporučuji!

Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kutná Hora - Kostel sv. Jakuba:

Kutná Hora - Kostel sv. Jakuba
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné, málo fotek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
možná nám to výjde a do Kutné hory se letos podívámeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík určitě tam zavítáme
Obrázek uživatelky
profil
Mě se také Kutná Hora a její památky moc líbí. Jse ráda, že se v Kutné Hoře hodně investovalo do opravy památek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za dobrý tip, Kutná Hora je moc krásná a Kostel sv. Jakuba znám zatím jen z pohledů z dálky, nikdy jsem uvnitř nebyla, budu to muset napravitSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles