Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš výlet do zooparku Zájezd aneb příjemně strávené odpoledne kousek od Prahy

30. 06. 2013 | Vaše tipy
Jelikož jsme se dnes probudili do slunečného rána, rozhodli jsme se, že si celá rodina vyrazíme někam na výlet. Chvíli jsem brouzdala po internetu, a do oka mi padl menší zoopark nedaleko od Prahy, v malé vesnici jménem Zájezd.

Tato vesnička leží nedaleko Buštěhradu, od nás z pražských Řep dle navigace cca 20 minut jízdy autem. Cíl výletu byl tedy jasný. Krátce před polednem jsme konečně seděli všichni čtyři v autě, já, přítel a synové Daník (3 roky) s Matyáškem (17 měsíců). Naše cesta vedla trochu oklikou, nejprve jsme zajeli do nejmenovaného hypermarketu pro benzín, a na oběd, dali jsme si legendární a jako vždy výbornou sekanou v housce. Poté už jsme vyrazili směr Zájezd. Cesta trvala asi 20 minut, asi ve 13 hodin jsme byli na místě. Zaparkovali jsme na parkovišti hned naproti zoo, vyndali děti z auta, mladšího jsem strčila do šátku (ještě nechodí) a vydali se mezi zvířátka.

ZOO park ZájezdVstupné do zooparku není pevně dané, ale je dobrovolné, hned u vchodu je kasička na peníze. Daník hodil penízky do kasičky, a vyrazili jsme si prohlédnout první část zoo. V té kluky nejvíce zaujali lemuři, malí klokánci a malé opičky nezbedně skotačící ve větvích. Několik minut jsme také strávili u želv, jelikož jednu malou má naše babi, tak má Daník želvičky rád, a všechny jsou pro něj Luninky, jako ta naše :-). Tuto část jsme měli projitou za necelou hodinku, i s dlouhým stáním u opiček. U východu jsme si v malém krámku koupili na památku turistickou známku, a magnet se surikatou pro babi.

Pak jsme se vydali do druhé části zoo, která leží hned na protějším svahu. Nejprve jsme šli okolo výběhu se skunkem, následoval výběh s rysem ostrovidem, a pak už jsme okolo velbloudů došli k největšímu lákadlu pro děti, dětskému koutku, kde si mohou děti pohladit ovečky a  kozičky, i otevřít králíkárnu a pohladit králíčka. Prošli jsme dvojitou brankou, a v tu ránu nás obklopil houf oveček a koziček, za hlasitého bečení a mečení. Daník se nejprve trochu bál, Matyáškovi přišlo bečení velice vtipné, a chechtal se o sto šest. Když se Daník rozkoukal, začalo se mu v koutku líbit. Hned za plotem bylo navíc stádečko lam, i s roztomilým mládětem, a jeden černý rohatý kozel. V koutku jsme strávili víc než hodinu, Daníkovi se vůbec nechtělo pryč. Cestou k autu jsme se ještě stavili v místní hospůdce na točenou malinovku a menší občerstvení, přítel si dal polívku a já výborného langoše. Jako desert byla skvělá točená zmrzlina. Pak už jsme se opravdu vypravili k autu, přes protesty připásali kluky do sedaček, a jelo se zpět do Prahy. Bylo to velmi příjemně strávené odpoledne.

Zoopark Zájezd je poměrně nová zoologická zahrada, oficiálně otevřená je teprve 3 roky, i když zvířata zde chovají již od roku 1998. Jde o ideální cíl na výlet s dětmi, cesta z centra Prahy trvá cca 40 minut, leží mezi vesnicemi Buštěhrad a Okoř, kde si můžeme prohlédnout známou zříceninu hradu. V zoo si můžeme udělat i piknik, a hned u vchodu je velké pískoviště s hračkami pro děti. 

Slavuska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náš výlet do zooparku Zájezd aneb příjemně strávené odpoledne kousek od Prahy:

Náš výlet do zooparku Zájezd aneb příjemně strávené odpoledne kousek od Prahy
Náš výlet do zooparku Zájezd aneb příjemně strávené odpoledne kousek od Prahy
Náš výlet do zooparku Zájezd aneb příjemně strávené odpoledne kousek od Prahy
Náš výlet do zooparku Zájezd aneb příjemně strávené odpoledne kousek od Prahy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pro děti bezva Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Super pozvánka na výlet. Krásně napsaný článekSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles