Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete se bavit a přitom formovat své tělo? Zkuste beach volejbal

11. 08. 2017 | Fitness
Písek, přátelé, sluníčko a legrace v plném proudu – to je plážový volejbal. Sport, při kterém si ani nestihnete všimnout, že jste právě absolvovali hodinu vysoce efektivního tréninku celého těla. Přinášíme nejen pět důvodů, proč je dobré ho hrát, ale také tipy, kam za ním vyrazit.

Pekáč plný buchet

Všimli jste si dokonalých postav profesionálních hráčů a hráček beach volejbalu? Není divu. Během hodinového zápasu spálíte v průměru 300–400 kalorií. Vzhledem k pestré škále pohybů je beach navíc ideální pro posílení a tvarování celého těla.

Upevňovač vztahů

Volejbal je kolektivní hra, která vás naučí týmové spolupráci. Umožní vám nejen trávit čas se svými kamarády, ale také navazovat nová přátelství.

Beach volejbalFyzioterapeutův sen

Ve srovnání s jinými povrchy písek lépe tlumí dopady a doskoky, takže zátěž pohybového aparátu je minimální. Vzhledem k nestabilní povaze povrchu během hry výrazně zapojujete také hluboký stabilizační systém páteře. Naboso navíc posilujete i svaly, které drží podélnou i příčnou klenbu nohy.

Hraní plážového volejbalu může být velice prospěšné pro náš pohybový systém. Při správně zvládnuté technice jsme schopni aktivovat nejen šikmé břišní svaly a hluboké svalstvo trupu zodpovědné za stabilizaci páteře, ale také svaly v oblasti ramen, pánve a kloubů dolních končetin.
Velký benefit, který beach volejbal přináší, je dán samotným povrchem, tedy pískem, na kterém se hraje. Náš pohybový a rovnovážný (vestibulární) systém je tak vystaven mnohem větší koordinačně-stabilizační zátěži, na kterou se naše tělo postupem času adaptuje a je schopno tuto získanou vlastnost následně využít při jiných sportech nebo běžných denních aktivitách.

Pro zdraví i krásu

V létě je přece jen příjemnější vyměnit hru v hale za pobyt na sluníčku. Právě sluneční záření je nejlepším zdrojem vitaminu D, který je zásadní k udržení pevných kostí a zubů, přispívá ke zdravé pleti, má příznivý vliv na funkci imunitního systému a je skvělou prevencí před nádorovými onemocněními. Bonus? Krásně se u toho opálíte.

Sport pro každého

Nezáleží na věku, kondici, ani pohlaví, beach zkrátka nediskriminuje. Na kurtu jsou naopak často k vidění smíšené týmy velmi pestrého složení. Jelikož potřebujete vlastně jen balon a pronájem hřiště se rozpočítá mezi všechny hráče, potěší tento sport také vaši peněženku.


Zdroj, foto: Centrum Kinisi


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles